Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Εταιρίες "πυραμίδα" μια σύγχρονη απάτη...


ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ INTERNET! 


Μήπως είναι καιρός να εργασθείτε από το σπίτι σας, σε ένα επάγγελμα που, με την κατάλληλη εκπαίδευση, θα μπορέσει να σας πραγματοποιήσει όλα σας τα όνειρα
Συγγραφέας: Βελίκης Γιάννης





Ο Charles Ponzi ήταν ένας Αμερικανός απατεώνας, ιταλικής καταγωγής. Τον Ιούνιο του 1919 κατόρθωσε να πείσει μερικούς να του εμπιστευτούν τα χρήματά τους υπό την μορφή επένδυσης, με την προϋπόθεση ότι θα τους τα επέστρεφε σε 45-90 μέρες προσαυξημένα κατά 50%.

Για να προωθήσει το σχήμα αυτό, δημιούργησε μια εταιρία, την «Securities Exchange Company». Ο Ponzi πράγματι τον πρώτο καιρό, πλήρωνε μέχρι το τελευταίο δολάριο, ότι είχε υποσχεθεί. Όπως ήταν φυσικό, το νέο αυτό, του γρήγορου κι εύκολου χρήματος, διαδόθηκε αστραπιαία. Τον Φεβρουάριο του 1920, ο Ponzi είχε καταφέρει να συγκεντρώσει, το τεράστιο ποσό για εκείνη την εποχή, των 5.000$. Τον Μάρτιο του ίδιου έτους, είχε φτάσει τα 420.000$ κι από τον Ιούλιο, άρχισε πλέον να μετράει εκατομμύρια.

Η «συνταγή» της επιτυχίας του, βασίζονταν σε κάτι πολύ απλό… Με τα χρήματα των τελευταίων στη σειρά «επενδυτών» πλήρωνε τους πρώτους κ.ο.κ.Το ίδιο διάστημα όμως αρχίζουν και τα πρώτα «ερευνητικά» δημοσιεύματα του τύπου για το φαινόμενο Ponzi που αργότερα θα επιφέρουν και την επίσημη έρευνα εκ μέρους του κράτους. Οι «επενδυτές» αρχίζουν τότε και πανικοβάλλονται. Σπεύδουν όλοι να πάρουν τα χρήματά τους. Ο Ponzi προσπαθώντας να διατηρήσει την αξιοπιστία του, πληρώνει μέσα σε 3 μέρες 2 εκατομμύρια δολάρια στους «επενδυτές» που συνοστίζονταν στους δρόμους, έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του. Αρκετοί, βλέποντας ότι ο Ponzi πληρώνει ακόμα χωρίς πρόβλημα, αλλάζουν γνώμη και δεν παίρνουν τα χρήματά τους.

Το σχήμα Ponzi τελικά κατέρρευσε τον Αύγουστο και ο ίδιος ο Ponzi συλλαμβάνεται, καταδικάζεται και φυλακίζεται. Συνολικά, μέσω της απάτης του, συγκέντρωσε περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια από σχεδόν 17.000 «επενδυτές» οι οποίοι είδαν τις περιουσίες τους να εξανεμίζονται.

Έκτοτε, τα σχήματα Πόντσι πήραν διάφορες μορφές και βρήκαν το πιο πρόσφορο έδαφος στο διαδίκτυο μέσα από τα λεγόμεναHYIP (High Yield Investement Programms), ή επί το ελληνικότερον «Επενδυτικά Προγράμματα Υψηλής Απόδοσης».

Ο τρόπος λειτουργίας των HYIP είναι πανομοιότυπος με της «εταιρίας» του Πόντσι, μόνο που «προσφέρονται» πλέον μεγαλύτερες «αποδόσεις» (ακόμη και πάνω από 1000%) και για πολύ λιγότερες μέρες (ακόμη και ώρες). Οι δε καταθέσεις και «πληρωμές» γίνονται γρήγορα κι αυτόματα μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, ο «επενδυτής» κερδίζει προμήθεια αν καταφέρει και εγγράψει κι άλλα μέλη στο πρόγραμμα.

Αν και πολλοί γνωρίζουν ότι τα HYIP είναι «πυραμίδες», εντούτοις συμμετέχουν, ελπίζοντας ότι θα είναι από τους πρώτους που θα μπουν στο «πρόγραμμα» και ο διαχειριστής δεν θα «εξαφανιστεί» σύντομα με τα δικά τους χρήματα. Ωστόσο, υπάρχουν και οι ανυποψίαστοι που πιστεύουν ότι βρήκαν την λύση για το εύκολο χρήμα. Τα HYIP Είναι ο ορισμός της διαδικτυακής πυραμίδαςκαι ο «Δούρειος Ίππος» των απατεώνων που θα εξαφανιστούν αργά ή γρήγορα με τα χρήματα των «επενδυτών».

Μια άλλη παραλλαγή των HYIP είναι τα λεγόμενα Autosurfs προγράμματα που απαιτούν «συνδρομή» (υπάρχουν και τα «δωρεάν», αλλά κι αυτά απάτη είναι). Σε αυτά τα προγράμματα, ο χρήστης καταθέτει ένα ποσό με την προοπτική να το ξαναπάρει σύντομα προσαυξημένο, όπως και στα HYIP. Μόνο που εδώ, ο χρήστης θα πρέπει να «δουλέψει» και λίγο. Παρακολουθεί λοιπόν καθημερινά έναν συγκεκριμένο αριθμό διαφημίσεων. Έχει έτσι την ψευδαίσθηση, ότι «ιδρώνει» για να βγάλει το κέρδος του. Φυσικά το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με των HYIP. Αργά ή γρήγορα οι ιδιοκτήτες των Autosurfs, «κατεβάζουν» τις ιστοσελίδες τους και εξαφανίζονται με όσα χρήματα πρόλαβαν να μαζέψουν.

Ένα Autosurf που είχε κάνει πάταγο το 2005-2006, ήταν το 12DailyPro της Charis F. Johnson στις ΗΠΑ. Μέσα σε 9 μήνες και μέσω του Autosurf που είχε δημιουργήσει, είχε συγκεντρώσει και μεταφέρει στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό, περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια (χρήματα «επενδυτών» φυσικά), ενώ το συνολικό ποσό που διακινήθηκε μέσω της 12DailyPro εκτιμάται στα 2 περίπου δισεκατομμύρια δολάρια.

Μια άλλη και πολύ γνωστή μορφή πυραμίδας, είναι τα γνωστά MLM. Αν κι εδώ δεν μπορούμε να μιλήσουμε για 100% απάτη, εν τούτοις ο νομιμοφανής τρόπος που λειτουργούν τα MLM προδίδει αρκετές φορές εκμετάλλευση.

Τι είναι μία «πυραμίδα»;
Μία πυραμίδα (ή αεροπλανάκι, επιχείρηση οργάνωσης δικτύων καταναλωτών, επιχείρηση πολυεπίπεδου marketing, επιχείρηση δικτυακού marketing) είναι ένα απατηλό σύστημα για να βγάζει κανείς χρήματα, το οποίο απαιτεί ένα ατελείωτο ρεύμα στρατολογημένων μελών για την επιτυχία. οι συμμετέχοντες
α) δίνουν χρήματα σʼ εκείνους που τους στρατολόγησαν και
β) στρατολογούν νέα μέλη για να τους πάρουν χρήματα.



Η όλη απάτη καλύπτεται με μία «επιχειρηματική ευκαιρία» από μία «μεγάλη πολυεθνική» η οποία ποτέ δεν κατονομάζεται και δηλώνει ότι απλά 8έλει να προωθήσει κάποια προϊόντα και τίποτε άλλο (ισχυρίζονται ότι δεν είναι ούτε πλασιέ ούτε telemarketing). Τα ποσά που υπόσχεται η ευκαιρία αυτή είναι από μόνα τους ύποπτα.


Μία πυραμίδα λέγεται έτσι επειδή το όλο σύστημα απεικονίζεται σαν ένα τρισδιάστατο τρίγωνο. Αν μία πυραμίδα ξεκινούσε από έναν άνθρωπο στην κορυφη με απλά 10 άτομα κάτω του (οι οποίοι λέγονται downlines), και 100 κάτω τους, και 1000 κάτω τους κλπ. η πυραμίδα θα απασχολούσε όλους τους ανθρώπους στη γη σε μόνο 10 στρώματα μʼ ένα μόνον απατεώνα στην κορυφή. Ένα διάγραμμα θα μας βοηθούσε να το δούμε αυτό:

1
10
100
1,000
10,000
100,000
1,000,000
10,000,000
100,000,000
1,000,000,000
10,000,000,000


Για να δούμε τα βασικά συστατικά ενός MLM (πρόγραμμα πολυεπίπεδου marketing):

  • Επιχειρηματική Ιδέα - Είναι το περίφημο «κόλπο» που θα σας πετάξει για δόλωμα ο αντιπρόσωπος, με σοβαρότητα, καθώς θα μιλάτε για κάτι αδιάφορο. Αν έχετε μηχανή θα σας ρωτήσει «Τι μηχανή έχεις;» και αφού του απαντήσετε θα σας πει «πως θα σου φαινόταν αν του χρόνου μπορούσες να έχεις την πιο ακριβή BMW»; Εσείς θʼ αναρωτηθείτε «Μα πως;» και θα σας πετάξει την «Ιδέα]. Το ψάρεμα του υποψήφιου για να εντοπιστούν οι ανάγκες ή επιθυμίες στις οποίες θα δοθεί σαν λύση το MLM είναι κλασική περίπτωση. Είτε ψάχνετε για δουλειά, λεφτά, αμάξι, μηχανή, σπίτι, κότερο, η επιχειρηματική ιδέα είναι ο ιδανικός τρόπος να τα αποκτήσετε. Η πιο σωστά να βοηθήσετε τους «από πάνω» να τα αποκτήσουν…
  • Εγγραφή επί πληρωμή στο πρόγραμμα - Ώστε σας προσέλαβαν να πουλάτε προϊόντα και πρέπει να πληρώσετε εγγραφή; Αν τα προϊόντα έχουν κάποια, οποιαδήποτε έστω, αξία η εταιρεία πρέπει να βγάζει τα λεφτά της από πωλήσεις αυτών των προϊόντων. Ή μήπως τα βγάζει από εσάς;
  • Υλικό προώθησης πωλήσεων - Πολλά προγράμματα MLM έχουν υποαπάτες μέσα στις απάτες που τα ίδια είναι. Αυτά είναι τα distributor kits με διαφημιστικό υλικό, κασέτες, βιντεοκασέτες και βιβλία σχετικά με το πρόγραμμα και τον τρόπο που πρέπει να πλασάρεται. Για σκεφτείτε το λίγο. Μία εταιρεία θέλει να πουλήσετε τα προϊόντα της κι εσείς πληρώνετε το διαφημιστικό τους υλικό; Όταν προσθέσετε και τα τεράστια κέρδη που οι top dogs στην κορυφή της πυραμίδας βγάζουν από πωλήσεις τέτοιων kits τότε κάτι βρωμάει. Αλλά βέβαια αυτό είναι ένα νέο είδος οικονομίας κι εμείς δεν καταλαβαίνουμε τίποτα. Κρίμα…
  • Εκπαιδευτικά Σεμινάρια - Άλλος ένας ωραίος τρόπος αρμέγματος των θυμάτων είναι τα «εκπαιδευτικά σεμινάρια» που οργανώνονται από πολλά MLMs για να «εκπαιδεύσουν» τους αντιπροσώπους τους σχετικά με τις πωλήσεις. Δεν γίνεται σχεδόν καθόλου πραγματική εξάσκηση, απλά χοντρά λόγια για το πως θα πλουτίσουν όλοι στο μέλλον, και γενικολογίες για να κρατάνε το ηθικό ψηλά. Πολλοί MLMers υποστηρίζουν ότι είναι ένα είδος εκπαίδευσης χρήσιμο και πρακτικό (γι αυτό και δικαιολογούνται τα ποσά που δίνουν τα μέλη για να συμμετάσχουν). Τολμούν επίσης να συγκρίνουν τον κάθε απατεώνα που φέρνουν να μιλήσει εκεί με σοβαρούς επιστήμονες οι οποίοι πηγαίνουν σε συνέδρια (και πρέπει ανάλογα να πληρώνονται). Υποτίθεται ότι είναι προαιρετικά αλλά ξέρουμε καλά πόσες επιλογές αφήνουν οι από πάνω στα μέλη που διστάζουν («είναι 100% προαιρετικά αλλά και 100% απαραίτητα», «είναι προαιρετικά, όπως κι η επιτυχία»). Αυτά τα φοβερά και τρομερά σεμινάρια που είναι τόσο χρήσιμα για τις πωλήσεις των προϊόντων γιατί να τα πληρώνει κανείς από την τσέπη του ενώ θα έπρεπε να το κάνει η ίδια η εταιρεία για το προσωπικό της;
  • Μόνο τα άτομα στην κορυφή κερδίζουν λεφτά - Όου γιες, εκείνοι στα πρώτα δύο επίπεδα είναι πάμπλουτοι, όντως οδηγούν ακριβά αυτοκίνητα, έχουν ιδιωτικά jets, πάνε κρουαζιέρες. Οι φωτογραφίες τους σε επαύλεις και μπροστά από κότερα είναι αληθινές. Ξέρετε γιατί; Γιατί τρώνε λεφτά από όλους τους υπόλοιπους από κάτω οι οποίοι έχουν να επιδείξουν μόνο τεράστια χρέη. Από κάπου πρέπει να έρχονται όλα αυτά τα κέρδη κι ένα κλασικό ψέμα που θα σας πούνε είναι «μπες τώρα που είναι νωρίς για να έχεις τεράστια κέρδη μετά που όλοι θʼακολουθήσουν» ή «γίνεται χαμός, όλοι μπαίνουν, εσύ τι θα κάνεις;» για να σας εξαναγκάσουν να μπείτε τώρα, χωρίς πολλή σκέψη, κι ας έχουν οι μεγαλύτερες τέτοιες εταιρείες εδώ και αρκετά χρόνια στάσιμο πληθυσμό.
  • Το ποσοστό παραίτησης από τα MLM είναι τεράστιο - Οι περισσότεροι (και οι πιο τυχεροί) τα παρατάνε αμέσως αφού διαπιστώσουν ότι δεν πάει μακρυά. Από τους εναπομείναντες που θα το πολεμήσουν, οι ανώτεροί τους θα τους πούν ότι είναι οι «επιτυχημένοι», οι «εκλεκτοί», οι «πραγματικοί στρατιώτες» δηλαδή πέτυχαν να εξαπατήσουν άλλους οι οποίοι πιθανόν να ξοδέψουν μερικά λεφτά και μετά να παραιτηθούν. Οι οργανωτές τέτοιων schemes γνωρίζουν τις πιθανότητες και τα ποσοστά και ακόμη κι αν κάποιος καταφέρνει να φέρει απίστευτα πολύ κόσμο μέσα στο κόλπο τα κέρδη που έχουν αυτοί είναι πολύ περισσότερα.
  • Πίστη! - Οι οργανωτές MLM προγραμμάτων λένε στους αντιπροσώπους/διανομείς ότι πρέπει να πιστέψουν στο πρόγραμμα. Σε μία προσπάθεια εξάλειψης κριτικής σκέψης και πλύσης εγκεφάλου, το θύμα πρέπει να πιστέψει ότι είναι μέρος των εκλεκτών που θα γίνουν σύντομα πλούσιοι. Αυτό το σύντομα βέβαια αργεί κάπως αλλά «πιστέψτε»! Πολλοί διανομείς είναι τόσο απόλυτοι και πιστεύουν στο δίκαιο του MLM τους ούτως ώστε πιστεύουν πραγματικά τα ψέμματα που λένε για τα προϊόντα τους. Αυτό δεν τα κάνει λιγότερο ψέμματα. Επίσης είναι ενδεικτικό ότι όταν κάποιος εγκαταλείπει το MLM ξαναγυρίζει στα προϊόντα λιανικής κι εγκαταλείπει όλα εκείνα τα μοναδικά προϊόντα που πουλούσε με τόσο ζήλο. Γιατί άραγε;
  • Downline - Όταν κάποιος μπαίνει σʼένα MLM του υπόσχονται ότι αν είναι «επιτυχημένος» (στην εξαπάτηση άλλων) θα δημιουργήσει μία μεγάλη ακολουθία μελών οι οποίοι θα στρατολογούν κι άλλους συνεχώς. Η ακολουθία αυτή από επίπεδα μελών λέγεται downline και υποτίθεται ότι αν κάποιος ακολουθεί το σύστημα που του υπαγορεύει εκείνος που τον έγραψε (ο οποίος λέγεται upline ή ανάδοχος) σύντομα θα χτίσει ένα τεράστιο downline που θα του αποφέρει τεράστια κέρδη. Η υπόσχεση αυτή είναι εντελώς απατηλή και όπως είδαμε παραπάνω βρίσκει πολλούς περιορισμούς. Ακόμη κι αν κάποιος πετύχει να εξαπατήσει πολύ κόσμο το μόνο που κερδίζει έιναι όλο περισσότερη εργασία (να κρατάει κανείς κόσμο μέσα σε μία απάτη χωρίς κέρδος θέλει πολύ δουλειά κι επιμονή) και λίγα μικροπρόθεσμα κέρδη μέχρι να τα παρατήσει αφού μετά γίνεται όλο και πιο δύσκολο να συντηρήσει ένα downline καθώς μέλη φεύγουν από παντού και νέα πρέπει να προστεθούν.
  • Αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς - Πολλοί διανομείς αναγκάζονται νʼ αγοράζουν οι ίδιοι προϊόντα καθώς δεν καταφέρνουν να πουλήσουν αρκετά σε άλλους. Μαζικές πωλήσεις είναι σημείο επιτυχίας για τους άλλους και οι νέοι διανομείς συχνά αγοράζουν τεράστιες ποσότητες για νʼ ανέβουν στο επόμενο επίπεδο. Αυτό συμβαίνει συνήθως στα MLMs στα οποία κάποιος μπορεί να εξαγοράσει την άνοδό του σʼ επόμενο επίπεδο. Το μόνο που μένει είναι μεγάλες ποσότητες φτηνιάρικων προϊόντων κι ένα χρέος από τις αγορές.
  • Προσποιητή επιτυχία - Η αγορά προϊόντων από τους ίδιους τους διανομείς είναι ένας μόνο τρόπος προβολής ανύπαρκτης επιτυχίας. Για να πείσετε τα υποψήφια θύματα πρέπει να πείτε πολλά ψέμματα για δήθεν υψηλές απολαβές, να ξοδεύετε πολλά λεφτά για να δίνετε την εντύπωση ότι έχετε πετύχει. Πολλοί δεν έχουν χρήματα για πέταμα κι όμως δανείζονται για να δώσουν την εντύπωση επιτυχημένου, συνήθως από προτροπές των uplines τους οι οποίοι τους διαβεβαιώνουν ότι τα πλούτη δεν αργούν να έρθουν. Το πρόβλημα βρίσκεται στο ότι τα πλούτη δεν έρχονται ποτέ και αφού κάποιοι τα παρατάνε, τους μένουν μόνο χρέη. Έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες για επιτυχημένους αντιπροσώπους οι οποίοι οδηγούσαν Mercedes και BMW αλλά μετά δεν είχαν λεφτά να φάνε, να πιούν ένα καφέ ή να πληρώσουν νοίκι, λογαριασμούς και τη δόση για τη Mercedes.
  • Επιτυχημένοι - Αυτοί είναι οι «θεοί» του MLM οι οποίοι έρχονται από έξω και μας μιλάνε σε συγκεντρώσεις για το πως έγιναν πάμπλουτοι από το x MLM. Αυτοί πολλές φορές είναι επαγγελματίες απατεώνες και βγάζουν λεφτά μόνο και μόνο από τέτοιες εμφανίσεις και ομιλίες κι επίσης εμφανίζονται σε περισσότερα από ένα MLMs και λένε την ίδια ιστορία. Ο σκοπός τους είναι να έρθουν, να πουλήσουν ψεύτικες ιστορίες και να ψήσουν νέα μέλη. Μην τους πιστεύετε, μην περιμένετε να γίνετε «πλούσιοι» σαν κι αυτούς και ρωτήστε τους για τις δόσεις της αμαξάρας που χρωστάνε ακόμη. Το κόλπο είναι παλιό, να βάζεις έναν μιλημένο να το παίζει επιτυχημένος (ακόμη και οι παπατζήδες το έκαναν).
  • Διασημότητες - Πολλά MLMs θα σας πουν ότι «ο τάδε celebrity μόλις μπήκε στο πρόγραμμα» για να φανούν αξιόπιστα. Ο celebrity αυτός όμως δεν έβγαλε τα λεφτά του στο MLM αυτό - ούτε κι εσείς.
  • Άρνηση κριτικής - Αν δείτε το τάδε MLM να παρουσιάζεται αρνητικά σʼ ένα website ή δημοσιογραφική εκπομπή ή ακόμη και συζήτηση και το αναφέρετε σʼ ένα αντιπρόσωπο τότε έχει έτοιμες τις απαντήσεις. «Προσπαθούν να μειώσουν τις καλές ευκαιρίες», «συνομωτούν εναντίον των πραγματικά κερδοφόρων εταιρειών γιατί αυτές είναι το μέλλον», «δεν καταλαβαίνουν τη νέα οικονομία και αντιστέκονται», «είναι αποτυχημένοι ενώ εμείς είμαστε νικητές και μας ζηλεύουν», «μην ακούς τους χαμένους, μόνο τους νικητές» κλπ. Η συμβουλή τους είναι «να μην τους ακούμε γιατί φέρνουν αρνητικές σκέψεις και μας στερούν από τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε τους σκοπούς μας». Όταν κάποιος προσπαθεί να σας πουλήσει ένα MLM και πείτε «α, κι άλλο MLM;» θα σας ρωτήσει «Γιατί; Τι ξέρεις για το x MLM;» για να δει πόσα ξέρετε σχετικά με το MLM του και πως θα σας το πουλήσει. Πολλοί θʼ αρνηθούν μέχρι εσχάτων ότι όλα αυτά που λέμε ισχύουν και θα σας γεμίσουν με ψεύτικες υποσχέσεις και «στοιχεία» που τους πάσαραν από πάνω. Ένα πράγμα προσέξτε: μείνετε ανοιχτοί σε κριτική και αξιολογήστε αντικειμενικά ότι σας λένε υπέρ ή κατά των MLM. Το ότι σας λέει κάποιος ότι πχ. το MLM διδάσκεται στο Harvard δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα αλήθεια. Στείλτε ένα e-mail στο Harvard και δείτε μόνοι σας.
Στο συγκεκριμένο σημείο και αφού έχω φτάσει στο τέλος θα ήθελα να θερμοπαρακαλέσω τους ανθρώπους εκεί έξω οι οποίοι "ασχολούνται" με τέτοιου είδους πράγματα.

Μην μπερδεύετε τον όρο Marketing με ... αυτό που κάνετε.
Απλά θα αναφέρω ότι κάποιοι , μπερδεύουν τις οικονομικές έννοιες “ Πυραμίδα με Δικτυακό Marketing “
Δεν μπορούμε να μιλάμε για συνθήκες Πυραμίδας μέσα στο WFDSA ( Παγκόσμια Ομοσπονδία Οργανισμών Απευθείας Πώλησης η του Ευρωπαικού ( FEDSA ) η του Ελληνικού ( DSA )
Απλά πιο κάτω αναφέρω απλά και κατανοητά τον ορισμό του Marketing
Το μάρκετινγκ (marketing) συνίσταται στην οργανωμένη προσπάθεια μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού να ικανοποιήσει τις ανάγκες αλλά και τις επιθυμίες των καταναλωτών. Προσπαθεί δηλαδή, με κύριο εργαλείο την έρευνα αγοράς, να αντιστοιχίσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παράγει με τον πελάτη-στόχο που τα χρειάζεται ή τα επιθυμεί, ή ακόμα καλύτερα αφού κατανοήσει τις ανάγκες και τις επιθυμίες του, να κατασκευάσει τα αντίστοιχα προϊόντα / υπηρεσίες με τα χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες που ο πελάτης επιθυμεί, να του τα γνωστοποιήσει διαφήμιση και προώθηση), να τα καταστήσει διαθέσιμα μέσα από τα κανάλια διανομής (τα μαγαζιά και οι τοποθεσίες που αυτά είναι διαθέσιμα) στην τιμή που θα πρέπει αυτά να πωλούνται.
Ο βασικός στόχος του μάρκετινγκ, ειδικότερα όσον αφορά τα καταναλωτικά αγαθά, δηλαδή αυτά που απευθύνονται στους τελικούς καταναλωτές (και όχι σε άλλες επιχειρήσεις και οργανισμούς, οπότε και γίνεται λόγος για βιομηχανικά προϊόντα/ υπηρεσίες) είναι οι επαναλαμβανόμενες πωλήσεις. Ειδικότερα τα στελέχη μάρκετινγκ μίας επιχείρησης ή ενός οργανισμού προσπαθούν να δημιουργήσουν μία μακροχρόνια σχέση με τον πελάτη προσφέροντας υψηλή αξία στα προϊόντα τους, αξία υψηλότερη από τα αντίστοιχα προϊόντα του ανταγωνισμού. Μέσα από την υψηλότερη αυτή αξία επιτυγχάνεται το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιχείρησης, δηλαδή η υπεροχή της ίδιας και των προϊόντων της έναντι του ανταγωνισμού. Όλα τα παραπάνω με τη σειρά τους οδηγούν σε πιστότητα των πελατών και τελικά σε επαναλαμβανόμενες πωλήσεις των προϊόντων / υπηρεσιών της επιχείρησης.

Τα συμπεράσματα δικά σας...



  1. 13/7/2011

    Κυριοι, μολις χτες εγινα μελος της Lyoness με σκοπο να γινω και bussiness partener,διαβαζοντας προσεκτικα το κειμενο οσο και τα σχολια σας ,θα ηθελα να επισημανω οτι μπορει το πλανο της εταιρειας να φαινεται σαν μια πυραμιδα αλλα αυτο που δεν εχετε κατανοησει πληρως ειναι πως λειτουργει η τροφοδοσια της. Ολα τα παραδειγματα που μας γραφει ο κυριος στο κειμενο ειναι εγκυρα ΑΛΛΑ...δεν δινεις τα λεφτα σου σε μια εταιρεια η οποια δεν εχει αντικειμενο!!! Αν εχω καταλαβει καλα η του δυαδικου συστηματος τηs Lyoness με μοναδες δεν γινεται απο μια στοχευμενη καταναλωτικη αγορα αλλα με απο ΚΑΘΕ αγορα που κανει ο καθε απλος κατοχος της καρτας. Οποτε οπως και να ονομασετε το συστημα της εταιρειας αυτο θα καταρρευσει μονο αν σταματησει ο κοσμος να καταναλωνει το οτιδηποτε η' εαν η Lyoness δεν καταφερει να προσελκυσει τοσες επιχειρησεις και καταναλωτες ωστε να στηριχτει το ολο συστημα.
    Παρακαλω αν εχετε καποια παρατηρηση ευχαριστως να τη συζητησουμε....
    Απάντηση
  2. 13/7/2011

    Κυριοι,
    μολις πριν δυο μερες εγινα μελος της Lyoness με σκοπο στη συνεχεια να γινω και Bussiness partener. Διαβαζοντας το κειμενο του συντακτη καθως και τα σχολια των αναγνωστων θα ηθελα να κανω μια επισημανση. Κατ΄αρχην θα συμφωνησω με τον συντακτη οσον αφορα τισ διαφορες κατα καιρους πυραμιδες οι οποιες τελιακ κατερευσαν με συνεπεια αυτοι που βρισκοντουσαν στα χαμηλα στροματα να χασουν τα λεφτα τους,αλλα δεν μας ειπε ομως τα συστηματα που αναφερει σε τι ειδουσ αντικειμενο απευθυνονταν. Η φιλοσοφια του δυαδικου συστηματος της Lyoness εχει ως πηγη την ελαχιστη καταναλωση που μπορει να κανει καποιος ανθρωπος γι αυτο και δεν στοχευει σε συγκεκριμενου ειδους επιχειρησεις αλλα στο συνολο των επιχειρησεων της αγορας. Το συστημα αυτο κινδυνευει να καταρρευσει μονο εαν οι καταναλωτες-κατοχοι καρτας σταματησουν να καταναλωνουν το οτιδηποτε η΄εαν η εταιρεια αποτυχει να προσελκυσει επιχειρησεις που να μπορουν να προσφερουν κατι χρησιμο στους καταναλωτες. Οποτε συμπερασματικα καταληγουμε στο οτι το συστημ αοσο κι αν θυμιζει μεγαλες απατες του παρελθοντος,εαν δομιθει σωστα απο τους επιχειρηματιες και στη συνεχεια απο τουσ καταναλωτες εχει μεγαλη πιθανοτητα να λειτουργησει και να πετυχει προς οφελως ολων των συμμετεχοντων σε αυτο,αλλων περισσοτερο και αλλων λιγοτερο.
    Ευχαριστω και ειμαι ανοικτος σε οποιοδηποτε σχολιο και αντιρρηση.
    Απάντηση
  3. @konstantinos fountoulis
    πολυ γρηγορα θα καταλαβεις κι'εσυ οτι καποια (λιγα) λεφτα απο την Lyoness θα βγαλεις μονο εαν βαζεις συνεχως νεα θυματα δηλ. νεα διχιλιαρα!Το 1%+0,5%+0,5% ειναι το τυρι. Η φακα ειναι τα διχιλιαρα. Μακαρι να υπηρχε τροπος επικοινωνιας μας να σου εξηγησω λεπτομερεστερα τι εννοω.
    Απάντηση
  4. οταν βγαλεις λεφτα απο την εταιρεια ελα να μας το πεις...
    Απάντηση
  5. TAKISSC5 θα μπορούσες να μας εξηγήσεις εδώ !!
    Να καταλάβουμε όλοι περί τίνος πρόκειται, θα έλεγα ότι ειρωνικά σχόλια δεν βοηθάνε την κουβέντα μας και επίσης θα μπορούσε εκτός από τον TAKISSC5 και ο ίδιος ο συντάκτης του άρθρου να σχολιάσει την κουβέντα μας?
    Στη συγκεκριμένη εταιρία έβαλα κ εγώ 2000 ε με σκοπό να έχω μια πηγή πελατών για την δουλειά μου, παρόλα αυτά διατηρώ τις αμφιβολίες μου για το όλο σύστημα και επειδή έχω το δικαίωμα να πάρω τα λεφτά πίσω περιμένω τις απαντήσεις σας!!!
    Απάντηση
  6. χαχαχαχαχα ξυπνηστε κ βαλτε πλατη γιατι παμε τρενο στο διαολο...βομβαρδιζομαστε καθημερινα με ενα σωρο απατεωνιες την παταμε κ παλι στην επομενη συμετεχουμε,,,μην πατε ξεβρακωτοι στα αγγουρια θα πονεσετε
    Απάντηση
  7. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΓΙΝΑ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ LYONESS ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΜΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΑΘΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΩ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΓΡΙΜΕΝΟ ΛΟΓΟ ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΣΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ ΟΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΩ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΜΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΙΔΗ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΟΥ.ΑΝ ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΥΜΑ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ.ΑΛΛΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ LYONESS ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΑΣΕΙ ΤΟΥ ΤΙ ΝΟΜΙΖΕΙ Η ΦΑΝΤΑΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η LYONESS ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΩΣΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.
    Απάντηση
  8. megalh fasolada h lyoness
    Απάντηση
  9. Διάβασα πολύ προσεκτικά όλα σας τα σχόλια περι lyoness!!!! Επειδή είμαι κ γω μέλος αυτής τη εταιρίας( ΒΠ δηλαδή) , θα ήθελα να αναφερθώ στα μέλη της Lyonnes , αλλά και στους στους ανθρώπους που σχολιάζουν. Αρχικά το να κάθεται κάποιος ανώνυμος πίσω από ένα υπολογιστή και να μου αναλύει τη είναι η κάθε εταιρία δεν θεωρώ ότι είναι στοχεύμενα τα σχόλια του και δεν υποστηρίζονται από κάπου συγκεκριμένα καθώς και το ξαδερφακι μου που είναι 15 χρονών μπορεί να μπει σε κάθε ένα ΜΛΟΚ και να γράψει ότι πραγματικά θέλει... Τέλος επειδή έχω δει με τα μάτια μου να δουλεύει αυτή η εταιρία τόσο από επιχειρηματίες όσο και απο (ΒΠ) και να βγάζουν ικανοποιητικά λεφτα ...(ουτε δισεκατομμύρια αλλά ούτε και ψυχούλα) , θα ήθελα να παρακαλέσω τους ανθρώπους που κριτικάρουν , να ψάξουν λεπτομερέστατα για την LYONESS , και τον τρόπο λειτουργία της και όχι επιφανειακά απο μια κοτσάνα που άκουσαν στον δρόμο να τη μεταφέρουν στα ΜΠΛΟΚΣ καθώς η ημιμάθεια είναι χειρότερη απο την αμάθεια!!!!!
    Απάντηση
  10. Παιδια...η LYONESS δεν ειναι μια εταιρεια για να κερδιζετε χρηματα..! Ειναι μια εταιρεια για να κερδιζετε μεγαλυτερη ποσοτητα σε ειδη που αγοραζετε..αφου τα χρηματα που επιστρεφει τα ξανα-καταναλωνετε σε ειδη απο συγκεκριμενες/συμβεβλημενες εταιρειες.
    Αρα τελικα δεν κερδιζεις ποτε χρημα...αλλα κερδιζεις περισσοτερα αγαθα..περισσοτερη βενζινη, περισσοτερα διαφορα αλλα ειδη, και γενικα περισσοτερα απο οτι θα αγοραζες με κανονικη αγορα...
    Το οτι γεμιζουμε το ρεζερβουαρ ή εχουμε περισσοτερα ρουχα, καλλυντικα ή και αλλα αγαθα δεν σημαινει οτι ειμαστε και πλουσιοι....απλα ειμαστε πιο υπερκαταναλωτικοι...σημασια εχει τι χρημα εχουμε στην τσεπη..ή τι εισοδημα εχουμε καθε μηνα..αυτο πρεπει να αυξησουμε και απο εκει και περα εμεις ξερουμε/γουσταρουμε που θα το καταναλωσουμε..και οχι να μας κατευθυνουν αυτοι που θα καταναλωνουμε και σε τι για να κονομανε και να τζιραρουνε συγκρκριμενες εταιρειες
    Απάντηση

  11. ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΜΕΝΩ ΕΚΠΛΗΚΤΟΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΚΑΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ Η LYONESS ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΑΝΟ ΤΗΣ.ΑΒΙΑΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ.ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΕΝΟΧΛΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΧΟΝΤΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΟΥΣ....ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΕΧΩ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΗΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΞΑΠΑΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ 18500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΡΜΕΣ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΠΙΤΕΛΕΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ!!!! ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΙΛΗΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ "ΚΛΑΙΝΕ" ΤΑ ΔΥΟ ΤΟΥΣ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ. ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΕΙΔΟΣ!!!! (ΒΕΝΖΙΝΗ, ΕΠΙΠΛΑ ΚΤΛ)....ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΕ ΤΗΝ LYONESS ME THN HERBALIFE THN NWA THN LR ;H THN AMWAY????? ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΠΩΛΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ!!!! ΓΙΑ ΠΑΡΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΡΕΜΑ ΚΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΕΝΑ ΥΠΕΡΤΙΜΗΜΕΝΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ...ΓΙΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ...ΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΙ Ο ΒΕΝΖΙΝΑΣ; ΜΙΣΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ LYONESS???ΕΛΕΟΣ!!!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΞΕΡΕΤΕ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΙΝΕΤΕ "ΕΞΑΠΑΤΗΜΕΝΟΙ" ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ!!!!
    Απάντηση

  12. Εμένα πριν λίγες μέρες μου έκαναν ενημέρωση μέλη της lyoness περίπου για τρεις ώρες για το πως λειτουργούν οι αγορές, για τον τύπο matrix την επιστροφή από τις εκπτώσεις που θα κάνω και που θα μου κάνουν κλπ.
    Είμαι γνώστης πολλών οικονομικών τύπων που όμως για να λειτουργήσουν πρέπει να υπάρχει συνεχείς προσέλευση κόσμου στην εταιρία τη στιγμή που μου είπαν ότι κάποια στιγμή στο εγγύς μέλλον αυτή (η προσέλευση) θα κλειδώσει για να προστατευτούν τα υπάρχοντα μέλη και οι επιχειρήσεις που είναι συμβεβλημένες.Οπότε τι έχουμε όταν οι πρώτοι θα τα έχουν πάρει ενώ οι τελευταίοι θα τα έχουν χάσει?Μια καλοστημένη πυραμίδα με επιχειρηματική δραστηριότητα.Μπράβο τους όμως!Κάθε φορά καταφέρνουν να καμουφλάρονται ακόμη καλύτερα για να κοροιδεύουν τον κόσμο και το καταφέρνουν.Μάγκες, όταν σε μια κατσαρόλα βάλουμε φασόλια για να φάνε 10 άτομα από μια μερίδα το σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να φάει κάποιος δεύτερη μερίδα χωρίς να αφήσει κάποιον άλλον νηστικό.Αυτό δεν ανατρέπεται με κανένα οικονομικό τύπο.Ξυπνάτε ρεεε!υποτίθεται ότι είμαστε έξυπνος λαός!Και βγήτε από το τρυπάκι που μας έχουν βάλει για να μας τα τρώνε.Μόνο με τη δουλειά θα ζήσουμε.Και όταν σχολάμε από τη δουλειά υπάρχουν ένα σωρό ομορφιές στη ζωή για να χαρούμε από το να αγχονόμαστε για μια δεύτερη επιχείρηση που θα μπούμε και μέσα στο τέλος...
    Όσο για σας που αποφασίσατε να γίνετε φαραώ αναρωτηθήτε μήπως τελικά είστε απλά οι δούλοι που τους έθαβαν με το ζόρι μέσα στην πυραμίδα.Μόνο που εσείς το κάνατε μόνοι σας.Τρέξτε τώρα να βρείτε άλλα κορόιδα μπας και σωθείτε.
    Τα ξαναλέμε μετά την έκρηξη της βόμβας.Και όποιος κατάλαβε κατάλαβε...
    Απάντηση
  13. Πυραμίδες oh yeah γουστάρω απατεωνιά στο φουλ...ολοι εκεί!!!Αν δεν υπήρχαν οι βλάκες τι αξία θα είχαν οι έξυπνοι?Όσοι είστε μέσα ήδη τραβάτε για μπανάκι γιατί μόνο αυτό θέλετε να κάνετε και να πληρώνεστε κιόλας βρωμοτεμπέληδες....
    Απάντηση
  14. ΙΔΟΥ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ!ΤΟ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΙΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΚΟΜΗ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΚΑΛΟ!ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΝΟΣ ΑΥΣΤΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΣΟΥ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙΣ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.
    ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΧΤΕΣ ΤΗΣ LYONESS ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΜΑΛΑΚΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΙΑ ΤΟ ΝΟΥ ΣΑΣ:
    ΧΑΡΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΧΑΝΕΤΑΙ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ,ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ...
    ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΑΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΣΩΝΟΥΣ.ΔΕ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ Π@Π@ΡΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΡΙΝ 11 ΧΡΟΝΙΑ!ΦΑΤΕ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΝΕ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΣΑΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΓΙΝΕΤΕ ΛΟΜΠΙ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΚΑΛΟ.ΚΑΙ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ...
    Απάντηση
  15. DIAVASA OLA TA SXOLIA KAI EXV MIA APORIA.AYTOI POY EINAI MELI THS ETAIRIAS THN YPOSTHRIZOYN POLY ENO AKOMA EIMAI SIGOYROS OTI DEN EXOYN PAREI FRAGO PISO.YPOPTO...
    Απάντηση
  16. Καταρχήν μπράβο στον συντακτη για τις γνώσεις του και τα επιχειρήματά του.Είναι όλοι τους απατεώνες και ψάχνουν θύματα ενώ έχουν γίνει πρώτα οι ίδιοι.Είστε νούμερα όλοι εσεί που πιστεύετε ότι θα πλουτίσετε με τα ψέματα.Και όσοι λέτε ότι ήδη κερδίζετε γιατί δεν δανείζετε και σε εμάς 2000 γιούρια να μπούμε αφού θα τα πάρετε πίσω πρώτα από τη δανειοδότηση και τέλος από τις δικές μας συναλλαγές.Γελοίοι είστε και τίποτε άλλο.Ξεφτιλισμένοι άνθρωποι!!!Καλή χασούρα
    Απάντηση
  17. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΑΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ.ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ.ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ!ΜΗΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΚΑΝ.
    ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΟΝΤΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ.ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΛΕΝΕ. ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ...
    Απάντηση
  18. ΠΥΡΑΜΙΔΑ Η LYONESS ΜΑΚΡΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΚΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ.ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΗΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΕΥΓΕΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΑΙΝΕΣΤΕ ΚΑΙ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΙ ΕΝΩ ΑΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΓΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΚΑΦΡΟ.ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΨΕΥΤΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΤΕ ΝΑ ΑΝΕΒΑΣΕΤΕ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΜΕ ΠΟΥΣΤΙΕΣ.ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΟΤΣΙΑ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑΣ.ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΟΜΩΣ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Απάντηση
  19. Ενημερώθηκα και εγώ από συνεργάτες της Lyoness στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα. Καταρχήν το σύστημα χωρίζεται σε 2 μέρη, ένα για ένα για τους καταναλωτές και ένα για τις επιχειρήσεις. Το σύστημα τον καταναλωτών είναι δυαδικό σύστημα και στηρίζεται στην κατανάλωση, ενώ των επιχειρήσεων είναι πυραμιδικό. Στην διαπίστωση που έκανα και την ανέφερα επιτόπου πως είναι πυραμίδα για τις επιχειρήσεις, δεν έλαβα απάντηση αλλά σιγή. Επίσης τα 2 χιλιάρικα που θέλουν (πριν λίγο καιρό ήθελαν 2400;) είναι για να προκαταβάλεις θέσεις στο σύστημα ώστε να γεμίζουν οι θέσεις σου πιο γρήγορα, αν και στην παρουσίαση στο περνάνε πως είναι για το μηχανάκι να εκδίδεις κάρτες και το Online σύστημα για να βλέπεις τα κέρδη σου! Προφανώς το 1ο σύστημα για τους καταναλωτές, υπάρχει καθαρά για νομικούς σκοπούς ώστε να μην θεωρηθεί το όλο σύστημα πυραμίδα, άρα και παράνομο.
    Απάντηση
  20. ΚΑΤΑ ΛΑΘΟΣ ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΕΧΩ 20 ΛΕΠΤΑ ΝΑ ΠΕΤΑΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ LYONESS ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΙΣΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΛΟΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΛΟΥ ΠΟΥ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΑΝΕΙ ΑΚΟΜΑ (ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ) ΗΔΗ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΑ ΟΦΕΛΗ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΟΠΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 10 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΓΑΛΕΙ ΗΔΗ 500€ ΑΠΟ ΚΑΦΕΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΜΕΛΟΣ. ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΦΥΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΠΕΔΩΣΕ ΑΜΕΣΩΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΟΥΜΕ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ.
    ΤΟ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΗΝ LYONESS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ, ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ. ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ.
    ΦΙΛΟΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ LYONESS ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΙΟ ΕΞΥΠΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΝΔΥΣΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΡΩΤΑ ΜΑΣ.
    ΚΛΕΙΝΟΝΤΑΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΙΔΡΩΜΕΝΟ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟ (15/08/2011 4.34πμ) ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ. ΚΑΙ ΑΝ ΚΡΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΥΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΝΑ PC ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΜΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ. ΓΙΑΥΤΟ ΕΞΥΠΝΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΚΡΑΤΑ ΕΣΥ ΤΑ 2000€ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΑΝΕΣ ΑΝ ΕΜΠΑΙΝΕΣ ΣΤΗΝ LYONESS ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΘΡΕΨΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΣΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΜΕΓΟΥΜΕ ΚΑΤΣΙΚΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΓΑΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.
    ΑΥΤΑ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ, ΤΑ 20 ΛΕΠΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΜΕΛΗ.
    Απάντηση
  21. ----------------------------------------------------------------------------TI ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΑΗΔΙΕΣ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΡΕ?ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΓΚΕΣ!ΧΩΣΤΕ ΧΡΗΜΑΑΑΑΑ ΣΤΗΝ LYONESS!!!!ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΛΕΦΤΑ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ??? ΠΑΝΤΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ, ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ, ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ/ΓΝΩΣΤΟ/ΚΟΥΜΠΑΡΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΠΛΑ!! ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΕΤΣΙ ΘΑ ΛΕΓΑΤΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΟ ΔΙΧΙΛΙΑΡΟ! ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΘΑ 'ΚΟΝΟΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΘΕ ΚΑΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙΣΕΙ???
    *ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ¨ΕΤΑΙΡΙΑ¨ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ...ΑΝΤΕ ΒΡΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΕΟΠΑ!ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ
    Απάντηση
  22. ΑΦΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΝΕ.ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.ΗΔΗ ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΣΑΒΟΥΡΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ(ΚΥΡΙΩΣ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ) ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ LYONESS.OI KATAΝΑΛΩΤΕΣ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΕΠΕΤΑΙ.
    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΟΛΙΣ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΑΜΙΔΑΣ (ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ) ΟΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΠΟΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΤΑ ΧΑΣΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ.
    ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ Η ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ...
    ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΟ ΕΡΓΟ.
    ΕΓΩ ΜΙΛΗΣΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
    ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΑ ΑΛΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΟΥΜΙΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΕΡΗ ΚΑΡΑΠΥΡΑΜΙΔΑΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ !!!
  23. Τι να πω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Φίλε από τον Βόλο αν ο χασάπης σου σε είδε κουτορνίθι και θέλησε να δώσει το σάπιο κρέας του η Lyoness δεν ευθύνεται για αυτό και το ξέρεις…Τώρα για χρήματα που έδωσες όπως είπε και ο προηγούμενος σήμερα η περίοδος δεν είναι για τους απλούς καταναλωτές. Οπότε να πας πρώτα να ενημερωθείς για πιο λόγω έβαλες χρήματα και μετά να λες ότι δεν δουλεύει!!!

    Όσο για αυτούς που βρίζουν πιστεύω ότι μόνοι τους δείχνουν το επίπεδό τους και όχι αν κάποιος έκανε ορθογραφικά λάθη…Την δουλειά αυτήν την έχουν κάνει και σερβιτόροι που ήταν αγράμματοι αλλά τόσο έξυπνοι που άρπαξαν αυτό που τους παρουσιάστηκε και το εκμεταλλευτήκαν και σήμερα γελάνε και τα μουστάκια τους.

    Το αρχικό άρθρο αναφέρει 1
    10
    100
    1.000 κ.τ.λ. Εδώ εννοείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα από αυτά.

    Τέλος πάντων δεν θέλω να μπω σε διαδικασία συζήτησης. Καλά κάνει όποιος δεν θέλει να ασχοληθεί και κάνει που γίνετε ο Batman, o Superman, η Catwoman, και ο Asterix και ο Ovelix του Ελληνικού λαού και θέλει να τον σώσει από μια ‘’σίγουρη’’ απάτη. Έχετε δίκιο εσείς οι σωτήρες του κόσμου αυτού!!!!!!! ΠΟΥ ΒΑΔΙΖΟΥΜΕ;
    ΚΥΡΙΕ ΣΩΣΕ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ LYONESS……ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑ

    Μπορείτε να κουνήσετε τώρα τα κεφάλια σας δυνατά γιατί εμείς δεν μπορούμε να το διαδώσουμε και ‘’νιώθουμε θύματα απάτης’’ και θέλουμε απλά να βρούμε άλλους για να πάρουμε πίσω τα λεφτάμας…ΠΡΟΣΟΧΗ όμως ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΟΥΝΗΜΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΑΣ ΦΡΑΠΕΣ….

    ΦΙΛΑΚΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
    Απάντηση

  24. Κύριοι, συχνά οι επαγγελματίες, προκειμένου να μη χάσουν την πώληση, καταλήγουν να κάνουν εκπτώσεις, να μειώνουν δλδ το κέρδος τους. Είναι τα γνωστά μας παζάρια.. Οι επαγγελματίες γνωρίζεται πολύ καλά ότι δεν είναι και το πιο ευχάριστο πράγμα αυτό που σας συμβαίνει μπροστά στα ταμεία..."κόψε και κόψε" και το πως νιώθετε κάθε φορά που αναγκάζεστε να υποκύπτετε στο παράλογο του πελάτη!! γιατί ο πελάτης έχει πάντα δίκιο.... αλλά τελικά δεν έχει και τόσο συχνά δίκιο..υπάρχει μόνο μια άνευ όρων εκμετάλλευση, στην οποία θα πρέπει να υποκύπτει ο επαγγελματίας προκειμένου να μαζέψει χρήματα...
    Αλήθεια μπόρεσε να κάνει κανείς παζάρια το σούπερ ή στο βενζινάδικο ή στις αλυσίδες και στα πολυκαταστήματα;; Μήπως η shell ή η ΕΚΟ δε θα πουλούσαν βενζίνη αν δεν έδιναν καθρεφτάκια ή πόντους μπόνους; σίγουρα κάποιοι καταναλώνουμε συγκεκριμένα προϊόντα γιατί ίσως τα εμπιστευόμαστε περισσότερο από κάποια άλλα και όχι γιατί είναι τα φτηνότερα της αγοράς.
    Κι εδώ έρχεται ένα σύστημα το οποίο θέτει όρους και όρια σε αυτά τα παζάρια.Και επιτρέπει στον καταναλωτή να απολαμβάνει εκπτώσεις από τα αγαπημένα του είδη, εκπτώσεις που δε θα μπορούσε να έχει αλλιώς. Ο πελάτης δεν είναι υποχρεωμένος να δημιουργήσει κατανάλωση, ψωνίζει ότι χρειάζεται και το προϊον που επιθυμεί.
    Και κανείς και τίποτε δεν τον υποχρώνει να απευθύνεται σε συμβεβλημένα μαγαζιά, είναι επιλογή του από τη στιγμή που ξέρει το όφελος μέσω από τις συναλλαγές του.
    Και κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να συστήσει το σύστημα.Από τη στιγμή που θα συμμετέχει θα του επιστραφούν λεφτά,αργά ή γρήγορα,λεφτά που δε θα είχε ποτέ του πίσω καταναλώνοντας με τον συνήθη τρόπο.
    Σε αυτό τη σημείο υπάρχει τελικά μεγάλη παραπληροφόρηση!!
    Η Lyoness, δεν υποχρεώνει κανέναν να ασκήσει δραστηριότητες διαμεσολάβησης προκειμένου να έχει επιστροφή μετρητών!! όλοι πέρνουν πίσω λεφτά. Από τη στιγμή που συμμετέχει κάποιος στο σύστημα θα πάρει λεφτά μιλήσει δε μιλήσει σε κάποιους. Αλλά από τη στιγμή που κάποιος δεί τα λεφτά στο λογαριασμό του, υπάρχει περίπτωση να μη το συστήσει τουλάχιστον στους δικούς του ανθρώπους;; Ο κωδικός, δίνεται δωρεάν και δε σε δεσμεύει ποτέ και σε τίποτε... Όλα τα άλλα είναι παραπληροφόρηση.
    Τώρα, σε δυναμικούς καταναλωτές, δίνεται η δυνατότητα να δραστηριοποιηθούν και λίγο πιο ουσιαστικά. Οι προτάσεις που γίνονται σίγουρα δεν είναι για όλους!
    Και εγώ σαν καταναλωτής, προτιμώ να κάνω χιλιόμετρα προκειμένου να βρω κατάστημα συμβεβλημένο με τη lyoness!! Και επειδή θέλω να κερδίζουν μαζί με μένα οι δικοί μου άνθρωποι, σύστησα και σε κείνους να γίνουν μέλη.
    Αν αυτό λέει κάτι στους επαγγελματίες που μας διαβάζουν, ας το δουν λίγο πιο σοβαρά το ζήτημα!!
    Απάντηση
  25. Και πάλι η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το χρήμα. Όμως το θέμα Πελάτης, Επιχείρηση, Τιμή, και Κέρδος είναι πολύ ποιο σύνθετο, και πολύ ποιό σοβαρό από μια απλή, ατεκμηρίωτη, και μη καταχωρημένη πολλαπλάσια επιστροφή χρημάτων σε κάποιο λογαριασμό. Όσο η Lyoness επιμένει ως επαγγελματίες να βλέπουμε τα πολλά μηδενικά στους λογαριασμούς μας, τόσο απλοϊκή γίνεται στην προσέγγισή της, εφόσον φυσικά επιμένει να μιλά με επιχειρηματικούς όρους, γιατί διαφορετικά δεν θα είχαμε καμία αντίρρηση. Τα ερωτήματα έχουν τεθεί παραπάνω και ακόμα δεν απαντήθηκαν. Στον κόσμο του υγιούς εμπορίου, ως γνωστόν, κάθε χρέωση και κάθε κέρδος, έχει την ανάλυση του, και αυτό φυσικά έχει και λογιστικό και νομικό υπόβαθρο.
    Απάντηση
  26. προς τον ψηλιασμενο 20-11-11

    επειδη εισαι μαλλον το μεγαλο θυμα του καπιταλισμου του οποιου οπλο ειναι ο καταναλωτισμος και επειδη εισαι ψαγμενος ως μελλος της LYONESS θελω να μας απαντησεις, καποιος που εχει δωρεαν κωδικο, δεν εχει γραμμενους αλλους κατω απο αυτον και εχει μισθο 1300 € θεωροντας οτι τον τρωει ολο σε συμβεβλημενα καταστηματα (πραγμα αδυνατο γιατι υπαρχουν εξοδα που δεν μπορουν να ειναι LYONESS), τι επιστροφη θα εχει τον μηνα???
    ειτε αρεσει σε καποιους ειτε οχι τα πραγματα ειναι απλα κανεις δεν χαριζει λεφτα, καθε εκπτωση ειναι περασμενη πανω στην τιμη ας μην ειμαστε ηλιθιοι πραγματικη εκπτωση 80% συνεπαγεται αισχροκερδεια στην τιμη προ εκπτωσης οσο για το εκβιαστικο αν δεν μπεις στην LYONESS οι πελατες σου θα πανε αλλου, ας πανε η ελληνικη αγορα εχει αλλες αρχες και αξιες λειτουργιας ας τις εκμεταλευτουμε.
    και μια τελευταια ερωτηση τι ειναι αυτη η προαγορα εκπτωσης με 2000€ αν ειναι τοτε δωσε και στο super market 2000 € για να καβατζωσεις τιμες μηπως και ανεβουν
    Απάντηση
  27. Αγαπητοί φίλοι.
    Ας μην μπερδεύουμε τις έννοιες.
    Η έκπτωση έχει να κάνει με την μείωση της τιμής από το ράφι στο ταμείο.
    Κάθε άλλη μείωση με όποιο τρόπο και μέθοδο γίνεται δεν αποτελεί έκπτωση.
    Μπορούμε να την πούμε όπως θέλετε, πάντως έκπτωση δεν είναι.
    Συνεπώς κάθε επίκληση εκπτώσεως από συστήματα όπως αυτό της Lyoness, έχουν σαν στόχο να συσκοτίσουν και να μπερδέψουν τα πράγματα, παίρνοντας βέβαια το ρίσκο να χαρακτηριστεί αυτός ο ισχυρισμός ως λόγια ασχέτων.
    Καλή συνέχεια
    Ιανός
    Απάντηση
  28. ΑΦΗΣΤΕ ΡΕ LYONITEΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΤΑΣΕΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΑΠΟ ΤΗ LYONESS ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΣΑΝ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ...ΑΦΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΒΓΑΛΕΙ ΛΕΦΤΑ ΟΥΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΥΧΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΜΙΛΗΣΟΥΜΕ...
    Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!
    LYONESS = ΑΠΑΤΗ ΜΑΓΚΕΣ.
    ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΙΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΤΗΣ LYONESS ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΓΕΛΑΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ!!!!!!
    ΕΧΕΤΕ ΠΟΛΥ ΠΛΑΚΑ.....ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ!!!!
    Απάντηση
  29. 568 ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 21.00 Π.Μ.
    Απάντηση
  30. GATAKIA POY TA XERETE OLA NA MAI PALI.EIMAI O ALOYMINAS APO B.ELLADA!
    SAS EXO NEA ALLA MIN PATHETE SYGKOPH!EKLEISA KI ALLH DOYLEIA MESO THS LYONESS AYTH TH FORA SE POLIKLINIKI STO TORONTO(GEIA TOYS ASXETOYS STON KANADA).H XARA MOY EINAI APERIGRAPTH.
    DYO MEGALES DOYLEIES APO TI LYONESS SE 4 MHNES KI AYTH TH FORA GATAKIA TA LEFTA EINAI POLLAAAAAA KAI SE $....
    THA SAS TA KOYNHSV MOLIS EPISTREPSO...SE 3 MINES PERIPOY...
    GEIA SAS OIKONOMOLOGOI KAI KALES AFRAGIES ALLA MI FOBASTE GIATI TA PATATAKIA FTANOYN GIA OLOYS AYTH TH FORA.LYONESS KAI XERO PSOMI!!!!!
    Απάντηση
  31. προς αλουμινα
    και εγω κανω δουλειες στην επαρχια αλλα δεν πειναω τοσο για να φυγω μεταναστης
    και που εισαι το νου σου γιατι ο καναδας εχει πολυ κρυο τετοια εποχη τα λιονταρακια ειναι αφρικανικα ΖΩΩΩΩΩΑ !!!
    και μια ερωτηση για καθε ψαγμενο LYONESS
    θεωροντας οτι εχω δωρεαν κωδικο, δεν εχω γραμμενο κανεναν κατω απο μενα και παιρνω εναν μεσο μηνιατικο μισθο στα 1200 € και ολος ξοδευτει σε αγορες μεσω LYONESS (κατι που δεν γινεται και το ξερεται γιατι) ποια θα ειναι η επιστροφη ??? μην μου πειτε οτι αυτα δεν λεγονται δημοσια γιατι τοτε πολυ απλα δεν υπαρχεται
    Απάντηση
  32. Αγαπητέ αλουμινά.
    Αφού εκφράσω τα συγχαρητηριά μου, και σου ευχηθώ και σε ποιό πολλά κέρδη όταν οι συνεργαζόμενες επιχειρήσεις στην Ελλάδα φτάσουν το 1.000.000. με 1.000.000.000 πελάτες, θέλω να σε ρωτήσω:
    Πώς εξηγείς το γεγονός ότι κάποιοι σχετικοί με τα οικονομικά είτε λόγω επαγγέλματος είτε λόγω σπουδών, είναι επιφυλακτικοί και δεν μπορούν να κερδίσουν από την Lyoness, σε αντίθεση με όσους είναι εντελώς άσχετοι με τα οικονομικά, αλλά γατόνια της αγοράς, κερδίζουν εκατομμύρια ?
    Αν με διαβάσεις πες σε παρακαλώ.
    Με εκτίμηση
    Ιανός.
    Απάντηση
  33. H Lyoness συμμετέχει στην εξασφάλιση του μέλλοντος των RTL-οίκων για τα παιδιά με 500.000 ευρώ
    21/11/2011
    Ο CEO της Lyoness Hubert Freidl παρέδωσε ζωντανά στα πλαίσια της εκπομπής του RTL “RTL-μαραθώνιος δωρεών- με τη βοήθεια των αστέρων” μια δωρεά 500.000 ευρώ στη Birgit Schrowange και τον Wolfram Kons (παρουσιαστές του RTL). Οι RTL-οίκοι για τα παιδιά βρίσκονται στο Βερολίνο, τη Λειψία, τη Στουγκάρδη, το Μόναχο και την Κολωνία και δέχονται την υποστήριξη της Birgit Schrowange ως ανάδοχος του πρότζεκτ.

    Μεγάλος ο αριθμός των διάσημων αναδόχων και των υποστηρικτών στη ζωντανή εκπομή του RTL “RTL-μαραθώνιος δωρεών- με τη βοήθεια των αστέρων” που έλαβε χώρα στις 17. Νοεμβρίου 2011 στην Κολωνία: Από τη συμμετοχή αυτή εντυπωσιάστηκε και ο CEO της Lyoness Hubert Freidl, ο οποίος εκπροσωπώντας ολόκληρη την αγοραστική κοινότητα της Lyoness παγκοσμίως παρέδωσε μια επιταγή ύψους 500.000 ευρώ. Αποδέκτες αυτής είναι η Birgit Schrowange, η οποία εδώ και πολλά χρόνια δραστηριοποιείται προσφέροντας τη βοήθειά της στο πρότζεκτ των RTL-οίκων για τα παιδιά, και ο Wolfram Kons, παρουσιαστής και γενικός διευθυντής του ιδρύματος RTL/RTL Charity.

    Ο CEO της Lyoness Hubert Freidl δήλωσε: «η Lyoness θα συμβάλλει με αυτή τη δωρεά στην εξασφάλιση του μέλλοντος των RTL-οίκων για τα παιδιά. Τέτοιες εγκαταστάσεις αποκτούν μεγαλύτερη σημασία σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς- υπάρχουν στην κοινωνία μας παιδιά και νέοι μαζί με τις οικογένειες τους που έχουν προσβληθεί από τη φτώχεια. Εταιρίες όπως η Lyoness ενισχύουν για το λόγο αυτό την κοινωνική τους ευθύνη και θέτουν σε εφαρμογή συγκεκριμένα προγράμματα βοήθειας».

    Το ίδρυμα της Lyoness „Child & Family Foundation“ θέτει σε εφαρμογή παγκόσμια πρότζεκτ.

    Για τη Lyoness η κινητοποίηση για τους RTL-οίκους των παιδιών είναι ένα συστατικό στοιχείο στα πλαίσια της θεμελιώδους στρατηγικής Corporate Social Responsibility (Ενσωματωμένη Κοινωνική Ευθύνη) της εταιρείας. Αυτή εφαρμόζεται από το ίδιο το ίδρυμα της Lyoness „Child & Family Foundation“. Εως τώρα μπήκαν σε εφαρμογή 30 εθνικά και διεθνή προγράμματα και δέχτηκαν υποστήριξη περίπου 4.400 παιδιά. Η Lyoness συντάσσει μαζί της σε αυτό το έργο και τα 1,9 εκατομμύρια μέλη της, τα οποία συγχρηματοδοτούν μέσω των δικών τους αγορών το ίδρυμα. Γιατί ένα μέρος όλων των αγορών που πραγματοποιούνται μέσω Lyoness πηγαίνει αυτόματα στο ίδρυμα, ενώ επιπρόσθετα έρχονται και δωρεές από την ομάδα της Lyoness.
    Απάντηση
  34. καλησπερα σας κυριοι,δεν θα πω πολλα γιατι τα πολλα λογια ειναι φτωχια,οσον αφορα την lyoness θελω να πω το εξης στους κυριους που υποστηριζουν οτι ειναι πυραμιδα μαλλον αυτοι οι κυριοι δεν ξερουν τι σημαινει πυραμιδα στο mlm και οσο για το οτι ειναι απατη, η lyoness εχει βραβευθει το 2008 ως η καλυτερη εταιρια απο το επαγγελματικο επιμελητηριο της αυστριας και δεν θεωρω καθολου τυχαιο το οτι υπαρχουν δικηγοροι και λογιστες μεσα.καλο λοιπον θα ειναι οσοι δεν γνωριζουν να μην μιλανε!!!
    Απάντηση
  35. Αγαπητέ κύριε της 23/11 2:07

    Χαίρομαι ιδιαίτερα για την αυτοπεποίθηση σας. Άλλωστε τα μεγαλύτερα χρηματοοικονομικά φαλημέντα, κανόνια κλπ φαινόμενα πράγματι δημιουργήθηκαν, από επαΐοντες και παντογνώστες επαγγελματίες ξερόλες, και φυσικά το γνωρίζετε πολύ καλά αυτό.
    Όσον αφορά την Lyoness με την τόση κοινωνική προσφορά, και το χαμηλών τόνων επικοινωνιακό προφίλ πιστεύω ότι δεν θα ήθελε να σταματήσει κάποιος να θέτει ερωτήματα γιατί φυσικά είναι σε θέση να τα απαντήσει όλα . Συνεπώς θα πρέπει να σταματήσετε την προτροπή σας να μην μιλάμε αλλά να αφήσετε κάποιον ποιο ειδικό από εσάς σε θέματα MLM κλπ. να δώσει εξηγήσεις. Σε αντίθετη περίπτωση σας αφήνουμε να φέρεστε σαν κακομαθημένο παιδί που έχει την αμέριστη κατανόηση και συμπάθεια μας.
    Φιλικά
    Ιανός.
    Απάντηση
  36. για το φιλο με τα 1200 ευρω...
    Ως απλος καταναλωτης φιλε μου απο τη βενζινη σου, το καφε ή τη τυροπιττα σου, το κρεοπολειο σ και καποια απο τα ψωνια σ στο soupermarket αν βρεις στο λογαριασμο σ 10 ή 15 η΄20 ή 7 ευρω στο τελος του μηνα θα σε χαλάσει? κι οταν χωρις να τρεξεις για το στησιμο του δικτυου σε 3 ή 4 ή 5 χρονια βρεις αλλα 580 ή και κατι λιγότερο στο λογαριασμο σ θα σε χαλάσει? τα είχες κ πριν αυτα?
    που θέλω να καταλήξω... bisness partner γίνεται κάποιος που έχει όρεξη και τρόπο να συμβάλει στην ανάπτυξη του δικτυου. οι επιχειρήσεις που έχουν κέρδος πολλαπλο και ας έχουν μόνο απλους καταναλωτες γραμμενους κάτω τους καθώς, και οι απλοί καταναλωτές που όποτε κρινουν αυτοι κ χωρις κανένα κόστος οτι τους συμφέρει η χρηση της κάρτας αυτης , τη χρησιμοποιουν κ έχουν την εκάστοτε εκπτωση που έχει καθοριστει. το μόνο κακό στην όλη υπόθεση είναι ότι υπάρχουν δυστυχως γραμμενα άτομα που επειδη δεν γνωρίζουν καλά την όλη φιλοσοφία του συστήματος παραπληροφορουν το κοσμο, του μιλαν για ευκολο χρήμα με αποτέλεσμα καποιοσ να γραφτει και να περιμένει πως με σταυρομένα τα χερια του θα βγάλει φραγκα.... μέγα λαθος. και κάτι ακόμη, και για όποιον δε μπορει να το δεχτει οτι συστημα αυτο μπορει να λειτουργήσει θα σας δώσω ως παράδειγμα την eller που χωρις τοσο αρτιο συστημα λειτουργει τοσα χρονια. γιατι λοιπον να μη λειτουργήσει ένα συστημα που ως βάση έχει τη κατανάλωση μας σε καθημερινα προιόντα, και έχει προβλέψει πως τα τελευταία άτομα θα είναι απλοι καταναλωτες χωρις κανενα κόστος!? γιατί δηλαδη είναι κακό για μια επιχειρηση να διαφημιστει παγκοσμιως κ να έχει μια έκπτωση στις πρωτες ύλες της, όταν μόνο και μόνο για μια διαφήμιση σε μιση σελίδα σε μια εφημερίδα ή περιοδικο είναι ήδη ένα σοβαρο κοστος γι αυτη...
    αυτά έχω καταλάβει εγω. θα ήθελα να ακούσω μια διαφορετική άποψη ( προτιμοτερο σε κοσμιο ήφος) γιατι αυτά έχω πει και στους ανθρώπους που έχω μιλήσει και κανείς μέχρι στιγμης δεν μου έχει πει οτι έχειχάσει απο όλο αυτο. επειδή όλοι άνθρωποι είμαστε και όλοι μπορει να κάνουν λάθη, αν κάποιος μου πει ότι γι αυτον και αυτον το λόγο είναι απάτη ολο αυτο τοτε κι εγω θα σταματησω αμέσως την ασχολία μου με τη layoness και θα γίνω ο πιο ενθερμος κατηγορός της. σημασία έχει πάντα σε ότι κάνετε να έχετε το κεφάλι σας ψηλα και να μη κάνετε κάτι με φθόνο. οποιος μιλα υπερ σε κάτι χωρις να το ξέρει καλά τότε και δίκαιο να έχει είναι ψέφτης, όπως επίσης όποιος συκοφαντει κάτι απλά υποθέτοντας ή γιατι έχει χασει αυτος απο αυτο γιατι απλα δε το γουσταρει ή δε το ξέρει, ή δε προλαβε να μπει, αυτομάτος γινεται αυτος απαταιωνας.
    ελπιζω να μη σας κουρασα με το μακροσκελη σχολιο μου
    Απάντηση
  37. είμαι μέλος της lyoness και μπήκα στη σελίδα αυτη γιατί με ένημέρωσε γι΄αυτη ένας φιλος που δεν είχε ακομη γραφτει και το εψαχνε... αυτή είναι η απάντηση για το φίλο που ρωτησε γιατι μπαινουμε εμεις εδω... εσυ όμως γιατι κόπτεσαι τοσο χωρις να το έχεις ψαξει πραγματικα; γιατι απο μια γρηγορη ματια στα σχολια είδα οτι οι περισσοτεροι που ειναι κάθετα εναντιον λένε ανακρίβιες του τυπου "η lyoness παίρνει το 5% των αγορων και οτι δεν υπαρχει δικτυο γιατι δε γνωρίζεις τα μέλη του δικτυου σ, λες και η nike πχ με ξέρει εμενα που αγοραζω παππουτσια της. και εμεις οικονομικα σπουδασαμε κυριε και μη προσπαθεις με ανακριβιες και... και καλα οικονομικους ορους να εντυπωσισεις...
    Απάντηση

  38. μαλλον ειναι πολυ νωρις για να κρασαρουν...
    δεν συμφερει...
    υπαρχουν ακομη δισεκατομμυρια υποψηφια θυματα σε ολον τον κοσμο, σε ολες τις ηπειρους,σε ολες τις χωρες...
    οπως αναφερεις ειναι μια 'πολυ καλα στημενη σατανικη πυραμιδα'.
    θα το καταλαβεις αμεσως μολις γραφτεις,χωσεις τα 2 χιλιαρικα και μετα αρχισεις την προπαγανδα προσελκυσης νεων θυματων μπας και καταφερεις καποτε να παρεις κατι πισω.
    Οπως εγραψα αισθανομαι μ@#..ας που μασησα και πληρωσα αλλα τουλαχιστον δεν παρεσυρα/εγραψα στην λαιονες κανεναν αλλον γιατι θα ειχα και ψυχολογικα προβληματα απεναντι στους γονεις μου,τ'αδελφεια μου, τους φιλους μου,τους πελατες/προμηθευτες,τις γκομενες κλπ κλπ κλπ.
    Απάντηση
  39. Λοιπον αλανια ας ηρεμησουμε.και μιλαω για τους ειδη εγγεγραμμενους στην lyoness.ειμαι στην lyoness απο τον αυγουστο.δε θα πω ψεματα του τυπου εχω βγαλει εκατομυρια αλλα υπαρχουν ατομα που βγαζουν καλα λεφτακια.εγω απλα δεν εχω τρεξει πολυ γιατι λογω δουλειας δεν εχω χρονο.παντως αξιζει και αυτο το ξερουμε εμεις που ειμαστε ηδη στο παιχνιδι.δεν με απασχολει αν ειναι πυραμιδα ή οχι.εγω ξερω τι ειναι και μου φτανει.παντως παιδια μην προσπαθειτε να πεισετε κανενα να εγγραφει στη lyoness.δε θα κατσω να αντιπαρατεθω με κανεναν κακοπροαιρετο γιατι δεν εχει νοημα.η lyoness ειναι για αυτους που θα πιστεψουν στο εγχειρημα.ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!και αν καποιος που θελει να γινει μελος πιστει οτι η lyoness ειναι απατη μπαινοντας σε ενα blog ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ.γι' αυτο αραξτε.παντως στα αληθεια εξοργιζομαι με αυτον τον TAKISSC5 που λογια του αερα τα κανει επιχειρηματα.ο τυπος αυτος ποτε δεν ηταν στην lyoness.ειναι απλα ενας κακοπροαιρετος που γραφει το μακρυ και το κοντο του.
    Απάντηση
  40. μακαρι να εχεις παντα δουλεια ωστε να μην προλαβαινεις να τρεξεις για την λαιονεςς.
    Τρεχω για την λαιονες σημαινει οτι βρισκω και πειθω ανθρωπους να βαλουν κι αυτοι δυο χιλιαρικα
    κ.ο.κ. κ.ο.κ.
    Δυστυχως για μενα ειμαι στην λαιονες με αριθμο
    030.000.***.***
    Σου ειπαν ποτε στην λαιονες οτι τα 0,5+0,5 +,+,+ κλπ οτι ειναι ολα παπαριες και στοχος ειναι τα 2χιλιαρα?(εμενα παντως τους ξεφυγε στο συνεδριο του Βολου και μου το ειπαν!).
    κακοπροαιρετος δεν ειμαι,νευριασμενος ειμαι που μασησα τις μαλακιες τους και οπου μπορω μιλαω και γραφω για να γλυτωσω κι αλλους συνανθρωπους μας απο αυτη την καλοστημενη απατη,διοτι,ΑΠΑΤΗ ειναι η λαιονες.
    Απάντηση
  41. Ακουστε και μενα να σας πω δυο λογια μιας και ειμαι στην lyoness απο τον ιουνιο. Μπηκα και γω σχεδον 2χιλιαρος πολυ ζεστα και ετρεξα αρκετο καιρο για να βρω συνεργατες και να αρχισω να παιρνω λεφτα μιας και το πιστεψα πραγματικα ολο το εγχειρημα της εταιριας. Εκλεψα πραγματικα πολυ χρονο απο τη οικογενεια μου(που την ευχαριστω πραγματικα),απο τα ονειρα μου (πιστευοντας οτι θα καταφερω να καλυτερεψω την ζωη μου με ενα συμπηρωμα στο εισοδημα), απο τον ελευθερο χρονο μου και απο την κυρια δουλεια μου. Ομως δεν καταφερα και πολλα πλιν μερικων εγγραφων των 150 ευρω.
    Ειναι αληθεια πως ειναι πολυ καλο το συστημα ανταμοιβων της για οσους μπορεσουν να το τρεξουν. Τον τελευταιο καιρο αρχισα να τα παραταω αφου ειδα οτι δεν μπορω να κανω δικτυο συνεργατων, μεχρι που αποφασισα να αποσυρθω απο την εταιρεια και να παρω πισω τα λεφτα που κατεθεσα με αγορες σε συμβεβλημενα καταστηματα(αναγκαστικα μιας και ειναι μεσα στα χαρτια που υπογραφεις).
    Η αληθεια ειναι οτι το σκεφτηκα πολυ για να το αποφασισω αλλα μου χρειαζονται και τα χρηματα να πω την αληθεια. Θα κανω και γω την αυτοκριτικη μου για να πω οτι δεν υπαρχει κατι σε αυτην την ζωη που να μην μπορει να πετυχει ο καθενας απο εμας εκτος και αν δεν το θελει πραγματικα. Εχω διαβασει πολλες αποψεις μεσα στο blog καποιες ωριμες και μετρημενες και καποιες ανωριμες και υπερβολικα ακραιες. Θεωρω οτι προσπαθησα αλλα δεν το πετυχα γιατι δεν το πιστεψα πραγματικα. Ειμαι ομως αρκετα ωριμος για να το αποδεκτω και συνειδητα να απομακρυνθω απο καθε αλλη προσπαθεια. Θεωρω οτι ο καθενας πρεπει να εχει αποψη για οτιδηποτε στην ζωη. Αλλα προσωπικα παιρνω σοβαρα μονο αυτων που εχουν και προσωπικες εμπειριες. Για να πετυχεις κατι στην ζωη δεν ειναι τιποτα τυχαιο ανταυτου εισαι μοναδικος υπευθυνος για τις επιλογες σου και το αποτελεσμα τους. Εξισου και το ρητο ΄΄ο καθενας στη ζωη παιρνει οτι του αξιζει΄΄.
    Αν θες να κανεις κατι καλο στον εαυτο σου απλα μην ασχολεισαι με πραγματα που δεν γνωριζεις εως οτου το μαθεις και σχηματισεις αποψη με ουσια που δεν κουραζει τους γνωστες του. Αν δεν εχεις με κατι να ασχοληθεις καλο θα ηταν για αρχη να μαθεις βασικες αρχες προσανατολισμου με βασικα ρωτηματα τι ειμαι στην ζωη και τι αναζητω?
    Δεν μετανιωνω για καμια μου επιλογη επειδη δεν με αναγκασε κανεις να την κανω. Παραλληλα ειμαι αρκετα υπευθυνος για να αναλαβω την ευθυνη των πραξεων-αποφασεων μου κοινως ΄΄οπως εστρωσα θα κοιμηθω΄΄.
    Αντιθετως εξοργιζομαι στην χωρα που γεννηθηκα-μεγαλωσα για οτιδηποτε κακο μου συμβαινει χωρις να το προκαλω εγω στον εαυτο μου αλλα να ειμαι υποχρεωμενος να το ανεχτω.
    Και να βλεπω τριγυρω μου ανθρωπους να αρνουνται την πραγματικοτητα και να αναλαβουν την ευθυνη των πραξεων τους, αλλα παραλληλα να εχουν αποψη για ολα στην ζωη χωρις ομως να κανουν το ιδιο για την ζωη τους και παραλληλα και των συμπολιτων τους.
    Λοιπον φιλε ΕΛΛΗΝΑ για να μην σε κουραζω αλλο ακου και το πιο σημαντικο στην ολη μου αναφορα.
    Αν θες να εχεις για μια φορα στην ζωη σου ΑΠΟΨΗ με μεγαλη αξια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΑΡΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ. ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΞΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ. ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΖΩΗ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ Σ Κ Α Σ Μ Ο ΚΑΙ ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ.
    Θα μπορουσα να γραφω ολη μερα για το καλο και το κακο αυτου του τοπου, αυτα ομως για σημερα.
    Τ Ι Δ Ε Ν Κ Α Τ Α Λ Α Β Ε Σ ? ? ? ? ? ? ? ?
    asxetos1979@yahoo.gr
    Αν εχεις αποριες.
    Απάντηση
  42. προς 26-12-11 1:51
    το 'ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ' σημαινει οτι χαλαει την συνταγη????
    Απάντηση
  43. Ακουστε και μενα να σας πω δυο λογια μιας και ειμαι στην lyoness απο τον
    ιουνιο. Μπηκα και γω σχεδον 2χιλιαρος πολυ ζεστα και ετρεξα αρκετο καιρο
    για να βρω συνεργατες και να αρχισω να παιρνω λεφτα μιας και το πιστεψα
    πραγματικα ολο το εγχειρημα της εταιριας.
    Εκλεψα πραγματικα πολυ χρονο απο τη οικογενεια μου(που την ευχαριστω
    πραγματικα),απο τα ονειρα μου (πιστευοντας οτι θα καταφερω να καλυτερεψω
    την ζωη μου με ενα συμπληρωμα στο εισοδημα), απο τον ελευθερο χρονο μου
    και απο την κυρια δουλεια μου.
    Ομως δεν καταφερα και πολλα πλιν μερικων εγγραφων των 150 ευρω.
    Ειναι αληθεια πως ειναι πολυ καλο το συστημα ανταμοιβων της για οσους
    μπορεσουν να το τρεξουν.
    Τον τελευταιο καιρο αρχισα να τα παραταω αφου ειδα οτι δεν μπορω να κανω
    δικτυο συνεργατων, μεχρι που αποφασισα να αποσυρθω απο την εταιρεια και να
    παρω πισω τα λεφτα που κατεθεσα με αγορες σε συμβεβλημενα καταστηματα
    (αναγκαστικα μιας και ειναι μεσα στα χαρτια που υπογραφεις).
    Η αληθεια ειναι οτι το σκεφτηκα πολυ για να το αποφασισω αλλα μου
    χρειαζονται και τα χρηματα να πω την αληθεια.
    Θα κανω και γω την αυτοκριτικη μου για να πω οτι δεν υπαρχει κατι σε
    αυτην την ζωη που να μην μπορει να πετυχει ο καθενας απο εμας εκτος και
    αν δεν το θελει πραγματικα.
    Εχω διαβασει πολλες αποψεις μεσα στο blog καποιες ωριμες και μετρημενες
    και καποιες ανωριμες και υπερβολικα ακραιες.
    Θεωρω οτι προσπαθησα αλλα δεν το πετυχα γιατι δεν το πιστεψα πραγματικα.
    Ειμαι ομως αρκετα ωριμος για να το αποδεκτω και συνειδητα να απομακρυνθω
    απο καθε αλλη προσπαθεια. Θεωρω οτι ο καθενας πρεπει να εχει αποψη για
    οτιδηποτε στην ζωη. Αλλα προσωπικα παιρνω σοβαρα μονο αυτους που εχουν και
    προσωπικες εμπειριες.
    Για να πετυχεις κατι στην ζωη δεν ειναι τιποτα τυχαιο ανταυτου εισαι
    μοναδικος υπευθυνος για τις επιλογες σου και το αποτελεσμα τους.
    Εξισου και το ρητο ΄΄ο καθενας στη ζωη παιρνει οτι του αξιζει΄΄.
    Αν θες να κανεις κατι καλο στον εαυτο σου απλα μην εκφραζεσαι για πραγματα
    που δεν γνωριζεις εως οτου τα μαθεις και σχηματισεις αποψη με ουσια που
    δεν κουραζει τους γνωστες του.
    Αν δεν εχεις με κατι να ασχοληθεις καλο θα ηταν για αρχη να μαθεις
    βασικες αρχες προσανατολισμου με βασικα ερωτηματα τι ειμαι στην ζωη και τι
    αναζητω?
    Δεν μετανιωνω για καμια μου επιλογη επειδη δεν με αναγκασε κανεις να την
    κανω. Παραλληλα ειμαι αρκετα υπευθυνος για να αναλαβω την ευθυνη των
    πραξεων-αποφασεων μου κοινως ΄΄οπως εστρωσα θα κοιμηθω΄΄.
    Αντιθετως εξοργιζομαι στην χωρα που γεννηθηκα-μεγαλωσα για οτιδηποτε κακο
    μου συμβαινει χωρις να το προκαλω εγω στον εαυτο μου αλλα να ειμαι
    υποχρεωμενος να το ανεχτω-αντεξω.
    Και να βλεπω τριγυρω μου ανθρωπους να αρνουνται την πραγματικοτητα και να
    αναλαβουν την ευθυνη των πραξεων τους, αλλα παραλληλα να εχουν αποψη για
    ολα στην ζωη χωρις ομως να κανουν το ιδιο για την ζωη τους και παραλληλα
    και των συμπολιτων τους.
    Λοιπον φιλε ΕΛΛΗΝΑ για να μην σε κουραζω αλλο ακου και το πιο σημαντικο
    στην ολη μου αναφορα μιας που ειναι και επικαιρο.
    Αν θες να εχεις για μια φορα στην ζωη σου ΑΠΟΨΗ με μεγαλη αξια!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!! J U S T L I S T E N.
    ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΑΡΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.
    ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΕ
    ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΞΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ
    ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ
    ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΖΩΗ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ Σ Κ Α Σ Μ Ο ΚΑΙ
    ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ
    ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ.
    Θα μπορουσα να γραφω ολη μερα για το καλο και το κακο αυτου του τοπου,
    αυτα ομως για σημερα.
    Τ Ι Δ Ε Ν Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Τ Ε ? ? ? ? ? ? ? ?
    Απάντηση
  44. Ακουστε και μενα να σας πω δυο λογια μιας και ειμαι στην lyoness απο τον
    ιουνιο. Μπηκα και γω σχεδον 2χιλιαρος πολυ ζεστα και ετρεξα αρκετο καιρο
    για να βρω συνεργατες και να αρχισω να παιρνω λεφτα μιας και το πιστεψα
    πραγματικα ολο το εγχειρημα της εταιριας.
    Εκλεψα πραγματικα πολυ χρονο απο τη οικογενεια μου(που την ευχαριστω
    πραγματικα),απο τα ονειρα μου (πιστευοντας οτι θα καταφερω να καλυτερεψω
    την ζωη μου με ενα συμπληρωμα στο εισοδημα), απο τον ελευθερο χρονο μου
    και απο την κυρια δουλεια μου.
    Ομως δεν καταφερα και πολλα πλιν μερικων εγγραφων των 150 ευρω.
    Ειναι αληθεια πως ειναι πολυ καλο το συστημα ανταμοιβων της για οσους
    μπορεσουν να το τρεξουν.
    Τον τελευταιο καιρο αρχισα να τα παραταω αφου ειδα οτι δεν μπορω να κανω
    δικτυο συνεργατων, μεχρι που αποφασισα να αποσυρθω απο την εταιρεια και να
    παρω πισω τα λεφτα που κατεθεσα με αγορες σε συμβεβλημενα καταστηματα
    (αναγκαστικα μιας και ειναι μεσα στα χαρτια που υπογραφεις).
    Η αληθεια ειναι οτι το σκεφτηκα πολυ για να το αποφασισω αλλα μου
    χρειαζονται και τα χρηματα να πω την αληθεια.
    Θα κανω και γω την αυτοκριτικη μου για να πω οτι δεν υπαρχει κατι σε
    αυτην την ζωη που να μην μπορει να πετυχει ο καθενας απο εμας εκτος και
    αν δεν το θελει πραγματικα.
    Εχω διαβασει πολλες αποψεις μεσα στο blog καποιες ωριμες και μετρημενες
    και καποιες ανωριμες και υπερβολικα ακραιες.
    Θεωρω οτι προσπαθησα αλλα δεν το πετυχα γιατι δεν το πιστεψα πραγματικα.
    Ειμαι ομως αρκετα ωριμος για να το αποδεκτω και συνειδητα να απομακρυνθω
    απο καθε αλλη προσπαθεια. Θεωρω οτι ο καθενας πρεπει να εχει αποψη για
    οτιδηποτε στην ζωη. Αλλα προσωπικα παιρνω σοβαρα μονο αυτους που εχουν και
    προσωπικες εμπειριες.
    Για να πετυχεις κατι στην ζωη δεν ειναι τιποτα τυχαιο ανταυτου εισαι
    μοναδικος υπευθυνος για τις επιλογες σου και το αποτελεσμα τους.
    Εξισου και το ρητο ΄΄ο καθενας στη ζωη παιρνει οτι του αξιζει΄΄.
    Αν θες να κανεις κατι καλο στον εαυτο σου απλα μην εκφραζεσαι για πραγματα
    που δεν γνωριζεις εως οτου τα μαθεις και σχηματισεις αποψη με ουσια που
    δεν κουραζει τους γνωστες του.
    Αν δεν εχεις με κατι να ασχοληθεις καλο θα ηταν για αρχη να μαθεις
    βασικες αρχες προσανατολισμου με βασικα ερωτηματα τι ειμαι στην ζωη και τι
    αναζητω?
    Δεν μετανιωνω για καμια μου επιλογη επειδη δεν με αναγκασε κανεις να την
    κανω. Παραλληλα ειμαι αρκετα υπευθυνος για να αναλαβω την ευθυνη των
    πραξεων-αποφασεων μου κοινως ΄΄οπως εστρωσα θα κοιμηθω΄΄.
    Αντιθετως εξοργιζομαι στην χωρα που γεννηθηκα-μεγαλωσα για οτιδηποτε κακο
    μου συμβαινει χωρις να το προκαλω εγω στον εαυτο μου αλλα να ειμαι
    υποχρεωμενος να το ανεχτω-αντεξω.
    Και να βλεπω τριγυρω μου ανθρωπους να αρνουνται την πραγματικοτητα και να
    αναλαβουν την ευθυνη των πραξεων τους, αλλα παραλληλα να εχουν αποψη για
    ολα στην ζωη χωρις ομως να κανουν το ιδιο για την ζωη τους και παραλληλα
    και των συμπολιτων τους.
    Λοιπον φιλε ΕΛΛΗΝΑ για να μην σε κουραζω αλλο ακου και το πιο σημαντικο
    στην ολη μου αναφορα μιας που ειναι και επικαιρο.
    Αν θες να εχεις για μια φορα στην ζωη σου ΑΠΟΨΗ με μεγαλη αξια!!!!!!!!!!!
    !!!!!!!!!!!!!!!! J U S T L I S T E N.
    ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ ΠΑΡΤΟ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΗΝ.
    ΟΤΑΝ ΠΑΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΝΟΙΞΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΡΙΞΕ
    ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΟΥ.
    ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΣΩ ΞΑΝΑ ΝΑ ΓΡΙΝΙΑΞΕΙΣ ΑΝ ΠΑΛΙ ΨΗΦΙΣΕΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ
    ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΑΠΟ ΣΕΝΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΟΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ
    ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΚΛΑΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΑΛΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ
    ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΖΩΗ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΤΗΝ ΔΙΑΛΕΓΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ.
    ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΓΑΛΕ ΤΟΝ Σ Κ Α Σ Μ Ο ΚΑΙ
    ΤΡΑΒΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ
    ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΛΟ.
    Θα μπορουσα να γραφω ολη μερα για το καλο και το κακο αυτου του τοπου,
    αυτα ομως για σημερα.
    Τ Ι Δ Ε Ν Κ Α Τ Α Λ Α Β Α Τ Ε ? ? ? ? ? ? ? ?
    Απάντηση

4 σχόλια:

Unknown είπε...

EMGOLDEX και Παράνομες Οικονομικές Πυραμίδες ή Ponzi Scheme
Σας παραθέτω άρθρο που λάβαμε από συνεργάτη της EmGoldex. Εξηγεί τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας και την απάντηση σε αυτούς που την θεωρούν παράνομη οικονομική πυραμίδα.
Αγαπητοί συνεργάτες, Επειδή τελευταία εμφανίζονται μπροστά μας διάφοροι γραφικοί παντογνώστες και ξύπνιοι, που έχουν την ψευδαίσθηση της ‘’άποψης’’, επιτρέψετε μου να αναπτύξω κάποια πράγματα για να βοηθήσω την σκέψη σας.
Πρώτα απ όλα θα ξεκαθαρίσουμε τον όρο ‘’παράνομη οικονομική πυραμίδα’’. Αναφορικά, είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε, ότι το σχήμα management μιας οποιασδήποτε συμβατικής επιχείρησης, είναι πυραμίδα. Η εκκλησία είναι πυραμίδα, η κυβέρνηση είναι πυραμίδα , η αστυνομία είναι πυραμίδα κοκ. Πολύ λογικό γιατί από κάπου πρέπει να ξεκινά και να υπάρχει η ιεραρχία στην ανάπτυξης της δομής.
Στην πυραμίδα μιας συμβατικής επιχείρησης ΔΕΝ έχουν όλοι τα ίδια δικαιώματα και οι τελευταίοι δουλεύουν με τα λιγότερα χρήματα ενώ τα ανωτέρα επίπεδα και η κορυφή κερδίζει τα περισσότερα. Πολλές φορές δυστυχώς στα ανωτέρα επίπεδα βρίσκονται άνθρωποι που δεν το αξίζουν (είτε γιατί προωθήθηκαν λόγο γνωριμιών, είτε γιατί μπήκαν από το ‘’παράθυρο’’…) οι οποίοι καρπώνονται το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας εις βάρος αυτών που πραγματικά παράγουν και το αξίζουν.
Αντιλαμβάνεστε επίσης, ότι ο υπάλληλος στη βάση της πυραμίδας, δεν έχει ποτέ τη δυνατότητα να φτάσει την κορυφή, εκτός και αν κάνει δική του επιχείρηση. Αυτό συμβαίνει στον κόσμο που ζούμε και συμμετέχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΣ καθημερινά.
Στην πυραμίδα του MLM ( πολύ-επίπεδο-μάρκετινγκ) έχουν ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ.
Εξαιρετικά ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ είναι επίσης, ότι κάποιος που βρίσκεται ιεραρχικά πιο κάτω, μπορεί να κερδίσει ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ από τον από πάνω του και από πολλούς άλλους που μπορεί να βρίσκονται ΠΟΛΛΑ επίπεδα παραπάνω. Το MLM σε πληρώνει πραγματικά όσο αξίζει η προσπάθεια σου και ασχέτως αν είσαι παλαιότερος η νεότερος, αν είσαι πάνω η κάτω μπορείς να κατακτήσεις την κορυφή!
Ιστορικά, οι πυραμίδες ξεφύτρωσαν στις δεκαετίες 70-80, όταν το MLM άρχισε να γνωρίζει ιδιαίτερη άνθιση. Επίορκοι επιχειρηματίες και όχι μόνο… χρησιμοποίησαν την μοναδική δυναμική της ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ που προσφέρει ο πολυεπίπεδος τρόπος αμοιβών και δημιούργησαν πολυεπίπεδα σχήματα στα όποια ΔΕΝ υπήρχε κάποιο προϊόν η υπηρεσία. Έβαζες λεφτά (συνήθως για κάποιο αυθαίρετο δελεαστικό ‘’καροτάκι’’), έβρισκες ανθρώπους που θα βάλουν λεφτά, τους πρότεινες να κάνουν το ίδιο και έπαιρνες λεφτά από τα λεφτά των άλλων. Η κορυφή έπαιρνε πάντα τα περισσότερα γιατί τα σχήματα ήταν φτιαγμένα να πληρώνουν από ΠΑΝΩ προς τα κάτω και όχι αντίστροφα.
Στο Πρώτο και στο Τελευταίο πράγμα που μοιάζει το αυθεντικό MLM με τις παράνομες πυραμίδες είναι το πολυεπίπεδο μοντέλο αμοιβών. Λογικό, καθώς οι Πυραμιδιστές χρησιμοποίησαν ή καλυτέρα ‘’έκλεψαν’’ την ιδέα αυτή από το MLM για να πολλαπλασιάσουν πολύ πιο γρήγορα τα κέρδη από την απάτη τους.
Έτσι λοιπόν, μερικά χρόνια μετά ,για να καθαρίσει το τοπίο θεσπίστηκαν συγκεκριμένοι νόμοι: Παράνομη οικονομική πυραμίδα (βλέπε Ponzi Scheme) είναι ένα σχήμα που χρησιμοποιεί τον πολυεπίπεδο τρόπο αμοιβών, στο όποιο ΔΕΝ υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ & ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΠΡΟΙΟΝ ή ΥΠΗΡΕΣΙΑ, βάση του οποίου να γίνεται τζίρος και να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για αμοιβές. Γίνεται ουσιαστικά ανταλλαγή χρημάτων.
Σε αυτά τα σχήματα ΔΕΝ υπάρχει δικαιοσύνη και αξιοκρατία καθώς αυτοί που βρίσκονται σε ανωτέρα επίπεδα παίρνουν πάντα περισσότερα από αυτούς που βρίσκονται σε κατώτερα, δηλαδή δεν μπορεί ΠΟΤΕ ο down-line να ξεπεράσει τον up-line του. Αυτός είναι με συνοπτικές διαδικασίες και έννοιες ο ορισμός της Παράνομης Πυραμίδας ή κατά το γνωστότερο Ponzi Schemes.

george mouzakis είπε...

llpn epeidh egw thelw na ksekinhsw me th LYONESS, opoiow einai hdh mesa sthn etairia kai dn to douleuei, tha ithela na m paraxwrisei ton kwdiko tou..opoios endiaferetai to thlefwno mou einai 6987700478! euxaristw!

george mouzakis είπε...

paidia epeidh egw thelw na ksekinhsw me th lyoness, endiaferomai na xrhsimopoihsw ton kwdiko kapoiou pou einai hdh mesa kai dn to douleuei..to thlefwno mou einai 6987700478

george mouzakis είπε...

paidia epeidh thelw na ksekinhsw na douleuw me th lyoness, thelw na xrhsimopoihsw ton kwdiko kapoiou pou einai hdh mesa kai dn to douleuei..opoios endiaferetai as epikoinanhsei mazi mou sto 6987700478