Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη "δεύτερης Γης"

Ο Kepler-22b, θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς, σύμφωνα με τη NASA. Τι έχουν δείξει οι έρευνες μέχρι στιγμής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το δίδυμο αδερφάκι της Γης (Vid+Pic)
59 σχόλια | Σχολιάστε

Δημοσιεύτηκε: Δεκέμβριος 06 2011 11:17 Ενημερώθηκε: Δεκέμβριος 06 2011 11:32

Η NASA ανακοίνωσε ότι ο πλανήτης Kepler-22b, οποίος εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια, είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Γη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.

Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Kepler, κάτι τέτοιο, αν και στο παρελθόν διάφορες μελέτες είχαν δείξει ότι η ύπαρξη σωμάτων σε υγρή μορφή ήταν πιθανή.

O πλανήτης Kepler 22-b, βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά από τη Γη, είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και έχει θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου.

Πρόκειται επίσης για το μικρότερο πλανήτη που εντοπίζεται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και σε περιοχή που ευνοεί την ύπαρξη ζωής.



Η ομάδα που παρακολουθούσε τον πλανήτη, έπρεπε να περιμένει να περάσει τρεις φορές από το τηλεσκόπιο Kepler, πριν προχωρήσουν στην ανακοίνωσή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πλανήτης είναι βραχώδης, αεριώδης ή βρίσκεται σε ενδιάμεση κατάσταση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όταν και ανακοινώθηκε η σπουδαία είδηση, η ομάδα των αστρονόμων αποκάλυψε ότι έχει επίσης ανακαλύψει 1094 νέους υποψήφιους πλανήτες.

"Η τύχη μας χαμογέλασε με τον εντοπισμό του πλανήτη" δήλωσε ο William Borucki, επικεφαλής της έρευνας.

Τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι σήμερα, έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες ύπαρξης πλανητών στο μέγεθος της Γης ή μεγαλύτερων, είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: