Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Περί Δημιουργίας, Δημιουργιστών και παρακείμενων ηθικών διλημμάτων (1ο Μέρος)

Αναρτήθηκε από Άθεος


Μετά την ανάπτυξη των επιστημών, στις μέρες μας, και όταν η λογική της «Γένεσης», του πρώτου βιβλίου της Π.Δ. έγινε πασιφανής, από το χρονοντούλαπο του ιδεαλισμού αναδύθηκαν οι «Δημιουργιστές του Ευφυούς Σχεδιασμού» υποστηρίζοντας την επιστημονικοφανή λογική πως ο κόσμος μας είναι τόσο τέλειος που πρέπει να έχει σχεδιαστεί από κάποιον νοήμονα Δημιουργό.
Μία από τα ίδια δηλαδή!
Στην εποχή που ζούμε, όπου η επιστήμη αναδείχνεται πρωταγωνιστής της ανθρώπινης δραστηριότητας μέσω των νόμων και της λογικής της, κάποιοι καινοτόμοι πιστοί σκέφθηκαν να εμπλουτίσουν τη «λογική» της «Δημιουργίας του κόσμου» με μία νέα επιχειρηματολογία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη θεωρία της εξέλιξης «επιστημονικά». Ξαφνικά γέμισαν οι σελίδες των Δημιουργιστών με θαυμαστές επιστημονικές ανακαλύψεις. Ξεχάστηκαν δεισιδαιμονίες, προκαταλήψεις και εκείνος ο στείρος και στερεότυπος ιδεαλισμός που αδιαφορούσε για την αιτία και το αποτέλεσμα. Όμως δεν κατάφεραν να σταθούν ορθολογικά στο ύψος που η επιστήμη απαιτεί. Οι αντιεπιστημονικές αναφορές της Αγίας Γραφής, όπως η κίνηση και το σταμάτημα του Ήλιου και της Σελήνης πάνω από το όρος Γαβαών του Ιησού του Ναυή (10. 12-13) πραγματικά σηκώνει χοντρό γέλιο και δεν δικαιολογείται με τίποτα.

Όσο για τον σκοταδιστή τον Κοσμά τον Ινδικοπλεύστη που στην «Χριστιανική Τοπογραφία» του περιέγραφε το σχήμα του κόσμου με ορθογώνιο παραλληλόγραμμο σχήμα και της γης με το σχήμα της κιβωτού του Νώε, τι να πει κανείς... Οι σοβαροφανείς χριστιανικές απόψεις γίνονται διασκεδαστικότατες αν έχεις όρεξη να γελάσεις.
Αν πάλι πάμε στην ιστορία τότε το γέλιο γίνεται κλάμα! Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους βασανισμούς και τις εκτελέσεις τόσων ανθρώπων που στο Μεσαίωνα πρώτοι διακήρυξαν αυτά που σήμερα η επιστήμη παραδέχεται και βάναυσα δέχτηκαν τον σωματικό σαδισμό και την πνευματική διαστροφή της Εκκλησίας.
Σήμερα προσπαθούν να μπαλώσουν όπως-όπως τις χθεσινές αντιεπιστημονικές τους απόψεις χρησιμοποιώντας γελοία επιχειρηματολογία.
Έτσι από περιέργεια, θέλετε να μάθετε πώς δικαιολογούνται;
«Η Αγία Γραφή αποσιώπησε πολλά στοιχεία για να γυμνάσουμε εμείς τον ημέτερον νουν» (Μ. Βασίλειος, Εις την Εξαήμερον P.G. 29,33b. Βλέπε Ν. Ματσούκα «Δογματική και Συμβολική Θεολογία β΄ σελ. 167-174).
Όμως όταν η λογική και η σοβαρότητα επανέρχεται οι ίδιοι δηλώνουν κυνικά και πλάγια κάπως έτσι
«Άλλωστε, ακόμα και λάθος αν ήταν, η Αγία Γραφή είναι θεόπνευστη στα ζητήματα της Θεολογίας, και όχι κατ ανάγκην της επιστήμης»! (τάδε έφη: οοδε)
Σήμερα λοιπόν έρχονται οι φωστήρες Δημιουργιστές του ευφυούς σχεδιασμού να πουλήσουν εξυπνάδα ρωτώντας πονηρά.
«Ένα ρολόι ακριβείας είναι προϊόν ενός ευφυούς σχεδιαστή. Το πολύ μεγαλύτερης ακρίβειας Σύμπαν δεν είναι προϊόν ενός ανώτερου νοήμονα σχεδιαστή;»
Υπονοώντας το σύμπαν σαν κατασκεύασμα, όπως το ρολόι, και αποσιωπώντας την πρότερη συμπαντική «κατάσταση του τίποτα» σαν εφικτή και την ξαφνική εμφάνιση ενός τέλειου όντος, σαν δεδομένο, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως
«μία έξοχη οργάνωση απαιτεί έναν έξοχο οργανωτή»!
Τι ευφυές! Ξεχάστηκε με μιας η χρονολογία της δημιουργίας το… 4004 πριν την νέα μας χρονολόγηση, όπως και η συνεχής δημιουργία και καταστροφή που συντελείται κάθε στιγμή στο σύμπαν.
Ε, αυτά δεν είναι για τα αφτιά τους… ερωτήματα που δεν απαντώνται… δεν ακούγονται καθόλου, σαν εκείνο το ανέκδοτο με τον καντηλανάφτη! (θα σας το πω στο πρώτο σχόλιο, γιατί έχω κέφια σήμερα!)
Στο απλοϊκό τους μυαλό, το σύμπαν, το παρομοίασαν με ρολόι! Γι αυτό και το θεό τον παρουσιάζουν με ρολογά που επεμβαίνει κάθε φορά που το ρολόι ξεκουρντίζεται.
Όμως, και μόνο αυτό το γεγονός, αφαιρεί την ιδιότητα της τελειότητας από το θεό, αφού το σύμπαν χρειάζεται συνεχή παρακολούθηση και επέμβαση κάθε φορά που ξεκουρντίζεται υπολειτουργώντας!
Βλέπεις δείχνουν και επιστημονική συνέπεια υπονοώντας την…εντροπία! Οι επινοητές αυτής της γελοίας λογικής, προκειμένου να φανούν ακόμα πιο συνεπείς με τη επιστήμη (μα τι συνέπεια είναι αυτή ξαφνικά με δαύτους…) ξαφνικά, δέχτηκαν λοιπόν ότι «το σύμπαν υπακούει σε συγκεκριμένους και σαφείς νόμους»! …και συνεχίζουν «Όπως οι νόμοι που διέπουν την θερμότητα, το φως, τον ήχο, την βαρύτητα θεσπίσθηκαν από κάποιον νομοθέτη…» έτσι και στις θεϊκές ιδιότητες της φανταστικής τους επινόησης, απέδωσαν τη «νομοθεσία της φύσης» σε κάποιον «Ανώτερο Νομοθέτη».
Ο θεός λοιπόν είναι μια νομοθετική οντότητα, λένε, όπως ακριβώς «…πίσω από το σήμα κυκλοφορίας οχημάτων που γράφει STOP βρίσκεται κάποιος νομοθέτης που θέσπισε τον νόμο»!
Ω τι παραδείγματα… τι απλούστευση ξαφνικά αυτοί οι δημιουργιστές παιδαγωγοί… τι απλότητα και πόσο κατανοητοί γίνονται «σαν να μιλούν σε παιδιά και γυναικούλες» όπως θα έλεγε και ο Κέλσος!

Αυτοί οι έξοχοι φυσικοί επινοημένοι νόμοι μαρτυρούν τον υπέρτερο νοήμονα νομοθέτη που ο Ησαΐας γράφει«ο ποιήσας τους ουρανούς και εκτείνας αυτούς» (42.5-6) που σαν διαθήκη πρέπει να φυλάττουμε!

Εδώ ας κάνουμε μία παρένθεση για να ενημερώσουμε άπαντες των εξ’ αποκαλύψεων τριών θρησκειών πιστούς ότι ο υπέρτατος αυτός νομοθέτης κατέστησε φύλακα της διαθήκης του τον περιούσιο λαό των Εβραίων, που τους ονόμασε, όπως γράφει ο Ησαΐας, «Φως των Εθνών»!
(Χε, χε!! Τα σχόλια απ αυτήν την τελευταία φράση της Αγίας Γραφής ας περιέλθουν στα πεδία των μαχών, που εδώ κι αιώνες ερίζουν μεταξύ τους ποιος κατέχει την «Αλήθεια». Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, έχοντας την Παλιά Διαθήκη κοινό ιερό βιβλίο και μετά μιλήστε και σε μας για τον υπέρτατο νομοθέτη σας!)
Όμως οι δημιουργιστές, αφού μας έλυσαν όλες τις απορίες σχετικά με την δημιουργία του κόσμου, μετά καταπιάστηκαν να μας διαφωτίσουν και με το καταπληκτικό σχεδιασμό των ζωντανών οργανισμών.
Στην ανακάλυψη των ενστικτωδών προτύπων συμπεριφοράς των πρώτων οργανισμών του Δαρβίνου, υποστήριξαν, ότι δεν εξελίσσονται από μόνοι τους σε κληρονομικά χαρακτηριστικά, αλλά μόνο χάριν της επέμβασης μιας ανώτερης νοημοσύνης που λέγεται θεός και που για τον άνθρωπο «εποίησε κατ’ εικόνα του εαυτού του». Τα συμπεράσματα του Δαρβίνου, λένε, δεν μπορούν να αποδειχθούν ενώ η τάση του εκπαιδευτικού μας συστήματος καταπνίγει τις θέσεις των δημιουργιστών!
Τα καημένα… τι παράφορη αδικία!
Όταν καταδίκαζαν ανθρώπους στην πυρά, σαν τον Μιχαήλ Σερβέτους που ανακάλυψε την κυκλοφορία του αίματος ή τον Ανδρέα Βεσάλιο επειδή πίστευε ότι και ο Αδάμ πρέπει να είχε 24 πλευρά, όπως και η Εύα, τότε το εκπαιδευτικό σύστημα πήγαινε μια χαρά! Άκου πράγματα, έλεγαν… πώς είναι δυνατόν να έχει τα ίδια πλευρά ο Αδάμ αφού από κείνο το πλευρό ο θεός έπλασε την Εύα…
«Κάψτε τον, τον άτιμο!» έλεγαν και ξανάλεγαν με μίσος και αγάπη για τον… Δημιουργό «…δηλητηριασμένος από το Σατανά είναι… δεν τον βλέπετε;!»
Γελάτε…
Έπρεπε να κλαίτε!
Η θεωρία της εξέλιξης, λένε χωρίς να ντρέπονται, είναι μια ψευδοεπιστήμη που «προωθείται από ατομικές φιλοδοξίες και γι αυτό επηρεάζεται τόσο πολύ από τις προκατειλημμένες πεποιθήσεις»!
Έτσι λοιπόν κατέληξαν στο συμπέρασμα ακούστε-ακούστε «η επιστήμη της εξέλιξης αποκαλύπτει μία ενοχλητική προδιάθεση για πίστη πριν γίνει έρευνα»!!
Να, που μας βγήκαν οι πιστοί από αριστερά και μας κατηγορούν για πίστη και έχθρα για έρευνα!Φαίνεται το «πίστευε και μη ερεύνα» το ξέχασαν ή σαν κουτοπόνηροι προσπαθούν να μας πείσουν ότι δεν γράφει έτσι αλλά κάπως έτσι «Πίστευε και μη. Ερεύνα!»
Ο πρώτος πιστός έγραψε «Πίστευε & Μη. (έβαλε και τελεία!) Ερεύνα»
Ο άλλος… (ο προοδευτικός ντε…) έσβησε το Μη. Αφήνοντας το «Ερεύνα» μόνο του!
Εε κύριε… φιντεϊστά… για να λέγεσαι προοδευτικός, πρέπει να σβήσεις και το «Πίστευε»!
Το Ερευνώντας σκέτο δεν σου αρκεί…;
Οι θέσεις των «Δημιουργιστών του Ευφυούς Σχεδιασμού» είναι παρμένες από το παγκοσμίου κυκλοφορίας βιβλίο «Life-How Did it Get Here? By Evolution or by Creation?» που εκδόθηκε ταυτόχρονα και στα Ελληνικά το 1985 και αναθεωρήθηκε με πιο… επιστημονικές απόψεις το 1987. WATCHTOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF NEW YORK.
Όμως για τα ηθικά διλήμματα που ούτως ή άλλως υπήρχαν και που οι «Δημιουργιστές» τις ίδιες ανόητες δικαιολογίες προβάλουν, στην επόμενη ανάρτηση, στις 16 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: