Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Οι Κουλοχέρηδες, η Παιδεία και οι Απόγονοι!!!

By Γιάννης Πρεβενιός

Οι κουλοχέρηδες ξανάρχονται με οδηγία της Ε.Ε αλλά και του Δ.Ν.Τ
Η είδηση με έκανε και αναρωτήθηκα το τι πραγματικά θα μπορούσε να εξυπηρετήσει αυτή η επαναφορά της συγκεκριμένης μορφής τζόγου.
Ψάχνοντας λοιπόν πληροφορίες διάβασα ότι τα έσοδα που θα αποκομίσει το κράτος υπολογίζονται σε 1,3 δις. μέσα σε μια διετία.

Eξοργίζομαι με αυτό το κράτος το οποίο εδώ και χρόνια δεν βελτιώνει την Παιδεία και το Δημόσιο Σχολείο και αντί να προσφέρει ουσιαστική γνώση προσφέρει την παπαγαλίζουσα που δεν καλλιεργεί αλλά αντιθέτως εξανεμίζει την κριτική σκέψη των παιδιών μας.

Αυτό το κράτος που αρνείται πεισματικά να ........... προσφέρει στους νέους μας την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσω της θεατρικής παιδείας, του αθλητισμού, της μουσικής καλλιεργώντας την ελεύθερη έκφραση που θα οδηγούσε σε απελευθέρωση της δημιουργικής φαντασίας και κατ’ επέκταση σε ένα άλλο επίπεδο πνευματικής ανάτασης ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία.
Αυτό το κράτος λοιπόν το ανάλγητο αντί όλων αυτών που ήταν και είναι υποχρεωμένο να προσφέρει στην νέα γενιά σκεφτόμενο σαν επιχείρηση και θέλοντας να αυξήσει τα έσοδα του με το χαρτζιλίκι των πιτσιρικάδων αποφάσισε (μάλλον εκτελεί διαταγές) την επαναφορά των κουλοχέρηδων.

Δεν νομίζω ότι οι ανευθυνουπεύθυνοι είναι αφελής και δεν καταλαβαίνουν όλα τα αρνητικά αυτής της επαναφοράς και ούτε φαντάζομαι ότι το κέρδος είναι ο απόλυτος στόχος!!!
Ας μη γελιόμαστε ο στόχος είναι η ίδια η νεολαία την οποία τόσο καιρό αγνοούν συστηματικά έχοντας την στο περιθώριο και τώρα ήρθε η ώρα να την αποτελειώσουν αποπροσανατολίζοντας την από την προσπάθεια για μόρφωση και υγιή κοινωνική συμπεριφορά.

Σκοπός τους λοιπόν εκτός από το κέρδος για να πάρουν τα τοκοχρεολύσια οι πιστωτές μας είναι και η χειραγώγηση, η εξάρτηση και η αμορφοσιά της νεολαίας μας για να μη κινδυνεύουν αυτοί και οι απόγονοι τους που εκπαιδεύονται ήδη στα πρωτοκλασάτα ιδιωτικά σχολεία και αργότερα στα Χάρβατ για να μας κυβερνήσουν στο μέλλον!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: