Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι χουντικοί δικαστικοί και μάλιστα οι υψηλόβαθμο​ι δεν αντικαταστ​άθηκαν με την πτώση της Χούντας.

Πηγή: ΤΡΟΚΤΙΚΟ 2

Από την εποχή του Όθωνα και των Βαυαρών αντιβασιλέων οι Έλληνες δικαστέςεξακολουθούσαν και ήταν όμοιοι με αυτούς...

που "καταδίκασαν" τον Κολοκοτρώνη.

Από τότε μέχρι τώραελάχιστοι μέσα στο ελληνικό δικαστικό σώμα ήταν οι Πολυζωϊδηδες και οιΤερτσέτηδες και πλείστοι ήταν πάντα οι Σούτσοι, οι Βουλγάρηδες και ......
οιΦραγκούληδες.

Διεφθαρμένοι υποτακτικοί των ξένων και ντόπιων αφεντικών, όπως ο Δεληγιάννης, ο οποίος καταδίκασε τον Μακρυγιάννη.

Από τότεμέχρι τώρα το ελληνικό δικαστικό σώμα παραμένει ένα "κλειστό" σώμα,το οποίο πάντα φροντίζουν οι εκάστοτε εξουσίες να το διατηρούν"κλειστό" και να το "προστατεύουν" από την έξωθεν κρίση,προκειμένου να τους εξυπηρετεί.

Γι' αυτόν τον λόγο κανείς και ποτέ δεν στρέφεται εναντίον των στελεχών τηςδικαιοσύνης, όσο προκλητικοί και άχρηστοι κι αν είναι. Γι' αυτόν τον λόγο μέσαστον χρόνο το δικαστικό σώμα έχει γίνει ένα μικρόψυχο, εκδικητικό και κακόβουλοσώμα υποτακτικών της εξουσίας. Μέσα σ' αυτό πρωταγωνιστούν μόνιμα κάποιαάβουλα, δειλά και "πρόθυμα" ανθρωπάκια, που, προκειμένου ναεξασφαλίσουν σίγουρες προαγωγές, μπορούν να εκτελέσουν την οποιαδήποτεαποστολή.

Είναι γνωστό άλλωστε αυτό, το οποίο "κυκλοφορεί" ευρέως μεταξύτων φοιτητών στις νομικές σχολές όλης της χώρας.

Τι λέει αυτό;

Ότι, οι έξυπνοινομικοί γίνονται δικηγόροι, οι λιγότερο έξυπνοι γίνονται νομικοί σύμβουλοιεπιχειρήσεων και επιχειρηματιών και… ό,τι περισσέψει, πάει στον κλάδο τηςδικαιοσύνης. Αυτά λένε στα κυλικεία των νομικών σχολών οι φοιτητές και αυτές οιαπόψεις είναι "καπνός" σε μια "φωτιά" που υπάρχει. Όλα αυτάέχουν την εξήγησή τους.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι έχουν διακριθεί στονδικαστικό κλάδο —κρίνοντας τύχες ανθρώπων— και οι οποίοι ήταν πιο βλάκες κι απ'τα λάχανα. Γιατί "διακρίθηκαν";

Γιατί προστατεύονταν από τουςυπόλοιπους παράγοντες της εξουσίας.

Γιατί όλοι βολεύονται από αυτήν τηνκατάσταση στη δικαιοσύνη. Ξένοι ιμπεριαλιστές, λακέδες πολιτικοί καιδιεφθαρμένοι ρασοφόροι, έχουν συμφέρουν από τα "αστροπελέκια". Όλοιθέλουν να βασιλεύει η αναξιοκρατία στη δικαιοσύνη, για να κρατάνε τουςλειτουργούς της σε απόλυτη ομηρία.

Όλοι θέλουν να έχουν στο "χέρι"τους δικαστικούς, για τη στιγμή που θα τους χρειαστούν.

Γι' αυτόν τον λόγο όλαμπορούν ν' αλλάξουν στην Ελλάδα εκτός από τους δικαστές. Συμφέρει κάποιους ναδικάζουν οι Καλούσηδες, γιατί μπορούν και τους παίρνουν"καθοδηγητικά" τηλέφωνα.

Γι' αυτόν τον λόγο δεν αλλάζει ποτέ και τίποτε στη δικαστική εξουσία. Ηδικαστική εξουσία πάντα κινείται "παράλληλα" από τις κοινωνικές ήάλλες εξελίξεις, γιατί δεν συμφέρει κανέναν από τους "επόμενους"φασίστες να χάσει τα προνόμια των "προηγούμενων". Αυτό ακριβώςσυμβαίνει με το "αβύθιστο" ελληνικό δικαστικό σώμα, το οποίο είναι ημόνη μορφή εξουσίας που "επιπλέει", ακόμα και όταν όλες οι υπόλοιπες"πνίγονται".

Με το "πυρίμαχο" ελληνικό δικαστικό σώμα, τοοποίο σώζεται ακόμα κι όταν παίρνει "φωτιά" η πατρίδα μας.

Είναι ένα σώμα, στο οποίο κάποιοι —εντός και εκτός Ελλάδας— φροντίζουνπάντα να βασιλεύει η αναξιοκρατία, η καμαρίλα και η δουλικότητα. Ένα σώμα, πουευνοεί τους Σούτσους, προκειμένου να μην έχουν προβλήματα με τους Πολυζωϊδηδες.Ένα σώμα, στο οποίο κάνουν μεγάλες καριέρες τα παιδιά των πρώην φασιστώνδοσίλογων δικαστών και όσα ανθρωπάκια τελειώνουν ιδροκοπώντας τη νομική και δενβλέπουν διαφορετικό τρόπο επιβίωσης. Συμφέρει κάποιους να μαζεύουν στοδικαστικό σώμα τα ανθρωπάκια, για να φαίνονται "γίγαντες" οικαριερίστες Σούτσοι.

Σε ποια δραστηριότητα θα μπορούσε να διακριθεί έναςΣανιδάς ή ένας Ζαγοριανός;

Αυτό το σώμα με τα χαρακτηριστικά αυτά ευνόητο είναι ότι θα έχει μιαανάλογη "παθογένεια".

Είναι απίστευτα ανηλεές με τους φτωχούς καιτους κατατρεγμένους και επίσης απίστευτα δειλό με τους ισχυρούς της κοινωνίας.Στην πραγματικότητα δεν τολμά να κάνει τίποτε χωρίς την άδεια των"αφεντικών" του. Γι' αυτόν τον λόγο και δέχεται το συνταγματικάπαράνομο και παράλογο "καπέλο" του υπουργού της δικαιοσύνης.Στελεχώνεται μόνιμα από ανθρώπους, οι οποίοι εκ του ασφαλούς και με την εξουσίατης κρατικής τους θέσης θέλουν να ζήσουν τη ζωή που δεν δικαιούνται. Να γίνουνάνευ κόστους και εκ του ασφαλούς κοινωνικοί μεγαλοπαράγοντες, πλούσιοι ...ακόμακαι να "πηδήξουν". Ένα σώμα με τη μούρη και τις απαιτήσεις τουΚαλούση.
Γι' αυτόντον λόγο ποτέ και καμία εξουσία δεν θέλησε να τους "καθαρίσει" όλουςαυτούς.
Όλων των τύπων και των ειδών οι εξουσίες τούς χρειάζονταν, εφόσον ποτέκαι καμία εξουσία στην Ελλάδα δεν ήταν "καθαρή" σε τέτοιο βαθμό, πουνα χρειάζεται "καθαρή" δικαιοσύνη.

Όλοι σχεδόν οι σημερινοί Αρεοπαγίτες —αυτοί, δηλαδή, που ψήφισαν υπέρΖαγοριανού— έχουν προσληφθεί από τη Χούντα με κριτήρια της Χούντας. Όσοι απόαυτούς, λόγω ηλικίας, δεν πρόλαβαν τη Χούντα, προσελήφθηκαν και προάχθηκαν απότους Χουντικούς που την πρόλαβαν. Οαρχιεισαγγελέας της "δημοκρατίας" Σανιδάς —και φανατικός υπερασπιστής του Ζαγοριανού— έχει δικαστεί,επειδή, ως εισαγγελέας της Χούντας, όχι μόνον ανέχθηκε αλλά και συμμετείχε οίδιος σε βασανισμούς πολιτών.

Αυτός ο βασανιστής της Χούντας όχι μόνον δεν έφυγε με τις κλωτσιές από τοδικαστικό σώμα της Δημοκρατίας μας, αλλά στη συνέχεια της "λαμπρής"του καριέρας έφτασε στα ύπατα αξιώματα, εφόσον έγινε Εισαγγελέας του ΑρείουΠάγου.

Έτσι "αντάμειψε" η "δημοκρατία" έναν από τους πιοδιαβόητους χουντικούς.

Υπάρχουν δηλαδή Έλληνες δημοκράτες, οι οποίοιβασανίστηκαν δύο φορές από τον Σανιδά. Μία φορά βασανίστηκαν άμεσα από αυτόνεπί Χούντας και στη συνέχεια "βασανίστηκαν" έμμεσα, παρατηρώντας τοννα παριστάνει τον αρχιεισαγγελέα της ακριβής μας Δημοκρατίας. Και μόνον η δικήτου "πορεία" αρκεί, για να μας αποδείξει ότι δεν υπάρχει ούτε έναςδικαστικός καριέρας, που να μην είναι φασίστας.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό;

Γιατί, όταν αυτός, που διετέλεσεαρχιεισαγγελέας της "δημοκρατίας", ήταν χουντικός, σημαίνει ότιπροσελήφθηκε, κρίθηκε και προάχθηκε στο δικαστικό σώμα από χουντικούς. Στησυνέχεια ο ίδιος, ως αρχιεισαγγελέας, προσέλαβε, έκρινε και προήγαγε ομοίουςτου. Εκβιάστηκε από φασίστες για να "προοδεύσει" και εκβίασε ο ίδιος,για να προσφέρει πρόοδο σε ομοίους του. Τα κριτήρια όμως όλων αυτών των"πράξεων" είναι ίδια και είναι τα κριτήρια της Χούντας και άρα τακριτήρια των φασιστών. Άρα; Άρα, οι πριν από αυτόν —και εξαιτίας αυτού—"έσπρωξαν" ομοίους τους μέσα στη δικαιοσύνη. Η μεταπολίτευση, δηλαδή,δεν άλλαξε το παραμικρό στη δικαιοσύνη.

Αυτό είναι το όλο πρόβλημα στη στελέχωση του συστήματος της δικαιοσύνης.

Οιχουντικοί δικαστικοί —και μάλιστα οι υψηλόβαθμοι— δεν αντικαταστάθηκαν με τηνπτώση της Χούντας.

Από αυτούς ξεκίνησε το σημερινό πρόβλημα. Προκειμένου οιίδιοι να μην εκβιάζονται από τους νέους δημοκράτες συναδέρφους τους και ναμπορούν οι ίδιοι να τους εκβιάζουν, επέλεγαν ομοίους τους. Οι φασίστες επέλεγανφασίστες, οι οποίοι θα είχαν κέρδος από τη "συνομωσία" της σιωπής. Μεαυτόν τον τρόπο οι χουντικοί "αναπαράχθηκαν" μέσα στο δικαστικόσύστημα και εξάλειψαν τον όποιον δημοκράτη θα είχε τη φαεινή ιδέα να τουςαπειλήσει. Από αυτούς λοιπόν περίμενε ο ελληνικός λαός να προστατευτεί από τουςκλέφτες, τα λαμόγια, τους διεφθαρμένους και τους διαπλεκόμενους.

Ευκαιρία λοιπόν να λύσει το ελληνικός λαός τους "λογαριασμούς"του με αυτούς, που πραγματικά ευθύνονται για την αθλιότητά του σημερινούσυστήματος εξουσίας. Όλους όσους έχουν ευθύνες, είτε αυτοί είναι ορατοί είτε"αόρατοι".

Όταν μιλάμε για ευθύνη, μιλάμε για πραγματική ευθύνη καιαυτό είναι πολύ συγκεκριμένο. Υπάρχουν ευθύνες, για να φτάσουμε στη σημερινήαθλιότητα και διαφθορά και αυτές οι ευθύνες κάποιους βαρύνουν. Ανάμεσα σ' αυτούςτους υπεύθυνους και σε καμία περίπτωση ασήμαντους είναι και οι δικαστικοί. Τογεγονός ότι είναι τέτοιοι, δεν σημαίνει ότι είναι υπεράνω κρίσης.

Απλάπράγματα.

Η δικαιοσύνη είναι η ιερή …και όχι οι δικαστές.

Οι δικαστές είναι απλοί άνθρωποι και ως τέτοιοι κρίνονται για τις πράξειςτους.

Αν σκεφτούμε μάλιστα ότι δικαστές τύπου Καλούση πήγαν φυλακή κατ’ ευθείαναπό τις έδρες τους, είναι στατιστικά βέβαιον ότι δεν μπορεί να ήταν οι μόνοιπου "διακοσμούσαν" το δικαστικό σώμα με την "ποιοτική" παρουσίατους. Είμαστε βέβαιοι ότι ακόμα και σήμερα υπάρχουν εν’ ενεργεία δικαστές με ταχαρακτηριστικά του Καλούση, αλλά όχι και με την τύχη του.

Δικαστές, οιοποίοι είναι τόσο βρόμικοι, που ούτε καν για πλακάκια βόθρου δεν μπορούν ναχρησιμοποιηθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: