Τρίτη 18 Μαΐου 2010

ΠΕΡΙ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ & ΘΑΥΜΑΤΩΝ...

Συζήτηση με ένα φίλο(Γιάννη Βελίκη και FLAGELLUM DEI).


FLAGELLUM DEI : Γνωρίζεις φυσικά ότι 100 οικογένειες στον κόσμο κατέχουν το 52% του παγκόσμιου πλούτου, μάλλον Σιωνιστές… Δεν μπορώ εύκολα να το τεκμηριώσω αν και θα το ψάξω.

Γ.Β.: Ευτυχώς δεν έχεις αδιάψευστα στοιχεία... γιατί αν είχες ήμουν έτοιμος να πάρω τ' άρματα και να πήγαινα στα βουνά...
FLAGELLUM DEI : Δες παρακάτω για αδιάψευστα στοιχεία: τα 793 άτομα είναι κατουσίαν λιγότερο από 50 οικογένειες με το βασικό κύκλο κληρονόμων κλπ.
Αυτά τα στοιχεία βέβαια βασίζονται σε επίσημα νούμερα, δηλαδή το αν έχει αποθηκευμένο χρυσό στην Ελβετία αξίας 100 δις, με αριθμητικό λογαριασμό και όχι ονομαστικό, δηλαδή δεν φαίνεται πουθενά!!!
Επίσης γνωρίζουμε ότι το 1% κατέχει το 40% του παγκόσμιου πλούτου !, δηλαδή ότι 60,000,000 άνθρωποι ?? ΧΑ, ΧΑ,
Ούτε για πλάκα διότι δεν προσμετρούνται εισοδήματα από τις πολυεθνικές και ανώνυμες εταιρείες στις οποίες τα πλοκάμια ιδιοκτησίας και αλληλοσύνδεσης είναι απλώς χαοτικά.
Παράδειγμα, στην Ελλάδα οι μεγαλύτερες διαφημιστικές αποτελούν μέρος ενός τεράστιου δικτύου που τελικά το κατέχει ένα άτομο. και τι γίνεται όταν είναι αφανείς εταίροι ? ΜΚΟ ? ιδρύματα κλπ ? ή κάτοχοι ανώνυμων ομολόγων, πολύτιμων λίθων και χρυσού ???
Έλα τώρα !! ειλικρινά πιστεύεις ότι ο κόσμος ελέγχεται από κάτι περισσότερο από 100 οικογένειες ??? (και στη λίστα των δισεκατομμυριούχων δεν περιλαμβάνεται ο Πλανητάρχης . ΟΚ ?? δηλαδή η μη οικονομικά μετρήσιμη ισχύς του, τον κάνει έναν από τις 100 ή όχι ?) ?
Επίσης αν ο Ροκφέλερ πέρασε το όριο του δις το 1916 μόνο με απλά προθεσμιακά επιτόκια χωρίς να εργάζεται αν το υπολογίσεις το νούμερο του θα ήταν απλά μυθικό σήμερα + την πολιτική επιρροή που αυτό συνεπάγεται. ---- Έλα τώρα !!!! κυβερνάει μία πολλή στενή ελίτ !!!
Να συνεχίσω ????????!!!!!!!!!!!! Μην με βάλεις τώρα να ψάχνω ακαδημαϊκά quotations για να καταλάβουμε το προφανέστατο .
Billionaires Hold One Percent of World Household Wealth
________________________________________
The Numbers:
Total wealth of members of Forbes' billionaire list:
2009: 793
2008: 1,125
2007: 946
2006: 746
2005: 691
2004: 587
2002: 497
2000: 306
What They Mean:
The world's first billionaire, oilman John D. Rockefeller, crossed the 10-digit line in 1916. By 2008, according to business magazine Forbes, there were 1,125 -- mostly heirs, conglomerate tycoons, oil barons, and money managers, plus smaller numbers of royals, entrepreneurs, and technology inventors -- with especially large concentrations in New York, Hong Kong, London, and Moscow. ________________________________________
Γ. Β.: Wait a minute...
Το δημοσίευμα λέει ότι οι 700 και κάτι διεσεκαττομυριούχοι κατέχουν το 1% του παγκόσμιου πλούτου. Μάλλον έτσι είναι, φαίνεται απόλυτα λογικό. Εσύ μου έγραψες ότι οι 100 αυτές οικογένειες κατέχουν το 52% του πλούτου... κάτι που δεν απορρέει από αυτό που μου επισυνάπτεις.. .και
ότι εκτός από τον πλούτο είναι και σιωνιστές... ...
Αυτό πάλι από πού προκύπτει; Ξέρω ότι σου τη σπάω τρομερά... αλλά επειδή θέλω να είμαι το ελάχιστον επιστημονικός που μπορώ, θέλω να μπορώ να στηρίζω κάτι το οποίο λέω. Αλλιώς φοβάμαι μήπως ξεπέσω στο επίπεδο της "Χρυσής Αυγής". Δεν έχω τίποτε με τους ανθρώπους, απλά τους βλέπω σαν τους έλληνες - σιωνιστές, δηλαδή μία εθνικιστική - ακροδεξιά οργάνωση, όπως και οι ταλιμπάν, οι γκρίζοι λύκοι, οι κόκκινοι χμερ, οι ναζί κ.λπ. που ενίοτε εγκλημάτησαν και θα το ξανακάνουν χωρίς κανένα προφανή λογικό λόγο, μόνο κυνηγώντας φανταστικούς εχθρούς.
Πράγματι και ο Παίσιος και ο Κοσμάς ο Αιτωλός μίλησαν για τις απειλές της ορθοδοξίας. Μόνο που δεν έλαβαν υπόψη ότι η ορθοδοξία (οικουμενικότητα, αγάπη, ταπεινότητα, κοινωνική δικαιοσύνη) απειλείται κυρίως από τον άκρατο ατομικισμό των ελλήνων σήμερα, που θα παραδεχτείς ότι εκφράζεται παντού (απαράδεκτη δημόσια διοίκηση, κάψιμο δασών, αυθαίρετα, λαδώματα, κομπίνες, λαμόγια, υπεξαιρέσεις, παράνομες προμήθειες, καταστροφές μετά από ποδοσφαιρικούς αγώνες κ.λπ., τα οποία συμβαίνουν από μεγάλο ποσοστό των βαπτισμένων ορθόδοξων. Και ας χτυπιέται ο Γιανναράς ότι έχουμε εξαιρετικό παράδειγμα άριστης κοινωνικοπολιτικής οργάνωσης το Βυζάντιο των πρώτων αιώνων, που πρέπει να προβάλλουμε στη Δύση. Αντί αυτού εμείς προβάλλουμε μόνο την τριτοκοσμική οθωμανική μας επιρροή. Και αυτό δεν νομίζω ότι έχει επηρεαστεί από τις 100 οικογένειες. Βλέπεις θέλω πραγματικά να τους βρω αυτούς τους Σιωνιστές, αλλά αφού τους ξεμπερδέψω από α) τον κακό μας εαυτό, Β) τον απαραίτητο εχθρό ή αντίπαλο δέος και γ) το φαινόμενο της προβολής όλων των κακών μας στον αποδιοπομπαίο τράγο (γνωστή άμυνα της προβολής κατά Άννα Φρόιντ -- φυσικά εβραίας Χα χα)..
FLAGELLUM DEI :
– Διάβασε το λίγο προσεκτικά, δεν σου δίνω αποδείξεις, γιατί για κάτι τέτοιο δεν υπάρχει περίπτωση να τις βρεις, απλά καλές ενδείξεις (δες το σκεπτικό ξανά) (αυτό δεν το είπα για τις συγκεκριμένες οικογένειες), το μόνο που σου απέδειξα είναι ότι είναι περίπου 100 - η σχέση τους με τον Σιωνισμό εν-δεικνύετε από την ύπαρξη του bar code και την πυραμίδα στο δολάριο (αλλά αναμφισβήτητα παραμένουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις)
- Βέβαια για να είμαστε δίκαιοι ούτε η ταξική θεώρηση της Ιστορίας έχει 100% αποδείξεις, και για παράδειγμα η πεποίθηση της Αριστεράς ότι η Ελληνική επανάσταση ήταν κυρίως ταξική είναι τουλάχιστον φαιδρή ή ότι το κεφάλαιο είναι αταξικό έχει επανειλημμένως αποδειχθεί λάθος για παράδειγμα στην Ιστορία της Γερμανίας μετά το 1750 –
- Η Χρυσή αυγή είναι πάρα πολύ συγγενείς με το σιωνισμό όσον αφορά το φανατισμό και την ετοιμότητα να διαπράξουν εγκλήματα, απλώς είναι αδύναμοι και βλάκες σε σχέση με τον παγκόσμιο σιωνισμό (τραγικό εεε ??), που να το συνειδητοποιούσαν κιόλας θα έπρεπε από αξιοπρέπεια να αυτοκτονήσουν, χα χα χα. !!!
– Συμφωνώ 100%, έχε απλώς υπόψη ότι στα προφητικά αυτά σενάρια, δεν είμαστε εμείς οι πρωταγωνιστές (που δεν θα μας άξιζε κιόλας !!) αλλά παγκοσμίου επιπέδου τάσεις και εξελίξεις, όπως πχ το ενεργειακό παιχνίδι της Ρωσίας.
– Συμφωνώ και εδώ. Μην κάνεις όμως το λάθος να πιστέψεις ότι αυτό είναι ένα ευφάνταστο σενάριο συνωμοσίας ή ότι αν το ανακάλυπτες θα άλλαζε κάτι στη ζωή σου δραστικά !! απλώς μία συνειδητοποίηση θα ήταν που σε κάνει να τα σκέφτεσαι από άλλη σκοπιά χωρίς κάτι άλλο πιο δραστικό. Περισσότερο είναι μία διαφορετική εξήγηση της Ιστορίας εδικά μετά το 1800. (βασικά give conspiracy a chance, και μην ανησυχείς υπερβολικά για οριακή παρανοϊκή διαταραχή (λέμε τώρα λόγω ειδικότητας!!)
Γ.Β.:
α) ενδείξεις φυσικά και δέχομαι, έτσι κι αλλιώς και εγώ πιστεύω ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει και ο άρχοντας των Δαχτυλιδιών φτιάχνει συνέχεια Ορκς που πρέπει οι υπόλοιποι να αντιμετωπίσουμε...
β) όσο για την ταξική θεώρηση της Ιστορίας, μακριά από εμένα ότι ισχυρίστηκα κάτι τέτοιο... Θα έπρεπε να ήμουν αντίστοιχα παράλογος με τους χρυσαυγίτες στο αριστερό άκρο βέβαια...
γ) φυσικά και οι χρυσαυγίτες είναι ασήμαντοι (σκυλί που γαυγίζει...). Μόνο με τους πάμφτωχους Αφγανούς μπορούν να τα βάλουν και μόλις δουν τα δύσκολα όπου φύγει φύγει...
δ) φυσικά και δεν μας αξίζει να είμαστε πρωταγωνιστές. Έρπουμε και ακολουθούμε...είμαστε απλά μεταπράτες, δεν παράγουμε τίποτε δικό μας. Σχετικά με τα προφητικά σενάρια με ενδιαφέρει να τα μάθω..
ε) όχι φίλε μου δεν υπάρχει θέμα ψυχιατρικής διαταραχής, τουλάχιστον σε μας. Φυσικά και έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου όλα τα σενάρια που κατά καιρούς έμαθα ή σκέφτηκα. Ήθελα μόνο με τη βοήθεια σου να ξεχωρίσω την ήρα από το στάρι και να μάθω αν ξέρεις κάποια καλή πληροφορία που ξεσκεπάζει αυτούς της νέας τάξης πραγμάτων, πέρα από μύθους, προβολές, υπερβολές και χοντράδες.
Στον Άρχοντα των δαχτυλιδιών τα Ορκς υπήρχαν, ο κόσμος τα έβλεπε άρα και ήξερε τί πολεμάει. Στην σταδιακή δουλοποίηση, δυστυχώς πέφτει σαν χάνος όλο και πιο βαθιά και δεν φαντάζεται τί πρέπει να κάνει.
και όμως είναι τόσο απλό, σαν να ρίχνεις το δαχτυλίδι στο ηφαίστειο..
Όλο το σύστημα βασίζεται στην πίστη. Πιστεύουμε ότι κάποιοι είναι πλούσιοι, γιατί δεχόμαστε ότι τα λεφτά τους έχουν αξία. Αν σταματήσουμε να το πιστεύουμε, τα πάντα θα καταρρεύσουν και τα Ορκς θα χαθούν... Τόσο απλά... Μόνο που πρέπει να βρούμε πολλούς που θα πιστέψουν το δικό μας σενάριο.
Γι' αυτό οι αποδείξεις για την ύπαρξη αυτών των αρπακτικών είναι ζωτικές... Ώσπου να τις βρούμε ας ζήσουμε για λίγο ακόμη την έλευση του νεοΜεσαίωνα.
FLAGELLUM DEI : Καλα θα το κάνω πιο ζουμερό ( ψάξε στο ιντερνετ για τα RFID) και δες τι παίζεται και πόσο περίεργο είναι !
Γ.Β.: Δηλαδή θα μας μαρκάρουν με τις πληροφορίες μας, σαν τα ζώα...
FLAGELLUM DEI : Και θυμήσου πότε πρωτοειπώθηκε αυτό εεε???!!! (εξοργιστικά απίστευτο)
Γ.Β.: Όντως.... Άρα δύο πιθανά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε ο Ιωάννης έπιασε την άπιαστη διάσταση του χρόνου και είδε στο μέλλον, ή κάποιοι εργάζονται με τρόπο ώστε να τον επαληθεύσουν.
FLAGELLUM DEI : Χμμμ εδώ ξεκινάει μία τρομερά ενδιαφέρουσα συζήτηση.
1. Αν ο Ιωάννης ήταν απλά μέντιουμ (και αυτό το υποθέτουμε εμείς) τότε ο ίδιος που διέθετε αυτές τις δυνάμεις όταν δήλωνε την πηγή της δύναμης του έλεγε ο Θεός!! Δηλαδή εμείς ξέρουμε καλύτερα από κάποιον που είχε περισσότερες ικανότητες από εμάς ???
2. Αν κάποιοι εργάζονται να το επιβεβαιώσουν ποιο είναι το κίνητρο τους ? και θα συνεχίσουν να έχουν αυτό το άρρωστο κίνητρο όταν θα πατήσουν και τα κουμπιά των πυρηνικών ??
Κάτι δεν βγαίνει εδώ !!!
3. μήπως τελικά απλά είδε το μέλλον με προορατικό χάρισμα δοσμένο από αυτό που οι χριστιανοί ονομάζουν θεό και πολύ απλά κατέγραψε το τι θα γίνει ?? αυτή την απλή υπόθεση μήπως δεν θα έπρεπε να την απορρίπτουμε τόσο εύκολα ??

Γ.Β.: Α) Αυτό που οι Χριστιανοί ονομάζουν Θεό, και οι σύγχρονοι φυσικοί την τέταρτη διάσταση του χρόνου που είναι αδύνατον για εμάς τους ανθρώπους να αντιληφθούμε, δεν είναι απαραίτητα κάτι διαφορετικό. Μπορεί να είναι ακριβώς το ίδιο. Οι αρχαίοι θεωρούσαν τον Κρόνο (χρόνο) αρχηγό του Σύμπαντος. Και ούτως ή άλλως ο χρόνος πάντοτε απασχολούσε τη διάνοια και το πνεύμα των ανθρώπων.
Φυσικά δεν ασχολούμαι ούτε υπονοώ τον Ιωάννη ότι είναι στην κατάσταση των μέντιουμ, δηλαδή αγύρτες, που παραμυθιάζουν ανθρώπους χαμηλού νοητικού και συναισθηματικού επιπέδου και τους απομυζούν ότι χρήμα διαθέτουν. Σαφώς και είχε χάρισμα... είτε θείο όπως λές, ή τουλάχιστον μεγάλου σκηνοθέτη που συνέλαβε μία εκπληκτική εικόνα - ταινία θρίλερ με , ευτυχώς, happy end!
Β) Η σκέψη ότι κάποιοι θέλουν να επιβεβαιώσουν τον Ιωάννη, δεν νομίζω ότι είναι και τόσο αβάσιμη. Μάλιστα θα μπορούσε πολύ εύκολα να προέρχεται από θρησκευτικο-πολιτικούς κύκλους όπως οι Σιωνιστές, που συζητούσαμε λίγο πριν. Γιατί; Μα, όσο ο Ιωάννης επιβεβαιώνεται, όπως με το Τσερνομπίλ, τα μικροτσίπ κ.λπ., τόσο στα μάτια των ανθρώπων του κόσμου, οι χριστιανοί - εβραίοι συνεχίζουν να κρατούν τα σκήπτρα της κυρίαρχης θρησκείας, έναντι Ισλάμ, Ινδουισμό κ.λπ., και οι Εβραίοι ενδεχομένως να βασίζουν την πεποίθηση τους ότι είναι ο εκλεκτός λαός.
Άλλωστε ακόμη και οι κινηματογραφικές παραγωγές που ψιλοβασίζονται στην Αποκάλυψη χρηματοδοτούνται, κατά πως λένε, από Εβραίους.
Ίσως τέλος να ισχύουν both... Τί λες;
FLAGELLUM DEI :
- Προφανέστατα είναι το ίδιο ή περίπου το ίδιο – η μόνη διαφορά του Χριστιανισμού είναι κατά βάση ο Θεός ως πρόσωπο και απλώς ως μία απρόσωπη φυσική δύναμη (και αυτό φυσικά είναι πολύ προσωπικό και αναπόδεικτο θέμα το αν υπάρχει και πιστεύει κάποιος ή όχι) = παρ’ όλα αυτά αν το ψάξεις θα δεις ότι η έννοια του Θεού ως πρόσωπο ενοχλεί πάρα πολύ τον άνθρωπο που έχει μορφωθεί και μελετήσει 5 πράγματα (γιατί όμως ??)
- τι εννοείς ότι ο Ιωάννης απλά φαντάστηκε ένα σενάριο ?
- Το κίνητρο των Σιωνιστών ποιο είναι δηλαδή ? αφού για να επιβεβαιώσουν αυτά που λένε το τελευταίο που θα χρειάζονταν συναίνεση ενώ έτσι θα εισπράξουν τρομερή αντίδραση και ανυπακοή ??!!??) – οι ταινίες προωθούν την ιδέα της ιερής Σιών (δες ας πούμε το Ματριξ), όχι όμως τη δύναμη των Σιωνιστών να ελέγχουν τους υπολοίπους !!
- Ουσιαστικά αυτά που συζητάμε αυτή τη στιγμή έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι δεν μπορούν αν έχουν απόλυτο έλεγχο (ακόμη).
Γ.Β.: Αγαπητέ φίλε, δες τί λέει μία από τις αναρτήσεις μου στο blog
α) Εγκέφαλος και Θρησκεία
http://psychanaptyxis.blogspot.com/2010/04/blog-post_5681.html
Σύμφωνα με αυτό το επιστημονικό σκεπτικό, οι άνθρωποι κατασκευάζουν θρησκευτικές πεποιθήσεις, επειδή οι εγκέφαλοί τους έχουν διαχρονικά εξελιχθεί έτσι ώστε να ακολουθούν τα συστήματα πεποιθήσεων και τις ιδεολογίες του περιβάλλοντός τους. Σε αυτό το μήκος κύματος, ορισμένοι επιστήμονες τονίζουν ότι αρκετά πειράματα στον τομέα των νευροεπιστημών έχουν πλέον δείξει πως αρκεί μια ηλεκτρομαγνητική διέγερση (από ένα ειδικό κράνος) ορισμένων σημείων του εγκεφάλου για να αρχίσουν οι εθελοντές, χωρίς να το επιδιώκουν συνειδητά, να αισθάνονται μυστικιστικές και πνευματικές εμπειρίες, να μιλάνε με το Θεό κ.α. Δεν λέω ότι ο Ιωάννης φαντάστηκε σε συνειδητό επίπεδο ένα σενάριο, αλλά του «ήρθε» ένα σενάριο μετά από χρόνια και χρόνια ασκητικής ζωής σε μία σπηλιά. Γνωρίζεις φυσικά ότι όταν ένας άνθρωπος μονάζει για χρόνια, δημιουργεί τις προϋποθέσεις ελλείψει πραγματικών ερεθισμάτων να έχει εσωτερικά ερεθίσματα…
Σχετικά με τον Θεό ως πρόσωπο….(και αν θες έχω και άλλες παραπομπές περί αυτού) όπως έγραψε ο Ντέηβιντ Μπρουκς σε ένα σημαντικό άρθρο στους New York Times (με τίτλο "Οι νευρωνικοί βουδιστές"), στην πραγματικότητα η περί αθεϊσμού διαμάχη τελικά δεν θα υποσκάψει την πίστη στο Θεό γενικά, αλλά το πολύ - πολύ να υποσκάψει την πίστη στον προσωπικό Θεό της Βίβλου, στον οποίο πιστεύουν -ο καθένας με τον τρόπο του- Χριστιανοί, Εβραίοι και Μουσουλμάνοι, δηλαδή οι μονοθεϊστικές θρησκείες.
Το κλειδί -και το μεγάλο οχυρό κατά του υλισμού- βρίσκεται στο μείζον μυστήριο της συνείδησης. Όλο και περισσότεροι νευροεπιστήμονες, με την υποστήριξη διαφόρων πειραμάτων, σκιαγραφούν σταδιακά μια άλλη εικόνα: ο εγκέφαλος φαίνεται πια όλο και λιγότερο σαν μια ψυχρή μηχανή που κάνει αδιάκοπους υπολογισμούς όπως ένα κομπιούτερ. Αντίθετα, το νόημα, η πίστη, η θέληση και κυρίως η συνείδηση φαίνεται να ξεπηδούν μυστηριωδώς από τα κυκλώματα των εγκεφαλικών νευρώνων. Τα συναισθήματα παίζουν καθοριστικό ρόλο στη νοημοσύνη, ενώ η αγάπη είναι ζωτική για την ανάπτυξη του εγκεφάλου.
Από την άλλη, τα γονίδια δεν φαίνεται να είναι απλώς εγωιστικά, όπως ακράδαντα πιστεύει ο Ντόκινς, αλλά αντίθετα οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενστικτωδώς φαίνεται πως έχουν βαθιά ηθικά αισθήματα, όπως η δικαιοσύνη, η στοργή κ.α. Τελικά, αρκετοί επιστήμονες αρχίζουν να εκτιμούν όλο και πιο πολύ τις υπερβατικές πνευματικές εμπειρίες και να μην τις θεωρούν απλώς αυταπάτη. Ο νους, όπως έχουν δείξει διάφορα πειράματα, φαίνεται πως έχει την ικανότητα να υπερβαίνει τον εαυτό του και να συγχωνεύεται με μια ανώτερη παρουσία (που πολλοί ονομάζουν Θεό), η οποία γίνεται αντιληπτή ως πιο πραγματική από την καθημερινή υλική πραγματικότητα.
Επιστήμονες που ανήκουν σε αυτό το νέο ρεύμα επιστήμης, είναι, μεταξύ άλλων, οι Andrew Newberg, Daniel Siegel, Michael Gazzaniga, Jonathan Haidt, Antonio Damasio, Marc Hauser κ.α., τα πειράματα και τα βιβλία των οποίων επηρεάζουν πλέον όλο και περισσότερο το δημόσιο διάλογο. Με δεδομένο ότι από όλες τις θρησκείες, αυτή που δέχεται μια ανώτερη πραγματικότητα, αλλά δεν την ταυτίζει με ένα προσωπικό Θεό, είναι κατ' εξοχήν ο βουδισμός, το νέο επιστημονικό ρεύμα, σύμφωνα με τον Μπρουκς, θα μπορούσε να αποκληθεί νευρωνικός βουδισμός.
Γ) Σχετικά με την Αποκάλυψη και τους Σιωνιστές, βεβαίως και αν αποδείξουν ότι οι δικοί τους άγιοι (όπως ο Ιωάννης της Αποκάλυψης) είχαν δίκιο τότε οι υπόλοιποι δεν έχουν παρά να προστρέξουν σε αυτούς, μιας και κατέχουν την «αληθινή» θρησκεία. Γνωρίζεις σίγουρα ότι το ισχυρότερο επιχείρημα για να γίνει κάποιος Ιεχωβάς είναι ότι αυτοί (οι Ιεχωβάδες) είναι οι μόνοι όπως του λένε που θα τον γλιτώσουν από τον Αρμαγεδών. Επίσης ακροδεξιές χριστιανικές οργανώσεις στην Αμερική, (έχω δει σχετικά βίντεο στο youtube) δηλητηριάζουν το μυαλό μικρών παιδιών ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία και γι’ αυτό πρέπει να «πολεμήσουν» για το Χριστό. Μεταξύ άλλων τα προτρέπουν και να είναι επιθετικά απέναντι σε μουσουλμανάκια!!! Τέλος βγάζει μάτι… το barcode με τα 6αρια είναι σίγουρα επίτηδες φτιαγμένο, ή το www… που λένε ότι είναι το 666 κ.λπ. Αυτά δεν μπορεί να έγιναν παρά επίτηδες, όπως και το Τσερνομπίλ που νομίζω σημαίνει άκανθος που όπως λέει η Αποκάλυψη θα δηλητηριάσει τον κόσμο κ.λπ. Ε, μα βγάζει μάτι ότι κάποιοι θέλουν να φοβηθούμε ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία, άρα καλό είναι να πάμε να μας προστατέψουν……Ο έλεγχος θα ακολουθήσει με τη βία για όσους δεν πεισθούν… Αυτά, φίλε μου, λέει η λογική μου σύμφωνα πάντα με τις σημερινές μου γνώσεις.
FLAGELLUM DEI :
Εδώ με μπέρδεψες, πως δηλαδή θα σε ελέγξουν ζητώντας σου να βάλεις το RFID όταν το κείμενο θα σου λέει ότι αν το βάλεις , την έβαψες ?
Του Ιωάννη η Αποκάλυψη του ήρθε ? από το σύμπαν ? από το απρόσωπο σύμπαν ? από μέσα του ? από τον εγκέφαλο του που ότι και να λέμε δεν το έχει δημιουργήσει ο ίδιος ? --- Επίσης ειλικρινά όσο επιστημονική είναι η άποψη αυτή ακόμα πιο επιστημονική είναι η ψυχοθεραπεία, ψυχανάλυση, κοινωνιολογία κλπ. Οι κοινωνικές επιστήμες δεν είναι επιστήμες αλλά τέχνες… Η επιστήμη είναι καταδικασμένη να περιγράφει κα να ΑΝΑ-καλύπτει αυτά που παρέλαβε σε έναν έτοιμο κόσμο (σε αυτό δεν χωράει αμφιβολία γιατί είναι fact), εμείς όμως εδώ δεν μιλάμε για περιγραφές αλλά για τη μετα – φυσική και ουσιαστικά για την άρση των ορίων και των δεσμεύσεων του ετοιμοπαράδοτου αυτού κόσμου.
Τα γονίδια λοιπόν δικαιούνται να έχουν πρόσωπο αλλά η φύση. Το σύμπαν, μία «ανώτερη δύναμη» όχι ? Παρατηρείς την επικρατούσα ρητορική ? παρατηρείς την επίθεση κατά της ιδέας του προσώπου (είναι αφόρητη για κάποιο λόγο, γιατί τέτοια παραδοχή σε αναγκάζει να αλλάξεις τη ζωή σου καθώς θα βρεθείς ενώπιον ενός οφθαλμού ος τα πανθορά, γυμνός). Αυτό που περιγράφω έχεις την παιδεία να το αντιληφθείς περισσότερο από όλους. Το πρόσωπο είναι ο εχθρός, όχι οι δυνάμεις, ούτε τα περίεργα, ούτε η αποκαλυπτική αλήθεια. Καταλαβαίνεις το ζήτημα και πόσο συχνή είναι η ρητορική αυτή ? Άρα οι νευρώνες μας έχουν πρόσωπο και επιθυμία - εμείς ή το σύμπαν όχι όμως, παρακολούθα το έτσι ??
Τέλος όντως η βλακεία πάει σύννεφο αλλά αυτό τι σημαίνει? Ότι η θρησκεία είναι το πρόβλημα ή ο άνθρωπος ? Πρόσεξε το αυτό γιατί η βασική κατηγορία για την έλευση του μέγα ειρηνιστή, θα είναι η βλάβη του θρησκευτικού φανατισμού και η σχετικότητα της αλήθειας όλων των θρησκειών με κατάληξη την συμπροσευχή και τον οικουμενικό συγκρητισμό.
Γ.Β.:
Στην καθαρά Φυσική τους διάσταση, τα σώματα μας αποτελούνται μόνο από ενέργεια... ύλη ως γνωστόν δεν έχει βρεθεί ούτε στην 10εις την - 34η που υπάρχουν οι χορδές..
Το ίδιο είναι και το σύμπαν... ένας χώρος γεμάτος ενέργεια!
Σύμφωνα με τους νανόπουλο, prigozine κ.α., που νομίζω η αξία τους ως επιστήμονες είναι αδιαμφισβήτητη, τα εγκεφαλικά μας κύτταρα μπορούν και αντιλαμβάνονται λεπτές αλλαγές της ενέργειας (βαρυτικής και ηλεκτρομαγνητικής) στην οποία "κολυμπάμε", μέσω μικρότατων δομών γνωστών ως μικροσωληνίσκοι (επιπέδου 10 εις την - 30η περίπου)!
Χάρη σε αυτές τις αλλαγές «καταλαβαίνει» η μάνα ότι το μωρό πονάει, ο δίδυμος ότι ο αδερφός του κινδυνεύει, και η γυναίκα ότι ο άντρας της την απατάει – και ας μην έχει αποδείξεις. Αυτά τα φαινόμενα (τηλεπάθειας κ.λπ.) παρά το ότι σε ερευνητικό επίπεδο δεν ξεπέρασαν το απαιτούμενο 5% για να είναι έγκυρα, σε μεμονωμένα άτομα έχουν παρατηρηθεί.
Η εξήγηση μου λοιπόν είναι η εξής: ο Ιωάννης, όντας χαρισματικός και αγνός ο ίδιος, συν την «προϋπηρεσία» του στην σπηλιά όπου ζούσε μόνος αποκομμένος από ερεθίσματα, «έπιασε» μία αλλαγή (βαρυτικο – ηλεκτρομαγνητική) σαν αυτήν που καταλαβαίνουνε τα άλογα πριν γίνει σεισμός ή τσουνάμι… Μιας και είχε όλες τις προϋποθέσεις να πέσει σε έκσταση (γνώρισε το Χριστό και είδε θαύματα, ήταν αγνός και δεκτικός, είχε μονάσει για πολύ καιρό, και έπιασε και μία μαυρίλα) η έκσταση του δημιούργησε το γνωστό όραμα, με τον ίδιο τρόπο που εμείς δημιουργούμε μερικά πολύ έντονα όνειρα που μετά τα θυμόμαστε και αναρωτιόμαστε – κοίτα τί σκέφτηκα…
Το θέμα του προσώπου ή της άϋλης θεότητας είναι παλιό πρόβλημα. Η δικιά μου εξήγηση είναι ότι πρόκειται για το ίδιο πράγμα: γιατί;
Ιστορικά η θεότητες ήταν πάντα γυναικείες (ως το 10000 π.χ.) μιας και πιστεύανε ότι οι γυναίκες γεννάνε από μόνες τους. Ως τότε όλες οι θεότητες συμβόλιζαν τη γη και ήταν στρόγγυλες και σφαιρικές.
Μετά την αγροτική επανάσταση όμως, όταν κατοίκησαν σε μόνιμο τόπο, ανακάλυψαν ότι οι γυναίκες γεννάνε μόνο μετά από f…., ξέρεις… Αυτόματα όλος ο σεβασμός χάθηκε και μεταφέρθηκε στον άντρα, αφού αυτός γεννάει και αυτή μόνο τίκτει…
Οι θεότητες άρχισαν να αποκτούν αντρικά χαρακτηριστικά, και το σύμβολο τους ήταν πια ο ουρανός, το ημισφαίριο, εξ ου και οι τρούλοι των μονοθεϊστικών θρησκειών.
Σκέψου τώρα το κύτταρο το γονιμοποιημένο που βρίσκεται στη μήτρα… Αρχικά δημιουργείται το περιβάλλον του (ο πλακούντας) και τροφοδοτείται το έμβρυο έτσι ώστε όσο αυτό μεγαλώνει, τόσο ο πλακούντας παίζει και μικρότερο ρόλο. Μάλιστα συνήθως μετά τον 7ο μήνα σχεδόν δεν χρειάζεται και το μωρό μπορεί να ζήσει και εκτός μήτρας. Έχουμε εδώ ένα παράδειγμα υπόβαθρου και μορφής, όπου σταδιακά η σημασία περνάει από το ένα στο άλλο.
Το ίδιο συμβαίνει και ψυχολογικά… Το παιδί μέσω προσκόλλησης πρέπει να μείνει κοντά στο γονιό του, ώσπου θα εσωτερικεύσει την αγάπη του, και θα μπορεί πια να απομακρυνθεί χωρίς πανικό, έχοντας την εικόνα του γονιού του (και ιδιαίτερα τα μάτια του ή το μάτι του που τον προσέχει) στο μυαλό του. Και εδώ έχουμε το υπόβαθρο (ψυχολογικό περιβάλλον) και τη σταδιακή απορρόφηση του στη μορφή (εσωτερικευμένο αντικείμενο)…
Την ίδια διαδικασία «βλέπω» αναλογικά και στη θεϊκή παρουσία… αρχικά ήταν όλη η γη (όλο το σύμπαν των αρχαίων, αφού ως γνωστόν τα άστρα παίζανε μεγάλο ρόλο) και σταδιακά απορροφήθηκε σε μία μορφή (τον Θεό, που κανένας δεν είδε ποτέ παρά μόνο άκουσε, ή έμαθε τις επιθυμίες του από τους αντιπροσώπους Χριστό, Μωάμεθ, Αβραάμ).
Τέλος και μόνο η διαδικασία της εξέλιξης της ανθρώπινης συνείδησης, που ξεκινάει από την αναγνώριση του προσώπου του στον καθρέπτη από ένα μωρό και καταλήγει σε μία εσωτερική φωνή που μας ελέγχει συνεχώς για τις πράξεις μας, τί άλλο είναι από μία «θεϊκή» παρουσία που άνετα μπορεί να συμβολιστεί με ένα μάτι, με το δαιμόνιο του Σωκράτη κ.λπ.
Συνεπώς το πρόσωπο του Θεού, φίλε μου, για μένα, δεν είναι πολύ διαφορετικό από την απρόσωπη ενέργεια του Σύμπαντος, παρά η συμπύκνωση της, που ξαναρευστοποιείται στις περιπτώσεις των θαυμάτων, και ξανασυμπυκνώνεται και ξαναρευστοποιείται. Ψυχολογικά, εμείς προσευχόμενοι συμπυκνώνουμε αυτήν την ενέργεια και την καταθέτουμε σε μία «τράπεζα» και όταν την χρειαστούμε παρακαλούμε να μας δοθεί πίσω, π.χ. αν αρρωστήσουμε…
Έτσι, το πρόβλημα του απρόσωπου ή Θεού με πρόσωπο δεν υφίσταται σοβαρά, στη σκέψη μου, τουλάχιστον όσο θέλουν να το τονίζουν οι θρησκείες. Είναι σαν τη μαγική εικόνα, που βλέπεις αυτό ανάλογα με το σημείο που εστιάζεις!
Η ιδέα ότι όπως μία γυναίκα χρειάζεται σπέρμα για να κυοφορήσει εξέθρεψε μετά το 10000 π.Χ. τον Πατέρα – Θεό - Ουρανό που γονιμοποίησε τη Γη και έφτιαξε τη ζωή. Τί είδους σπέρμα ήταν αυτό…ξέρω γίνομαι βλάσφημος.
Και το άλλο; Που πάντα παρουσιάζεται σαν αγαθός παππούλης… Έτσι ακριβώς όπως τείνουν να μοιάξουν οι παπάδες στα γεράματα τους. Αυτό δεν βγάζει μάτι…ότι είναι ανθρώπινη επινόηση;
Αλήθεια θα πίστευε κανείς στο Θεό αν αυτός έμοιαζε με ξαναμμένο έφηβο. Όχι πρέπει να μοιάζει με καλοκάγαθο παππού…
Πάμε τώρα στο ανθρώπινο barcode… Όντως εδώ στην Ελλάδα, και μόνο εδώ ξεσηκώθηκαν για τις ταυτότητες και θα ξεσηκωθούν και για τα μικροτσίπ. Στο εξωτερικό όμως το θεωρούν τιμή τους αν ανήκουν σε μία εταιρία, αν φοράν τη φόρμα της εταιρίας, αν έχουν πρόσβαση σε χώρους της εταιρίας γιατί έχουν την κατάλληλη πασπαρτού κάρτα κ.λπ.
Πιστεύω ότι η ιστορία του Αρμαγεδδών, της Δευτέρας Παρουσίας και γενικά μιας καταστροφής του κόσμου θα κάνει τους περισσότερους στον κόσμο να αναζητήσουν μία οργάνωση – ιδεολογία – θρησκεία που θα τους προστατέψει. Και το σήμα του ότι είναι μέλη θα το επιδεικνύουν με περηφάνια, όπως κάνουν οι υπάλληλοι του ΙΚΕΑ…
Στην Ελλάδα θα καθυστερήσει λίγο, αλλά τον επόμενο μήνα με το σχέδιο Καλλικράτης θα καθιερωθεί η κάρτα Δημότη, που θα περιέχει τα πάντα (ΑΦΜ, Α.Τ., ΑΜΚΑ, εκλογικό αριθμό, περιουσιακά στοιχεία κ.λπ.). Ε, αυτό κάποια στιγμή μπορεί και να το φοράμε, και θα μας κάνει τη ζωή πιο άνετη… Λίγοι «τρελοί» θα είναι αυτοί που θα φωνάζουν για 666, που τότε το μόνο που θα εξυπηρετεί θα είναι να φοβόμαστε και να αναζητούμε κάποιον έξω από εμάς να μας προστατέψει.
Αλήθεια, πιστεύω ότι όπως το χρήμα έγινε κάποια στιγμή πλαστικό και τώρα σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση, έτσι μία μέρα θα είναι η ταυτότητα μας σε τσιπάκι. Αλλά αυτό είναι μόνο η εξέλιξη της τεχνολογίας και οποιαδήποτε σύνδεση με το 666 είναι για να είμαστε φρόνιμοι…
FLAGELLUM DEI :
Βασικά συμφωνώ σε όλα όσα είπες και μάλιστα κάποια δεν τα γνώριζα καθόλου. Τώρα, τα μόνα χρήσιμα πράγματα που έχω να συνεισφέρω σε αυτή την αναζήτηση είναι 1 διευκρίνιση (επικέντρωση ερωτήματος) και 2 επεκτάσεις:
1. Επικέντρωση ερωτήματος = το βασικό μας θέμα πλέον στο βάθος που μαζί φτάσαμε είναι : πότε ένα θαύμα, είναι θαύμα που καταδεικνύει την ύπαρξη ενός συνειδητού θεού ? το ερώτημα έχει τεράστια αξία γιατί αν μπορέσουμε να το απαντήσουμε, μπορεί και να καθαρίζει το ζήτημα πλήρως. Ο τρόπος που εσύ τείνεις να τα ερμηνεύεις είναι ουσιαστικά μέσα στα πλαίσια της φυσικής (δηλαδή και το υπερφυσικό είναι ουσιαστικά μέρος μιας φύσης που δεν γνωρίζουμε) – ενώ εγώ αν και συμφωνώ και με αυτό θεωρώ ότι υπάρχει ένα επίπεδο ανεξήγητου το οποίο δεν ανήκει στα ερμηνεύσιμα με οποιοδήποτε λογικό και επιστημονικό τρόπο. – Σκέψου το αυτό πολύ είναι το ερώτημα που σκουπίζει το πρόβλημα (να τονίσω ότι δεν ξέρω την απάντηση)!
2. Αυτά που περιγράφεις για το RFID, όντως είναι έτσι και φαίνεται ότι υπάρχει πλάνο systematic desensitization (από του χρόνου ας πούμε δεν μπορούν αν γίνουν με μετρητά συναλλαγές άνω των 1500 ευρώ φημολογείται)
3. Το επιχείρημα σου ότι οποιαδήποτε σύνδεση με το 666 είναι για να είμαστε φρόνιμοι, είναι πολύ αδύναμο κατά τη γνώμη μου – Αν δεν υπήρχε η σύνδεση τι θα έχαναν ? τώρα τι κερδίzουν εκτός από γκρίνια, συνωμοσιολογία και αντίσταση ?


Γ.Β.: Α) Φίλε μου, όντως το ζήτημα που θέτεις «σκουπίζει» το πρόβλημα!
Αλλά ως άνθρωποι ΔΕΝ μπορούμε να το απαντήσουμε… Και ως επιστήμονες πρέπει να πείσουμε γιατί τζάμπα σπουδάζαμε τόσα χρόνια και δεν μπορούμε παρ’ αυτά να δώσουμε σαφείς απαντήσεις!
Εν πάσει περιπτώσει, η σημερινή μου απάντηση είναι ότι όντως δεν υπάρχει επιστημονική απάντηση… Δηλαδή δεν μπορούμε να αναπαράγουμε πειραματικά το θαύμα. Κάπου – κάπου συμβαίνει, χωρίς να μπορούμε να καθορίσουμε πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.
Το σίγουρό είναι ότι παίζει κάποιο ρόλο η πίστη… Η πίστη, αυτή η ακατανίκητη δύναμη που άλλοτε μας σώζει και άλλοτε μας σκοτώνει…
Αν κάποιος κάτω από τα ερείπια μιας πολυκατοικίας δεν πιστεύει ότι θα έρθουν και θα τον σώσουν, ή στο Άουτσβιτς δεν πιστέψει ότι τελικά θα ζήσει, συνήθως θα πεθάνει. Σε πειράματα όπου κάνανε ανθρώπους να πιστέψουν ότι τους κόψανε τις φλέβες (χωρίς αυτό να έχει συμβεί), αυτοί εμφάνισαν φυσικές διαδικασίες θανάτου!
Από την άλλη, αν κάποιος πιστεύει στην αστρολογία, στους Ιεχωβάδες, στους Ταλιμπάν κ.λπ. είναι καταδικασμένος να μείνει πρόβατο, ή ψυχικά και νοητικά φυτό!
Η διαφορά στις θέσεις μας είναι ότι για σένα υπάρχει κάπου μία δύναμη με νου και γνώση που συνειδητά μας δίνει χάρη όταν πιστεύουμε, ενώ για μένα αυτή η δύναμη δεν υπάρχει, και τη «χάρη» την παίρνουμε ούτως ή άλλως όταν τη δικαιούμαστε, όταν δηλαδή έχουμε «πληρώσει» το τίμημα… Π.χ. εγώ πιστεύω ότι θα κάνω μία δισκογραφική επιτυχία κάποτε, αλλά αυτό πιστεύω ότι θα γίνει όταν θα έχω στρώσει πολύ τον κ… μου, και μία ημέρα θα μου «έρθει» στο μυαλό η έμπνευση να το συνθέσω. Στις πανελλήνιες, π.χ., που πίστευα ότι θα έγραφα καλά, μου έπεσε ένα θέμα που δεν το είχα διαβάσει… και τότε έγινε ένα θαύμα: μου ήρθε στο μυαλό, από πουθενά, η παράδοση του καθηγητή λέξη – λέξη… Να σε ενημερώσω ότι σε όλη την προετοιμασία μου δεν είχα επικαλεστεί το όνομα του Θεού, αλλά μόνο τη βοήθεια του νου μου!
Τέλος, αν η χάρις δίνεται μόνο από τον προσωπικό Θεό, τότε με ποιο τρόπο συμβαίνουν θαύματα σε όλο τον κόσμο, ακόμη και σε ιθαγενείς που πιστεύουν στα δέντρα; Νομίζω ότι η εξήγηση του «ανεξήγητου Σύμπαντος» αντί του «συνειδητού θεού» είναι πιο πιθανή…
Β) ευτυχώς τελειώσαμε με τα RFID…
Γ) Σχετικά με το 666…. Θα συμφωνήσεις ότι εντελώς εσκεμμένα ανατίναξαν το Τσέρνομπιλ (που σημαίνει άκανθος και σύμφωνα με την αποκάλυψη θα μόλυνε τον κόσμο)! Μα, τόσα πυρηνικά εργοστάσια υπάρχουν στον κόσμο, αυτό έπρεπε να τινάξουν;
Και το barcode… Ήταν ανάγκη να βάλουν τόσο εμφανώς τα 6 άρια; Και ότι το μάθαμε όλοι δεν σου κάνει εντύπωση;
Και το www. Δεν μπορούσε να είναι qqq; Σ’ ένα ντοκιμαντέρ που έχω Link στο blog μου το kymatica δείχνει με ποιο τρόπο ο πόλεμος στο Ιράκ ή στη λωρίδα της Γάζας έγιναν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες ώστε να ταυτιστούν με αρχαίες προφητείες και παραδόσεις… Πιστεύω ότι αν το δεις θα σε ενδιαφέρει…
Το λοιπόν, για να καταλήγω… Η σύγχρονη θρησκεία του κόσμου, με τους πιο πολλούς και πιο φανατικούς οπαδούς είναι ο …… ακόρεστος Καπιταλισμός! Αξία του η συσσώρευση χρήματος με κάθε κόστος (θανάτους, αρρώστιες, πολέμους, εμπόριο παιδιών, ζώων, διαφθορά δασκάλων, παπάδων, δημάρχων, και στρατιωτικών).
Τα κυριότερα όπλα του είναι ο έλεγχος των τραπεζών και των ΜΜΕ! Μέσω διαφημίσεων, τηλεοπτικών προγραμμάτων, κ.α. που τα ξέρεις σίγουρα καλύτερα από εμένα καταφέρνουν να έχουν τεράστια ποσοστά του σύγχρονου κόσμου ως πιστούς (με την κυριολεκτική έννοια του όρου), και να συνεχίζουν το απάνθρωπο έργο τους.
Μέσω κανόνων «ασφάλειας – αντιτρομοκρατίας» μειώνουν τις δυνατότητες των σκληροπυρηνικών να αντιδράσουν.
Στο ζήτημα που μας ενδιαφέρει, μέσω της διαιώνισης του μύθου (για μένα είναι μύθος) της Αποκάλυψης και της συντέλειας του κόσμου κρατούν ένα μεγάλο ποσοστό του κόσμου φοβισμένο, που αντί να αντιστέκεται σε ότι συμβαίνει προσεύχεται να μην έχει κάνει αμαρτίες ώστε να μην πάει στην Κόλαση..
Ναι, με το 666 κάποιοι αντιστέκονται, αλλά από την άλλη αυτή είναι και η παγίδα ότι η Αποκάλυψη θα βγει αληθινή, επομένως ας πάμε όλοι για εξομολόγηση μην μας πάρει ο διάβολος…
Και οι ακόρεστοι (πραγματικοί διάβολοι) Καπιταλιστές συνεχίζουν να ρουφούν το αίμα των πολλών.
‘Όσο για τις συγκρούσεις των θρησκειών αυτό τους βολεύει, μιας και στρέφουμε εκεί την προσοχή μας παρά στο γεγονός ότι κάθε ημέρα που περνάει αυτοί γίνονται πλουσιότεροι και εμείς φτωχότεροι..
Ελπίζω να το εξήγησα… και μη χειρότερα!
FLAGELLUM DEI :
Ακριβώς, ακριβώς νομίζω έχουμε εντοπίσει ένα από τα πιο σημαντικά ερωτήματα της ανθρώπινης ιστορίας (παρένθεση ο προσωπικός θεός στον οποίο πιστεύω δεν έχει πρόβλημα με τους ιθαγενείς, έχε υπόψη, δηλαδή σύμφωνα με τη θεολογική ρητορική ο παράδεισος μάλλον θα είναι γεμάτος από αυτούς και άδειος από τους «πολιτισμένους» γιατί πολλές από αυτές τις φυλές έχουν κατακτήσει μία παιδική αθωότητα στη ζωή τους που είναι αυτό που μετράει»
ΕΑΝ υπάρχει διαφορά μεταξύ πίστης και αυθυποβολής και διαφορά μεταξύ ψυχοπαθολογικής πίστης και πίστης που διευκολύνεται από την παγκόσμια συνείδηση (θεός), πραγματικά δεν μπορώ αυτή τη στιγμή καν να επιχειρηματολογήσω σε επίπεδο φιλοσοφικής αποκωδικοποίησης και το ψάχνω – φοβάμαι όμως ότι θα πάρει χρόνια για να μπορέσω να στηρίξω άποψη σοβαρή
Γενικά πάντως όταν θα έχεις χρόνο διάβασε Στέλιο Ράμφο, ο Γιανναράς μπροστά του είναι μειράκιον.
Γ.Β.: Συμφωνούμε απόλυτα φίλε μου, έτσι όπως το λες ότι σοβαρές απαντήσεις που να στηρίζονται δεν υπάρχουν! Γι' αυτό και προσωπικά δέχομαι όλες τις απόψεις αρκεί να μην διεκδικούν την αυθεντική και τη μοναδικότητα στην ορθή απάντηση!
Για τον Ράμφο, έχω διαβάσει λίγο και τον είδα σε συνέντευξη στην ΕΤ3. Είναι όντως καλός! Ίσως καλύτερος από το Γιανναρά!
Όμως, αυτό που δεν μ' αρέσει και στους δύο, όπως και στον Καστοριάδη ή κάποιους ιερείς φιλοσοφημένους, είναι ότι προσεγγίζουν το παρόν (ή το πρόσφατο παρελθόν) με φιλοσοφικά εννοιολογικά εργαλεία του παρελθόντος (π.χ. μηδενισμός, φαινομενολογία, διαλεκτική).
Επίσης ο Ράμφος για να αναλύσει την σημερινή κατάσταση χρησιμοποιεί τις λέξεις μεσαίωνα, ρομαντισμό, αναγέννηση, και τόσα άλλα που συχνά ακούμε από φιλοσόφους λόγω της παιδείας τους... Νιώθω ότι είναι παραπλήσιο σα να αναλύεις ψυχοπαθολογικές συμπεριφορές σήμερα με τα εργαλεία του Φρόιντ που αντιστοιχούσαν στον άνθρωπο των αρχών του 20 ου αιώνα.
Κοντολογίς, ναι, μου αρέσει να τους διαβάζω όλους αυτούς τους φιλοσόφους, αλλά πιστεύω ότι κάπου έχασαν το τραίνο των εξελίξεων και δεν αναλύουν τη σύγχρονη πραγματικότητα με τα χαρακτηριστικά που μόλις αναδύθηκαν, κάτι που το έκαναν πολύ καλύτερα ο Φουκώ ως το '80 και ο Τσόμσκι σήμερα...
FLAGELLUM DEI :
Ο Ράμφος προσωπικά για μένα έχει ξεφύγει από αυτή τη ρητορική της ναφθαλίνης, ειλικρινά σου λέω είναι η κορυφαία μορφή αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου. Θέλει όμως να είσαι πολύ ξεκούραστος όταν τον διαβάζεις είναι πολύ απαιτητικός εγκεφαλικά λόγω πυκνότητας λόγου….

Δεν υπάρχουν σχόλια: