Τρίτη, 6 Αυγούστου 2013

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (Β ΜΕΡΟΣ)
του Γιάννη Βελίκη
Β) ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ
Είναι γνωστές οι προσπάθειες για τη συνεχή επικοινωνία μεταξύ των εκπροσώπων των μεγαλύτερων θρησκειών του κόσμου από τα τέλη του 1950 και μετά. Δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι αυτές οι συναντήσεις έχουν ως στόχο την εγκαθίδρυση μίας μόνο παγκόσμιας θρησκείας, ωστόσο αυτό μπορεί να συναχθεί από τα πάρα πολλά δημοσιεύματα σχετικά με δηλώσεις των ιεραρχών προς αυτήν την κατεύθυνση. Μεγάλα ιδρύματα με μεγάλες χρηματοδοτήσεις προωθούν αυτές τις συναντήσεις. Μεταξύ των μεγαλύτερων είναι το Institute for World Religions, το Ridd Institute for Religion and Global Policy και το United Religions Initiative.
Σχετικά με το θέμα, όπως προειπώθηκε, υπάρχουν πάρα πολλά δημοσιεύματα σε αγγλόφωνες διαδικτυακές εφημερίδες και μπλογκς. Θα περιοριστούμε στις ελληνικές σελίδες όπου διαβάζουμε σχετικά:
Ο Robert Muller, πρώην Βοηθός Γ. Γραμματέας του ΟΗΕ. Δήλωσε «Πρέπει να κινηθούμε όσο το δυνατόν γρήγορα προς μια Ενιαία Παγκόσμια Κυβέρνηση και μια Παγκόσμια Θρησκεία κάτω από την ηγεσία ενός Παγκόσμιου Ηγέτη. Πρέπει να ενωθούμε με τους ινδουιστές αδελφούς μας και να ονομάσουμε από δω και πέρα τον πλανήτη μας Βράχμα ή Πλανήτη του θεού» από το βιβλίο «Ο Τελευταίος Παγκόσμιος Δικτάτορας» (The World's Last Dictator) του Dwight L. Kinman (1996).
Το 1975 στον Ο.Η.Ε. σε μια συνάντηση εκπροσώπων διαφόρων θρησκειών εκδόθηκε αυτή η διακήρυξη: η κρίση της εποχής μας προκαλεί τις παγκόσμιες θρησκείες να απελευθερώσουν μία νέα πνευματική δύναμη υπερβαίνοντας τα θρησκευτικά, πολιτιστικά και εθνικά σύνορα.. Υποστηρίζουμε μία νέα πνευματικότητα πού θα απορρίψει την απομονωτικότητα και θα κατευθυνθεί προς μία πλανητική συνείδηση (Marilyn Ferguson, «The Aquarian Conspiracy»).
Ο Ινδός Γκουρού Βιβεκανάντα κατά την ομιλία του στο Α' Κοινοβούλιο των θρησκειών του κόσμου (Σικάγο 1893), του οποίου υπήρξε ο βασικός εμπνευστής:    αν κάποιος από αυτό το ακροατήριο ελπίζει ότι αυτή η ενότης θα έρθει με το θρίαμβο μιας οποιασδήποτε θρησκείας και τον αφανισμό των άλλων, σ' αυτόν δεν έχω παρά να πω: Αδερφέ μου οι ελπίδες σου θα διαψευσθούν. Μήπως επιθυμώ οι Χριστιανοί να γίνουν Ινδουιστές; Προς Θεού! Μήπως επιθυμώ οι Ινδουιστές ή οι Βουδιστές να γίνουν Χριστιανοί; Προς Θεού! ... Οι Χριστιανοί δεν πρέπει να γίνουν Ινδουιστές, ούτε Βουδιστές ούτε και αυτοί να γίνουν Χριστιανοί. Αλλά κάθε θρησκεία θα πρέπει να αφομοιώσει το πνεύμα των άλλων θρησκειών, διατηρώντας ωστόσο τις ιδιαιτερότητες της, προκειμένου να αναπτυχθεί σύμφωνα με τους δικούς της νόμους. (περιοδικό Διάλογος τ.1 (Ιαν.-Απρ. 1994) σ. 16 ).
Τον Σεπτέμβριος του 2007 σε ένα αμιγώς επιστημονικό περιβάλλον, το 7ο εν πλω Οικολογικό Συμπόσιο, έλαβε χώρα, εν μέσω επιστημόνων, ακτιβιστών και λατρευτικών τελετών και συμπροσευχών. Πρωταγωνιστές, ετερόδοξοι και άλλων δογμάτων θρησκευτικοί ηγέτες, ανάμεσά τους και ο Παναγιότατος Βαρθολομαίος το Συμπόσιο έγινε ύστερα από δική του πρωτοβουλία). Προσεύχονται όλοι μαζί μπροστά στο είδωλο της θεάς Γαίας, ως γαλάζια σφαίρα, πάνω στη γέφυρα ενός πλοίου, στον Αρκτικό Ωκεανό, στην Γροιλανδία (οι φωτογραφίες που επισυνάπτονται είναι αρκετά διαφωτιστικές), αν και ο Πατριάρχης επισημαίνει πως ο καθένας απευθύνθηκε στον δικό του θεό. Ο ίδιος ο Βαρθολομαίος αποκαλεί όλες τις λατρευτικές τελετές ως «profoundly important acts», δηλαδή «βαθιά σημαντικές πράξεις».
Ένα χρόνο νωρίτερα, το 2006 στη Βραζιλία, στην τελευταία Συνέλευση του «Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών» (ΠΣΕ), όπου παρευρέθηκαν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Εκκλησία της Ελλάδος, αποδέχτηκαν όλες τις αιρέσεις χαρακτηρίζοντάς τες ως «ποικιλία Χαρισμάτων του Αγίου Πνεύματος».
Ένα χρόνο μετά την Γροιλανδία (17/2/2008) ο κ. Βαρθολομαίος, κατά την ομιλία του στην έδρα του Παγκοσμίου Συμβουλίου των Εκκλησιών στην Ελβετία εξύμνησε τον Οικουμενισμό όλων των ετερόδοξων αιρέσεων. Αλλά και προ δεκαετίας όπως και άλλες φορές έκανε ανάλογες δηλώσεις.
Επίσης, από ότι δημοσιεύεται, στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου (PetriPlatz) στην πρωτεύουσα της Γερμανίας, θα κατασκευαστεί  ο «Οίκος προσευχής και μαθητείας», για τους πιστούς τριών διαφορετικών θρησκειών: της χριστιανικής, της μουσουλμανικής και της ιουδαϊκής!  Ο οίκος αυτός θα χρησιμοποιείται ως τόπος λατρείας για χριστιανούς, μουσουλμάνους κι εβραίους, θα λειτουργεί δηλαδή συγχρόνως ως εκκλησία, τζαμί και συναγωγή. Το αρχιτεκτονικό γραφείο που ανέλαβε την κατασκευή του, σημειώνει πως «το έργο από μόνο του δε μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, αν δε το επιθυμούν και οι ίδιοι». Το κτίριο θα ανεγερθεί στο σημείο που βρισκόταν παλαιότερα η εκκλησία του Αγίου Πέτρου, η οποία υπέστη σοβαρές ζημιές κατά τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και κατεδαφίστηκε το 1964. Θα περιλαμβάνει τρεις διαφορετικούς χώρους λατρείας, για τους χριστιανούς, τους μουσουλμάνους και τους ιουδαίους. Οι χώροι λατρείας θα συνδέονται με διάδρομο, όπου θα μπορούν να τελούνται κοινές τελετές και εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό του οίκου, το γεγονός πως στο εσωτερικό του δε θα υπάρχει κανένα θρησκευτικό σύμβολο, ενώ θα υπάρχει και αίθουσα, στην οποία θα μπορούν να προσεύχονται από κοινού, άτομα από διαφορετικές θρησκείες. Σκοπός του εγχειρήματος, υποστηρίζεται ότι είναι «η γεφύρωση του χάσματος μεταξύ ατόμων διαφορετικού θρησκεύματος, βοηθώντας τους πιστούς να γνωρίσουν τις ομοιότητές τους»…
Εκτός φυσικά από τις κινήσεις των ηγετών των θρησκειών προς μία καλύτερη επικοινωνία των ομοιοτήτων και διαφορών τους, άλλες πιο μικρές πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί για να προσεγγίσουν τους νέους: «24 νέοι από την Ελλάδα, την Τουρκία, την Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, τη Σουηδία, τη Λετονία, το Ισραήλ και την Παλαιστίνη βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κομοτηνή συμμετέχοντας στο διεθνές σεμινάριο Mind Games για τον διαθρησκευτικό διάλογο, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και την ειρηνική επίλυση συγκρούσεων. Το σεμινάριο χρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση και διοργανώνεται από την System and G με την υποστήριξη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής. 'Η επιλογή των συμμετεχόντων έγινε στοχευμένα μεταξύ νέων που εργάζονται σε διάφορους οργανισμούς, οι οποίοι προσπαθούν να προωθήσουν τον διαθρησκευτικό διάλογο γύρω από τις περιοχές στις οποίες ζουν, όπου υπάρχουν διαμάχες', λέει ο Αργύρης Χούλιας, εκ των διοργανωτών του προγράμματος. Αναφορικά με την παρουσία εκπροσώπων της Σουηδίας και της Λετονίας στο σεμινάριο, ο κ. Χούλιας εξηγεί ότι επελέγησαν οι δύο αυτές χώρες ως παραδείγματα πολυπολιτισμικών κοινωνιών, όπου αναπτύσσεται διαθρησκευτικός διάλογος. 'Η Σουηδία δέχεται πάνω από 100.000 μετανάστες τον χρόνο. Έχει, συνεπώς, δημιουργηθεί ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον κι έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι κι εργαλεία προώθησης του διαθρησκευτικού διαλόγου - καλές πρακτικές δηλαδή. Το παράδειγμα της Λετονίας ίσως είναι λιγότερο γνωστό, αλλά στη χώρα αυτή έχει αναπτυχθεί διαθρησκευτικός διάλογος καθώς συνυπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι, καθολικοί και προτεστάντες, επισημαίνει ο κ. Χούλιας». «Για τις ανάγκες του σεμιναρίου, στην Κομοτηνή βρίσκεται ο διεθνούς φήμης εκπαιδευτής πάνω σε τέτοιου είδους ζητήματα Γιόργκεν Γιόχανσεν, ο οποίος έχει αναπτύξει δράση σε πάνω από 30 χώρες, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις πιο θερμές γωνιές του πλανήτη».

Γ) Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΝΙΣΜΟ
Το ότι ένα μέρος των σύγχρονων πιστών έχει στραφεί στον Παγανισμό (τη λατρεία της Φύσης) επίσης ακούγεται συχνά. Το ότι, ωστόσο, υπάρχει και οργανωμένη δράση για τη προώθηση του, αυτό ίσως δεν έχει γίνει επαρκώς αντιληπτό. Κι όμως: η WICCA υπάρχει και στηρίζει κάθε «παγανιστική» ιεροτελεστία ή δραστηριότητα, καθώς και την διάχυση τους σε μεγαλύτερα ποσοστά του πληθυσμού.
Ποια είναι η WICCA; Στην ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια Wikipedia υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την παγκόσμια αυτή οργάνωση (σε πολλές γλώσσες αλλά όχι στα ελληνικά), τις βασικές της πεποιθήσεις, τις λατρευτικές τελετές, τους ηθικούς κανόνες συμπεριφοράς κ.α.
Σε σχετικό δημοσίευμα ο κ. Λάμπρος Σκόντζου, γράφει: «συνει­δητοποιούμε πως η μαγεία έχει πάρει τη μορφή συγκεκριμένης και οργανωμένης θρησκείας. Πρόκειται για τη διαβόητη Wicca, η οποία έχει παγκόσμιο χαρακτήρα και η οποία λέγεται ότι βρίσκεται στην 5η θέση των μεγάλων θρησκειών από άποψη οπαδών! Για την ιστορία αναφέρουμε πως εμ­πνευστής, πρωτεργάτης και δημιουργός της Wicca υπήρξε ο διαβόητος Άγγλος μά­γος αποκρυφιστής και παγανιστής Gerald Gardner (1884-1964). Αυτόν τον μύησε στον σατανισμό και τη μαγεία το 1940 μία μά­γισσα, η «γηραιά» Dorothy Chutterburch και το 1946 είχε συνδεθεί με τον άρχισατανιστή Alister Crowley ο οποίος τον έχρισε τιμητικό μέλος της μυστικιστικής σατανιστικής αδελφότητας «Ordo Templi Orientis» (O.T.O.). Μετά το θάνατο του Gardner το 1964, το έργο του συνέχισε ο Raymond Buckland (Ρεϊμόν Μπάκλαντ), διαβόητος και αυτός μάγος και αποκρυφιστής. Τη δεκαετία του 1960 εισήγαγε τη μαγεία της Wicca στην Αμερική, όπου έγινε δεκτή από τους εκεί αποκρυφιστικούς κύκλους και ιδιαίτερα τους σατανιστές του Anton LaVey, ο οποίος υπήρξε ο ιδρυτής της φρικιαστικής οργά­νωσης, της «Εκκλησίας του Σατανά». Στα 1979 η μάγισσα σατανίστρια, από την Καλιφόρνια, Starhawk έγραψε το μπέστ σέλερ «Ο Σπειροειδής Χορός: Μια Ανα­γέννηση της Αρχαίας Θρησκείας της Μεγάλης Θεάς», μια συστηματική παρου­σίαση των γουϊκανικών παγανιστικών τε­λετουργιών, το οποίο έκαμε πολύ μεγάλη εντύπωση στους αναγνώστες του δυτικού κόσμου και συνέδεσε τον σατανισμό με τον Κέλτικο νεοπαγανισμό. Καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της Wicca έπαιξε και ο δι­αβόητος μάγος και σατανιστής Alexander Sanders, ο οποίος διαμόρφωσε, παράλληλα με την γκαρντεριανή νεοπαγανιστική πα­ράδοση, τη λεγόμενη αλεξανδρινή. Έχου­με αποδείξει εδώ και χρόνια πως το μέγα εύρος του αποκρυφισμού, με τις πολυάριθ­μες πτυχές και οργανώσεις του, λειτουργεί δίκτυο συγκοινωνούντων δοχείων. Η σημερινή «ιέρεια» της «Εκκλησίας του Σατανά» στην πόλη Σαν Ζοζέ της Καλιφόρνιας, Μάργκαρετ Γουέντλ δηλώνει γουϊκανή νεοπαγανίστρια!
Η Wicca εμπεριέχει στο λατρευτικό της σύστημα κράμα πολλών αρχαίων παγανι­στικών δοξασιών και τελετουργιών. Κυρί­ως είναι αναβίωση των δοξασιών και των τελετουργιών των δρυιδών Κελτών και των αρχαίων παγανιστών Σκανδιναβών. Η ονομασία Wicca δηλώνει τη γυναίκα μάγισσα. Ως κύρια θεότητα λατρεύεται η «Μητέρα θεά Γαία» των Κελτών, την οποία οι σύγχρονοι δημιουργοί της Wic­ca την ταύτισαν με την Άρτεμη Εκάτη του αρχαιοελληνικού πανθέου. Άλλη κο­ρυφαία θεότητα της Wicca είναι ο κερασφόρος και τραγόμορφος θεός, ο οποίος και αυτός ταυτίστηκε με τον επίσης αρ­χαιοελληνικό θεό Πάνα, «Υιός, αδελφός, εραστής και σύντροφος της Μεγάλης Μητέρας». Δεν είναι τυχαία η επιλογή. Η Άρτεμις Εκάτη θεωρούνταν στην αρχαι­ότητα προστάτης της μαγείας, αλλά και της γονιμότητας στην Ιωνία. Το ίδιο και ο Πάνας θεωρούνταν προσωποποίηση της άγριας ερωτικής λαγνείας. Τα δύο αυτά «θεία» πρόσωπα, σύμφωνα με τις δοξασί­ες της Wicca, βρίσκονται σε αέναη ερωτική συνεύρεση. «Οι δύο θεοί θεωρούνται η συμπλήρωση ο ένας του άλλου και μαζί ολοκληρώνονται και δημιουργούν την Υπέρτατη Δύναμη». Η προσέγγιση από μέρους των οπαδών γίνεται με τη μαγεία και τις ελεύθερες ερωτικές σχέσεις, «ως ύψιστη λατρεία», όπως ισχυρίζονται, που όμως στην ουσία είναι συγκερασμός της μαγείας και του αχαλίνωτου ερωτισμού.
Τελευταία πληροφορούμαστε πως η δι­εθνής Wicca ίδρυσε παράρτημα και στη χώρα μας και ειδικότερα της λεγομένης Κορελλιανής παράδοσης. «Καθιερώθηκε» «ναός» με την ονομασία: «Ναός της Ιερής Φλόγας» και συστάθηκε ιερατείο μυημένο στην Αμερική και στην Αγγλία. Δημοσίευ­μα του περασμένου Μαΐου αναφέρει ότι έλαβαν χώρα την πρωτομαγιά «δυναμι­κές» μαγικές τελετουργίες από τα μέλη της εν Ελλάδι θρησκευτικής κοινότητας της Wicca. Ας σημειωθεί πως τη νύχτα της 30ης Απριλίου προς 1η Μαΐου, η οποία ονομάζε­ται Μπιάλτα (Beltaine) ή Βαλμπούργειος Νύχτα, εορτάζεται από τους σατανιστές το φρικτό γεγονός της συστάσεως της «Εκ­κλησίας του Σατανά» από τον LaVey. Η «εορτή» αυτή τιμάται και από όλους τους αποκρυφιστές του κόσμου. Επίσης μετα­φράστηκαν στα ελληνικά πάμπολλα βι­βλία, όπως του αποκρυφιστή συγγραφέα Κ. Scot «Wicca: Ο Απόλυτος Πρακτικός Οδηγός», από τις εκδόσεις «Αρχέτυπο».
Σύμφωνα με τον Ιωάννη Μηλιώνη «η Wicca, γνωστή και σαν «Κίνημα της θεάς», ή «Πνευματικότητα της θεάς», δείχνει να είναι η πιο γρήγορα διαδιδομένη θρησκεία στην Αμερική, ενώ πριν 30 χρόνια οι Βικανοί αριθμούσαν ελάχιστα άτομα. Ειδικός μελετητής εκτιμά ότι υπάρχουν σήμερα πάνω από 200.000 οπαδοί του Wicca και των άλλων σχετικών νεοπαγανιστικών σεκτών στις Ηνωμένες Πολιτείες, στη χώρα όπου ο νεοπαγανισμός όπως και πολλές άλλες νεοφανείς θρησκείες ανθεί περισσότερο. Οι Wiccan, που αυτοαποκαλούνται και Witches (Μάγισσες), γράφουν τη λέξη με κεφαλαίο «W» για να διακρίνονται από την αρνητική χρήση της λέξης witch, που παραπέμπει στις μάγισσες αποτρεπτικά. 
Οι Wiccan δεν αποδέχονται την ύπαρξη του σατανά και δεν ασκούν - κατά τους ισχυρισμούς τους - κακή μαγεία. Οι Wiccan ή και απλώς παγανιστές, ανήκουν συνήθως στη λευκή φυλή, στη μέση αστική τάξη, έχουν συχνά υψηλή μόρφωση και εντάσσονται σε φιλελεύθερα και οικολογικά πολιτικά κινήματα. Περίπου το ένα τρίτο απ' αυτούς είναι άνδρες. Εκτιμάται ότι λατρευτικές συνάξεις (λειτουργίες) των Βικανών πραγματοποιούνται σε 15 τουλάχιστον στρατιωτικές βάσεις και πλοία των Η.Π.Α. 

Δ) Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ
 Αρκετή είναι και η ρητορική για την έλευση του Αντίχριστου και την καταστροφή του κόσμου. Παρακάτω παραθέτουμε αποσπάσματα από την Αποκάλυψη στα οποία προσθέτουμε τα σχετικά σχόλια επιβεβαίωσης των προφητειών:
Ο πρώτος λευκός είναι ο ίππος με τον καβαλάρη με το τόξο στον οποίο έχει δοθεί η δύναμη της νίκης. Ο δεύτερος ίππος είναι ο ίππος με τον καβαλάρη που κρατάει ένα μεγάλο σπαθί. Αυτός θα αρπάξει την ειρήνη από την γη και ο ένας άνθρωπος θα σφάζει τον άλλον.
Υπάρχουν γύρω στους 50 πόλεμοι σε όλο τον πλανήτη. Και σύμφωνα με τις πιθανότητες οι πόλεμοι ουδέποτε θα σταματήσουν.
Ο τρίτος ίππος είναι ο μαύρος πάνω στον οποίο ο καβαλάρης κρατάει μια ζυγαριά. Και μια λίτρα σιταριού ένα δηνάριο, και τρεις κριθαριού ένα δηνάριο αλλά σε λάδι και κρασί μην αδικήσεις.
Ο παραπάνω καβαλάρης είναι ο καβαλάρης της πείνας και της φτώχειας. Παρ' όλη την τεχνολογική εξέλιξη της Ευρώπης και των Η.Π.Α., πολλά κράτη του κόσμου βρίσκονται σε άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Ως και στις ανεπτυγμένες κοινωνίες 3% των ανθρώπων έχουν το 98% του πλούτου. Σήμερα πάνω από το 65% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει στα όρια της φτώχειας. Και πολλοί άλλοι κάτω από τα όρια αυτά.
Το τέταρτο άλογο έχει χρώμα κίτρινο και καβαλάρης του είναι ο Θάνατος, ενώ από πίσω του ακολουθεί ο Άδης. Και του δόθηκε δύναμη στο 1/4 της γης ώστε να πεθαίνουν οι άνθρωποι από πολέμους, από πείνα, από φυσικό θάνατο και από τα ζώα.
Ο θάνατο των ανθρώπων μπορεί να έρχεται πλέον με διάφορους τρόπους μαζικού θανάτου π.χ. ατομικές βόμβες, χημικά όπλα κ.α.
Με το άνοιγμα της έκτης σφραγίδας έγινε σεισμός μεγάλος και ο ήλιος έχασε την λάμψη του και έγινε μαύρος και η σελήνη έγινε σαν αίμα (κοκκίνισε). Τα αστέρια του ουρανού έπεσαν στην γη σαν τα σύκα της συκιάς που την κουνάει ο άνεμος. Ο ουρανός άνοιξε σαν βιβλίο και κάθε όρος και νησί της γης κινήθηκε.
Φυσικά καταστροφικά φαινόμενα: φαινόμενο θερμοκηπίου, τρύπα του όζοντος, τυφώνες, τσουνάμι.
Και ο πρώτος άγγελος σάλπισε και δημιουργήθηκε χαλάζι και φωτιά αναμιγμένα με αίμα και ρίχθηκαν στη γη και το ένα τρίτο της κάηκε και το ένα τρίτο των δέντρων κάηκε και ο ένα τρίτο των χλωρών χόρτων κάηκε.
Όξινη βροχή, ασύστολη ξυλουργική εκμετάλλευση των δασών, γεωργική εκμετάλλευση μέχρι «πτώχευσης» των εδαφών και με τα πυρηνικά ατυχήματα, δοκιμές και απόβλητα 
Και ο δεύτερος άγγελος σάλπισε και ένα βουνό μεγάλο που καίγονταν έπεσε εις την θάλασσα και το ένα τρίτο της θάλασσας έγινε αίμα και πέθανε το ένα τρίτο των ζωντανών της θάλασσας και φθάρθηκε και το ένα τρίτο των πλοίων.
Οι δοκιμαστικές πυρηνικές εκρήξεις στον ειρηνικό που έγιναν κατά εκατοντάδες στην περίοδο του ψυχρού πολέμου, η καθημερινή απόρριψη λυμάτων από μεγάλες εταιρίες και συμφέροντα κρατών, που μολύνουν τις θάλασσες σε ρυθμούς και με υλικά, που είναι αδύνατον να απορροφηθούν από το φυσικό περιβάλλον. 
Κατά το τρίτο σάλπισμα έπεσε από τον ουρανό μεγάλο άστρο σαν λαμπάδα και έπεσε στο 1/3 των ποταμών και στις πηγές των νερών . Το όνομα του άστρου είναι Άψινθος. Και το 1/3 των νερών έγινε Άψινθος και πολλοί άνθρωποι πέθαναν από τα νερά διότι αυτά επικράνθηκαν
Το Τσερνόμπιλ στα Ελληνικά λέγεται Άψινθος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μόλυνσης των νερών της στεριάς (λίμνες, ποταμοί). Η πίκρα» από την οποία «πικράθηκαν» οι άνθρωποι και τα νερά δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ραδιενεργός μόλυνση.
Με το πέμπτο σάλπισμα είδα ένα άστρο να πέφτει εξ ουρανού πάνω στη γη και σε αυτό το αστέρι δόθηκε το κλειδί του πηγαδιού της αβύσσου και ανέβηκε καπνός από το πηγάδι λες και ήταν καμίνι με φωτιά και ο καπνός αυτός σκοτείνιασε τον ήλιο και γέμισε και ο αέρας καπνούς. Θ'3 και από τον καπνό βγήκαν ακρίδες πάνω στην γη και τους δόθηκε δύναμη σαν αυτή των σκορπιών . Τους ειπώθηκε Δε να μην πειράξουν τα χόρτα της γης ούτε τα δέντρα αλλά τους ανθρώπους που δεν είχαν την σφραγίδα του Θεού στο μέτωπό τους. Θ'5 και δεν τους δόθηκε η άδεια να σκοτώσουν αλλά να τους βασανίσουν πέντε μήνες και ο βασανισμός τους ήταν σαν να τους τσίμπαγε σκορπιός. Θ'6 και οι άνθρωποι θα θέλουν να πεθάνουν για να γλιτώσουν από αυτό το μεγάλο μαρτύριο αλλά δεν θα πεθαίνουν.
Βιολογικές βόμβες, βρώμικες βόμβες, σύγχρονα μαχητικά ελικόπτερα. Βιολογικά ή Χημικά όπλα που δεν χτυπάει ούτε τα ζώα ούτε τα φυτά αλλά μόνο τον άνθρωπο.
Με το έκτο σάλπισμα λύθηκαν οι τέσσερις άγγελοι που ήταν δεμένοι στον ποταμό Ευφράτη που ετοιμάζονταν από καιρό για να σκοτώσουν το 1/3 των ανθρώπων. Θ'16 και ο αριθμός των στρατευμάτων του ιππικού δύο μυριάδες μυριάδων .
ΗΠΑ εναντίον Ιρακ στις αρχές του 21ου αιώνα και άλλοι πολλοί πόλεμοι έκτοτε
και είδα τους ίππους και αυτούς που κάθονται απάνω τους και είχαν θώρακες κόκκινους και καπνισμένους. Και τα κεφάλια τους ήταν σαν κεφάλια λιονταριών και από τα στόματά τους έβγαινε φωτιά, καπνός και θειάφι και από τις 3 αυτές πληγές πέθανε το 1/3 των ανθρώπων , από το καπνό την φωτιά και το θείο που έβγαινε από το στόμα τους. Και η δύναμη τους βρίσκονταν στα στόματά τους και στις ουρές τους και οι ουρές τους έμοιαζαν με φίδια και είχαν κεφάλια που με αυτά εξόντωναν.
Μάλλον κάπως έτσι είναι τα τανκς.
ΙΆ1 εδώ ο Ιωάννης θα μάθει ότι η Άγια πόλη θα πατηθεί για 42 μήνες (3 1/2 χρόνια).
Ας θυμηθούμε το Βατοπαίδι και όλες τις προσπάθειες για να «ανοίξει» εμπορικά για τουριστικούς λόγους το Άγιο Όρος.
ΙΣΤ'3 με την τρίτη φιάλη που χύθηκε στην θάλασσα πέθαναν όλα τα ζώσα μέσα σε αυτήν και έγινε κόκκινη σαν το αίμα ενός νεκρού.
Μόλυνση - καταστροφή των θαλασσίων ζωντανών οργανισμών. Χάρη βέβαια στην αλόγιστη αποθήκευση στις θάλασσες πυρηνικών αποβλήτων και άλλων χημικών ριπών, πυρηνικές δοκιμές στον Ειρηνικό, ακατάπαυστη αλιεία για την σίτιση του πληθυσμού του πλανήτη μας.
ΙΣΤ'4 όταν άδειασε ο τρίτος άγγελος την φιάλη του εις τους ποταμούς και στις πηγές έγιναν όλα σαν το αίμα. ΙΣΤ'5 και ακούστηκε ο άγγελος να λέει ότι δίκαιος είναι αυτός που πάντα ήταν και που είναι και ότι δικαίως πίνουν αυτοί (οι άνθρωποι) αίμα, εφόσον έχυσαν πρώτοι αυτοί το αίμα των αγίων και των προφητών. Τώρα αυτό το αίμα τους δίνεται πίσω.
 To πόσιμο νερό κινδυνεύει να τελειώσει. Σε λίγα χρόνια πιθανόν να υπάρξουν πόλεμοι για το νερό.
ΙΣΤ'6 αδειάζοντας ο τέταρτος άγγελος την τέταρτη φιάλη στον ήλιο, του έδωσε την δύναμη να καίει τους ανθρώπους και κάηκαν πολύ οι άνθρωποι και βλασφήμησαν το όνομα του Θεού και δεν μετανόησαν δίνοντας του δόξα.
Καύσωνα και ξηρασία, τρύπα του όζοντος, ερημοποίηση, πόλεμοι στην Αφρική.
ΙΓ'5και του δόθηκε του θηρίου μεγάλο στόμα και βλαστημούσε και του δόθηκε και η δύναμη να κάνει πόλεμο για 42 μήνες (3 1/2 χρόνια). Και άνοιξε το στόμα του και βλασφήμησε το Θεό, το όνομα του και όλους αυτούς που βρίσκονται στον ουρανό και δόθηκε άδεια στο θηρίο να κάνει πόλεμο ενάντια των αγίων και να τους νικήσει και του δόθηκε εξουσία σε κάθε φυλή, λαό, γλώσσα και έθνος. και θα το προσκυνήσουν οι κάτοικοι της γης και δεν θα μπορούν να γραφτούν στο βιβλίο της ζωής του αρνιού που σφάχτηκε για την σωτηρία του κόσμου.
Όλοι οι παραδοσιακοί θεσμοί (πολιτικοί, θρησκευτικοί, οικογενειακοί, κοινωνικοί) έχουν αρχίσει να συνθλίβονται.
 ΙΓ'11 Και είδα άλλο θηρίο να βγαίνει από την γη με δύο κέρατα αρνιού και με φωνή δράκου. Και το θηρίο αυτό ήταν υποταγμένο στο θηρίο της θάλασσας. Και θα προσπαθεί να κάνει τους ανθρώπους να προσκυνήσουν το πρώτο θηρίο του οποίου η θανάσιμη πληγή είχε θεραπευθεί. Και θα πραγματοποιήσει μεγάλα και σπουδαία πράγματα ως και φωτιά θα κάνει να πέφτει από τον ουρανό μπροστά τους ανθρώπους.
 Τεχνολογία θεάματος, Άρτος και θεάματα, TV και θεάματα κ.α.
ΙΓ'14 και θα πλανά τους κατοίκους της γης με τα θαυμαστά έργα που θα κάνει
και ανάγκασε όλους τους ανθρώπους μικρούς-μεγάλους, πλούσιους-φτωχούς, ελεύθερους-δούλους, ώστε να δεχθούν το χάραγμα (σημάδεμα) στο δεξί τους χέρι ή στα μέτωπά τους, ΙΓ17 ώστε να μην γίνεται κάποιος να αγοράσει ή να πουλήσει αν δεν έχει αυτό το σημάδεμα ή το όνομα του θηρίου ή τον αριθμό του ονόματός του.
Το γνωστό τσιπάκι που προετοιμάζεται για να σφραγίσει πρώτα τους Αμερικανούς πολίτες και έπειτα όλον τον κόσμο. Κανείς δεν θα μπορεί να μετακινείται ή να συναλλάσετε στην αγορά χωρίς αυτό.
ΙΖ'10Τα επτά κεφάλια που κάθεται η γυναίκα είναι επτά βουνά. Είναι τα επτά κεφάλια-βουνά επτά βασιλιάδες, από τους οποίους οι 5 έπεσαν, ο 6ος υπάρχει τώρα και ο 7ος θα έρθει. Και όταν έρθει λίγο θα μείνει. ΙΖ'11 Και το θηρίο που υπήρχε και τώρα δεν υπάρχει θα είναι ο 8ος που είναι σαν τους 7 και αυτός λίγο θα μείνει.
G 8;
ΙΗ9θα κλαίνε και θα λυπόνται οι βασιλιάδες της γης όταν δουν το καπνό από το κάψιμό της να ανεβαίνει στον ουρανό γιατί με αυτή εκπορνεύτηκαν. Θα βλέπουν από μακριά και θα βλέπουν το βασανισμό της και θα λένε «αλίμονο, αλίμονο έπεσε η Βαβυλώνα η πόλης η μεγάλη και μέσα σε μια ώρα ήρθε η καταδίκη της. ΙΗ11και οι έμποροι της γης θα κλαίνε γιατί πλέον κανείς δεν θα αγοράζει από αυτούς. Και δεν θα αγοράζει χρυσό, αργυρό, πολύτιμους λίθους, ξύλο, σκεύη, χαλκό, σίδηρο, μάρμαρο, κρασί, λιβάνι, σιτάρι, σιμιγδάλι, πρόβατα, άλογα, σώματα και ψυχές ανθρώπων. ΙΗ17 και όλοι οι κυβερνήτες των πλοίων έκλαιγαν για το χαμό της και έλεγαν «ποια άλλη πόλη ήταν σαν και αυτή; Αλίμονο σε όλους αυτούς που πλούτισαν από αυτή και έχουν τα πλοία τους στην θάλασσα»  ΙΗ23όλοι οι έμποροι της Βαβυλώνας ήταν μεγιστάνες της γης, και με την πονηριά τους κορόιδεψαν όλα τα έθνη της γης
Η «Βαβυλώνα» θα είναι το κέντρο του παγκόσμιου εμπορίου (Νέα Υόρκη;). Το τέλος θα είναι το οικονομικό, πολιτικό και πολιτισμικό ΚΡΑΧ.
Ε) Η ΑΝΑΔΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
Κι εδώ ακριβώς έρχεται να «κολλήσει» η Νέα Θρησκεία. Η ρητορική της «ενοποίησης» των θρησκειών και του τέλους του κόσμου με τον Αντίχριστο βάζουν τους ανθρώπους σε μία αμφισβήτηση των παραδοσιακών θρησκειών. Η στροφή στη μαγεία απλώς ενισχύει αυτήν την αμφισβήτηση. Στο μεγάλο «μπέρδεμα» που αναπτύσσεται, η λύση μέσω της ανάδειξης μιας ολότελα Νέας Θρησκείας φαντάζει καλή και ανακουφιστική.
Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι καλύτερα τα άτομα, οι οικογένειες, οι φυλές και τα έθνη να απομακρυνθούν από τα παλαιά δεσμά που τους ενώνουν (θρησκεία, οικογενειακοί και κοινωνικοί δεσμοί, πολιτισμοί). Μερικές ψυχολογικού τύπου τεχνικές που εφαρμόζονται επιπλέον για να στηρίξουν την απομόνωση, το σπάσιμο των οικογενειακών κ.α. δεσμών, τον αποπροσανατολισμό και την αποπροσωποποίση των ανθρώπων είναι οι ακόλουθες:
1)      Η Απειλή της Φωλιάς:  Πρόκειται για μια πανίσχυρη και πάντα εφαρμόσιμη τεχνική. Έχει παρατηρηθεί ότι όλα τα έμβια όντα του πλανήτη έχουν την τάση να προστατεύουν τις φωλιές τους, το μέρος όπου μεγαλώνουν τα μικρά τους. Η ανάγκη για την προστασία της φωλιάς είναι τόσο μεγάλη που υπερβαίνει ακόμη και αυτή της λήψης τροφής: ένας χιμπαντζής θα μείνει μέρες ή βδομάδες νηστικός αν πρέπει να υπερασπιστεί τη φωλιά του.
Η Τεχνική λοιπόν της Απειλής της Φωλιάς έγκειται στην πραγματική απειλή της οικίας (αν είναι υποθηκευμένη), του μισθού, της σύνταξης, της ασφάλισης, της δημόσιας υγείας, της δημόσιας παιδείας, του πολιτισμού κ.ο.κ. των ανθρώπων ενός κράτους, πόλης ή κοινότητας ώστε αυτοί να διαβιούν υπό ψυχολογική απειλή και πίεση και να μην μπορούν να αντιδράσουν έντονα σε οτιδήποτε συμβαίνει πέρα από τον προσωπικό τους χώρο. Με τον τρόπο αυτό δεινοί εξουσιαστές καταφέρνουν και αδρανοποιούν μεγάλες μάζες πληθυσμών, τη στιγμή που επιβάλουν πολιτικές που σε άλλη περίπτωση θα ξεσήκωναν μεγάλες αντιδράσεις.
2)      Το Δόγμα του Σοκ. Πολύ μελάνι έχει ήδη χυθεί για τις ψυχολογικές τεχνικές των Σοκ σε φυλακισμένους των ΗΠΑ όπου η αποδιοργάνωση της προσωπικότητας είναι τέτοια, που όντως το άτομο έκτοτε γίνεται πολύ πειθήνιο σε εκμάθηση νέων αξιών, πεποιθήσεων και προτύπων συμπεριφορών.
3)      Το Σύνδρομο της Στοκχόλμης. Είναι μία παράξενη ιδιότητα που έχουν οι άνθρωποι, να συμπαθούν και να υπερασπίζονται μετά από κάποιο διάστημα τον / τους βασανιστές τους. Είναι μία ιδιότητα που εξηγεί γιατί θύματα απαγωγής, κακοποίησης, βιασμών και φυλάκισης υπερασπίζονται την ύστατη ώρα της δίκης τους θύτες των βασανισμών τους. Η ιδιότητα αυτή επίσης γίνεται εργαλείο στα χέρια επιδέξιων εξουσιαστών ώστε να παρουσιάζονται ως έχοντες την κοινωνική και λαϊκή υποστήριξη για τις αντικοινωνικές τους ενέργειες.


(ακολουθεί η Εποχή του Υδροχόου με τα χαρακτηριστικά της νέας θρησκείας)Δεν υπάρχουν σχόλια: