Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ ΚΑΙ Η ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ: ΟΙ ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ (Γ ΜΕΡΟΣ)



 του Γιάννη Βελίκη

Ε) Ο ΥΔΡΟΧΟΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ
Μπαίνουμε στον Υδροχόο,
και θα φύγουν οι Ιχθείς,
οι καιροί νερό θα φέρουν,
έτσι λεν αυτοί που ξέρουν…
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τους στίχους που έγραψε ο Μανώλης Ρασούλης και τραγούδησε ο Νίκος Παπάζογλου. Το τι σημαίνουν, ωστόσο, και γιατί το λένε «αυτοί που ξέρουν» δεν είναι και τόσο γνωστό…
Κι όμως… Εδώ και 100 περίπου χρόνια, αρκετοί μιλούν για την Εποχή του Υδροχόου που έρχεται και αναμένεται ότι θα αλλάξει ολόκληρο το σημερινό ανθρώπινο πολιτισμό. Τα τελευταία 10 με 20 χρόνια, ο Υδροχόος τραγουδιέται από πολλούς ραπ καλλιτέχνες που προβάλλει το MTV, όπως ο Eminem και η Rihana, υπό τον όρο RAINMAN (= ο άνθρωπος της βροχής, αυτός που φέρει τη βροχή, αυτός που φέρνει το νερό). Το πόσοι πολλοί καλλιτέχνες τραγούδησαν και τραγουδούν τον άγνωστο Rainman, αναλύεται διεξοδικά στο ντοκιμαντέρ Music Industry Exposed που προβάλλεται ελεύθερα στο youtube – και συνήθως έως να το παρακολουθήσει κανείς δεν μπορεί να πάει ο νους του στο πόσο πολύ προβάλλεται το όλο θέμα από τη Μουσική βιομηχανία στους νέους ανθρώπους!
Αλλά ποιος είναι ο Υδροχόος και πώς ξεκίνησε η συζήτηση γύρω από αυτόν; Όπως διαβάζουμε στα «Φωτεινά Μονοπάτια» (εκδόσεις Ιάμβλιχος) μία από τις 14 ταυτόχρονες κινήσεις της γης είναι η ιδιαίτερη κυκλική κίνηση του πολικού άξονά της, η λεγόμενη μετάπτωση. Αυτή αναγκάζει τον πολικό άξονα να διαγράψει έναν κώνο σε διάστημα περίπου 25,800 χρόνων. Το χρονικό τούτο διάστημα ονομάζουμε κοσμικό έτος.
Αποτέλεσμα της μετάπτωσης είναι η αλλαγή του σημείου ισημερίας, καθώς και η περιοδική αλλαγή του πολικού αστέρα, γιατί μετατοπίζονται όλοι οι αστέρες στην ουράνια σφαίρα.
Αλλά, εκείνο το οποίο αξίζει να σημειωθεί, είναι η αλλαγή του σημείου ισημερίας, η οποία πραγματοποιείται περίπου κάθε 2,150 χρόνια. Η περίοδος αυτή είναι γνωστή σαν κοσμικός ή πλατωνικός μήνας.
Με κάθε κοσμικό μήνα το σημείο ισημερίας μετατοπίζεται προοδευτικά από αστερισμό σε αστερισμό του ζωδιακού και με αυτό τον τρόπο, κάτω από αστρολογική θεώρηση, όλο αυτό το διάστημα των 2,150 χρόνων βρίσκεται υπό την επίδραση του ζωδίου στο οποίο πραγματοποιείται η ισημερία.
Ο αρχαίος Ίππαρχος καθόρισε, ότι το σημείο ισημερίας της περιόδου που συνέπιπτε στις 0 μοίρες του Κριού, είναι η αφετηρία του ζωδιακού κύκλου. Ακολουθούν οι υπόλοιποι αστερισμοί και έτσι, με βάση αυτό τον καθορισμό, λέμε ότι σήμερα περνάμε στην εποχή του Υδροχόου. Αυτή η μετακίνηση γίνεται ακολουθώντας τη σειρά Κριός- Ιχθείς- Υδροχόος- Αιγόκερως κ.λπ. μέχρι να ξαναφθάσει στον Κριό μετά από 25,000 χρόνια, έχοντας συμπληρώσει ένα κοσμικό έτος.
Τώρα ας εγκαταλείψουμε το πεδίο της επιστημονικής θεώρησης και ας εξετάσουμε τη σημασία την οποία έχουν όλα αυτά για τον άνθρωπο και την εξέλιξή του. Έχει παρατηρηθεί, ότι κάθε εποχή εκδηλώνει ορισμένα χαρακτηριστικά, τα οποία ανήκουν στο συγκεκριμένο ζώδιο, το οποίο την «χρωματίζε».
Για παράδειγμα, ας ξεκινήσουμε από σχετικά πρόσφατα από την εποχή του Καρκίνου (από το 8.000 π.χ. περίπου).  Ο Καρκίνος ανήκει στο στοιχείο του Νερού κι έτσι δεν είναι περίεργο, ότι με τον ερχομό της εποχής του Καρκίνου, η γη γνώρισε μεγάλους κατακλυσμούς. Ο πλανήτης ο οποίος κυβερνάει τον Καρκίνο είναι η Σελήνη και εκείνη την εποχή αναπτύσσονται οι σεληνιακές λατρείες. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της εποχής του Καρκίνου είναι η ανάπτυξη διαφόρων μορφών μητριαρχίας, αλλά όχι στο βαθμό τον οποίο είχε αναπτυχθεί την εποχή της Παρθένου.
Μετά την εποχή του Καρκίνου ακολούθησε η εποχή των Διδύμων, η οποία κράτησε περίπου μέχρι το 4,300 π.Χ. (από το 6,450 π.Χ. περίπου). Οι Δίδυμοι είναι ζώδιο του Αέρα και κυβερνιέται από τον πλανήτη Ερμή, προστάτη των γραμμάτων και του εμπορίου. Αυτή είναι η περίοδος, όπου σύμφωνα με τις αρχαιολογικές ανακαλύψεις, εμφανίζονται τα πρώτα συστήματα γραφής και γίνονται οι πρώτες απόπειρες οργανωμένου εμπορίου. Γραφή και εμπόριο σημαίνουν επικοινωνία και η επικοινωνία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των Διδύμων και του Ερμή.
Η εποχή του Ταύρου ήταν η επόμενη και κράτησε περίπου μέχρι το 2,150 π.Χ. Η Αφροδίτη είναι ο κυβερνήτης του Ταύρου, μιλώντας πάντα από αστρολογική άποψη. Αλήθεια, αυτή την εποχή αναπτύσσεται η λατρεία της Θεάς Αφροδίτης, της Αστάρτης, καθώς και του ίδιου του ζώου, του Ταύρου. Τα κυριότερα πολιτιστικά κέντρα της εποχής, η Κρήτη και η Μεσοποταμία, τον είχαν σαν κύρια θεότητά τους.
Η επίδραση του ταύρου σαν συμβόλου της Γης και της γονιμότητας επισφραγίζεται με την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, σε μία προσπάθεια να καλύψει τις ανάγκες των αυξανόμενων πληθυσμών. Η επικράτηση της λατρείας του Άμμωνα στην Αίγυπτο σφραγίζει την είσοδο της εποχής του Κριού και ταυτόχρονα αρχίζουν οι μεταναστεύσεις των διαφόρων ινδοευρωπαϊκών φυλών, οι οποίες είχαν σα σύμβολο το κριάρι. Είναι η εποχή στην οποία ανακαλύπτεται η επεξεργασία του σιδήρου, συμβόλου του πλανήτη του Κριού, δηλαδή του Άρη. Είναι χαρακτηριστικό αυτό το οποίο αναφέρεται στη Βίβλο, πως όταν ο Θεός πρόσταξε το Μωϋσή να ξεκινήσει την πορεία του προς τη γη της Επαγγελίας, ζήτησε από τους Ισραηλίτες να θυσιάσουν κριάρια. Ήταν η εποχή των σφοδρών συγκρούσεων, αλλά και των πρωτοπόρων στις διάφορες επιστήμες. Οι απέραντες αυτοκρατορίες, η εμφάνιση της επιστημονικής σκέψης, η λατρεία της φωτιάς, όλα αυτά είναι στοιχεία τα οποία δείχνουν καθαρά την επίδραση του Κριού.
Ένα σημαντικό γεγονός για την ανθρώπινη εξέλιξη ήρθε να επισφραγίσει την αρχή (η αρχή υπολογίζεται περί τα 100 π.Χ.) μίας νέας κοσμικής χρονιάς. Πρόκειται για τη γέννηση του Χριστού και τη διδασκαλία της Αγάπης, την οποία Αυτός έδωσε και η οποία χαρακτήρισε ολόκληρη την εποχή των Ιχθύων, άσχετα με το πόσο μακριά είναι ακόμη η ουσιαστική εφαρμογή της. Αυτή είναι η εποχή της οποίας το τέλος ζούμε, καθώς σιγά- σιγά έχουμε αρχίσει (περίπου από το 2,000 μ.Χ.) να εισερχόμαστε στην Υδροχοϊκή.
Σύμφωνα με ποικίλες διαδικτυακές πηγές (μιας και δεν υπάρχουν αντίστοιχες επιστημονικές), η πρώτη που έκανε αναφορά στην Εποχή του Υδροχόου και τη Νέα Εποχή ήταν η Alice Bailey. Η Alice Ann Bailey (1880-1949) ανήκε στη Θεοσοφική Εταιρία. Το 1922 αποχώρησε και με το σύζυγο της ίδρυσαν την οργάνωση Lucis Trust (Νέα Υερσέη). Η ίδια ισχυρίζεται ότι αυτό σχετίζεται με τη βούληση της «Πνευματικής Ιεραρχίας», στην οποία οφείλονται όλες οι «εμπνεύσεις», που δημοσιεύονται στα βιβλία της.  Προσδιορίζοντας αυτό το αποκρυφιστικό Σώμα η Bailey αναφέρει: «η Θεότης είναι έκφραση της θελήσεως η σκοπού του Ενός, εν ω ζώμεν και κινούμεθα και εσμέν», ενώ το κέντρο, «όπου εστιάζεται η θέληση του Θεού και που έχει δυναμικά εξαποσταλεί για να εκπληρώσει το σκοπό, είναι η Σαμπάλλα». Εδώ βλέπουμε πως η κίνηση δεν κάνει λόγο για προσωπικό Θεό. Υπογραμμίζει την ύπαρξη «Υπέρτατης Ψυχής», της οποίας η «ψυχή» είναι «τμήμα» «η σπινθήρ της ενιαίας φλογός, φυλακισμένη μέσα εις το σώμα». «Η συνείδηση της ατομικής ψυχής είναι η συνείδηση του συνόλου». Συνεπώς μέσα στη «γνώση» και στην πραγματοποίηση της ενότητας, οι διακρίσεις «σβήνουν» Η ανθρωπότητα παρομοιάζεται με «ένα μεγάλο κέντρο νοήμονος ενεργείας στην ουσία της πλανητικής ζωής». Μ' αυτή τη βάση η κίνηση έχει στόχο την «αποκάλυψη της Θεότητας μέσα στον άνθρωπο και μέσα στο σύμπαν».
Σύμφωνα λοιπόν με τη φιλοσοφία της Bailey, στη νέα εποχή δεν θα υπάρχουν θεότητες, αλλά ο κάθε άνθρωπος θα είναι ένας δυνητικά φωτισμένος και δυνητικά θεός. Οι δε άνθρωποι θα έχουν τα χαρακτηριστικά της Εποχής τους δηλαδή αυτά του Υδροχόου. Οι άνθρωποι – Υδροχόοι έχουν
«προσωπικότητα ιδιαίτερα ανεξάρτητη και χρειάζονται να είναι μόνοι τους για να νοιώθουν ελεύθεροι. Η ανεξαρτησία δεν είναι απλά μια επιθυμία για αυτούς, είναι απαραίτητη για την ψυχική τους ηρεμία. Στους Υδροχόους αρέσει να κάνουν τους άλλους να γελούν και να τους διασκεδάζουν. Ζουν τη ζωή τους χωρίς δεσμεύσεις. Είναι πολύ αντισυμβατικοί και πάντα γεμάτοι ενθουσιασμό. Διαθέτουν προοδευτική σκέψη και είναι φοβεροί στο να διαμορφώνουν νέες ιδεολογίες και θεωρίες. Οποιοδήποτε είδος έρευνας είναι κατάλληλο για έναν Υδροχόο. Οι Υδροχόοι ψάχνουν διαρκώς τη σοφία, είναι πολύ παρατηρητικοί και μπορούν να συλλέξουν τις πληροφορίες τους αντικειμενικά, αφού τα συναισθήματά τους δεν μπαίνουν εμπόδιο. Δεν είναι τόσο συναισθηματικοί και τους είναι αδύνατον να εξωτερικεύσουν τα συναισθήματα του ειδικά σε δημόσιο χώρο. Τους αρέσουν οι διασκεδάσεις και συνήθως κάνουν σπάταλη ζωή. Εκκεντρικοί και στην εμφάνιση τους αλλά και στις ιδέες του δεν τους απασχολεί η γνώμη των άλλων
Ο άνθρωπος στη Υδροχοϊκή εποχή θα έχει τη δυνατότητα να πολωθεί περισσότερο σε υψηλότερα επίπεδα του νου παρά στο συναίσθημα και θα εκφράζει τις ιδιότητές του σε κάθε του δραστηριότητα. Θα μπορεί να φτάσει σε ένα υψηλό βαθμό αυτοσυνείδησης και θα χρησιμοποιεί δημιουργικά το νου αποκτώντας πλατύτερη συνείδηση με ενδιαφέρον για τη Γη και το περιβάλλον καθώς και με ευαισθησία για όλη την ανθρωπότητα».
Και ιδού λοιπόν η νέα εποχή και η νέα θρησκεία: στην Εποχή του Υδροχόου ΔΕΝ υπάρχουν θεοί! Ο άνθρωπος είναι ελεύθερος, ανεξάρτητος και αυτόβουλος. Δεν χρειάζεται κανένα Θεό και καμιά Θεά! Ούτε δεσμεύσεις ούτε ιδεολογικές προκαταλήψεις… Τον ενδιαφέρει η αυτάρκεια, η άνεση, η καλοπέραση. Έχει ξεπεράσει τις συναισθηματικές προσκολλήσεις και διαταραχές, την συνεχή ανάγκη για κοινωνικότητα και την αναζήτηση κοινών φιλοσοφικών πεποιθήσεων και κοσμοθεωριών σε άλλους ανθρώπους! Είναι μόνος του και ζει cool (χαλαρά)!
Οι φωνές που αναζητούν σε αυτήν την εποχή το διάβολο, τον αντίχριστο ή άλλες ηγετικές πνευματικές μορφές με κακές προθέσεις κάνουν λάθος. Στην Εποχή του Υδροχόου δεν υπάρχουν διάβολοι ούτε δαίμονες… Όλος ο πνευματικός κόσμος (θεοί και δαίμονες) φεύγει σωρηδόν από την αντίληψη και τη σκέψη των ανθρώπων, μιας και ο νέος άνθρωπος - Υδροχόος είναι από μόνος του πνευματικός και δεν έχει την ανάγκη άλλων μεταφυσικών μορφών. Γι’ αυτό άλλωστε και οι φιλοσοφίες της Γιόγκα ή ο βουδισμός, που θέτουν στο κέντρο της διδασκαλίας τους τον άνθρωπο που θέλει να φωτιστεί, αντί να περιγράφουν και να υμνούν έναν απρόσωπο Θεό, έχουν πολύ απήχηση στην εποχή μας.
Αλλά, πώς ακριβώς ο άνθρωπος θα καταφέρει να γίνει ο ανεξάρτητος πνευματικά, συναισθηματικά και κοινωνικά ώστε να ζει στον επίγειο Παράδεισο του χωρίς την ανάγκη κοινωνικότητας και πνευματικότητας; Σε αυτό το ερώτημα κανείς δεν έχει απαντήσει ακόμη, αν και η απάντηση είναι τόσο απλή που εντυπωσιάζει: ο νέος άνθρωπος – Υδροχόος θα καταφέρει να ζήσει άνετα και ανεξάρτητα χάρη στην ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ!!!
Η τεχνολογία που σημείωσε εκρηκτική εξέλιξη από τις αρχές του 20ου αιώνα θα γίνει το μέσο για να απελευθερωθεί ο άνθρωπος από όλα του τα βάσανα, τις ανασφάλειες και την αβεβαιότητα. Η πίστη στη δύναμη της τεχνολογίας είναι τόσο μεγάλη, δυνατή και παγκόσμια που θα μπορούσαμε χωρίς αντιρρήσεις να την ονομάσουμε σαν την πιο οικουμενική παγκόσμια θρησκεία σήμερα. Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ είναι η νέα θρησκεία, η θρησκεία της νέας εποχής, η θρησκεία της Εποχής του Υδροχόου.
Ο όρος «τεχνολογία» αναφέρεται στο αποτέλεσμα της εφαρμογής της (θεωρητικής) επιστημονικής γνώσης με στόχο την δημιουργία ενός αντικειμένου με πρακτικό όφελος. Άλλοτε, αναφέρεται στην μεθοδολογία που χαρακτηρίζει μια τέτοια διαδικασία.
Χάρη στην τεχνολογία, ο άνθρωπος κατάφερε από τις σπηλιές να βρεθεί στο διάστημα. Ωστόσο τον τελευταίο αιώνα, η πίστη στην τεχνολογία και την εξέλιξη της έχει αποκτήσει τρομακτική δύναμη!
Και πρώτα απ’ όλα η τεχνολογία επιδρά πια στην ίδια την ανθρώπινη ζωή: μέσω της ιατρικής εξέλιξης ο άνθρωπος ζει περισσότερα χρόνια! Η ιατρική τεχνολογία παρέχει φάρμακα για την πίεση, το διαβήτη, τις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο… Μπαλονάκι, μπαι πας, χημειοθεραπείες, διαγνωστικά κέντρα, και πολυβιταμίνες συντελούν στην τρομακτική αύξηση του προσδόκιμου της ζωής και την επιβίωση των ηλικιωμένων. Αλλά και οι νέοι, χάρη στην ιατρική τεχνολογία, επιβιώνουν σε μεγαλύτερο βαθμό μετά από βαριές ασθένειες ή αυτοκινητιστικά ατυχήματα.
Στο τομέα της υγείας έγινε επίσης επανάσταση (χάρη στην τεχνολογία): ο καταρράκτης θεραπεύεται, σπασμένα μέλη επανασυγκολλώνται, η φυματίωση έχει σχεδόν εκλείψει, υπάρχουν φάρμακα για όλες σχεδόν τις ασθένειες. Μέσω της σύγχρονης γυναικολογίας μπορούν να τεκνοποιήσουν γυναίκες που παλιότερα θα τους ήταν αδύνατο, μπορούν να διαγνωσθούν έμβρυα με σύνδρομο Down και να μην γεννηθούν ποτέ. Η ευγονική και η ευθανασία είναι πια στο προσκήνιο και ο άνθρωπος, ως μικρός θεός, αποφασίζει ποιος και πώς θα γεννηθεί και ποιος και πότε θα πεθάνει!
Στον τομέα των κρατικών ανταγωνισμών, η τεχνολογία πρωτοστατεί. Τα κράτη που έχουν τα πιο σύγχρονα και πιο ισχυρά όπλα εξυπηρετούν εύκολα τα συμφέροντα τους και εκμεταλλεύονται αυτούς που δεν τα έχουν. Χημικά και πυρηνικά όπλα είναι στην πρώτη γραμμή της ζήτησης λόγω της τρομερής καταστροφικής τους δύναμης.
Στην ομορφιά, τα πάντα είναι προϊόντα σύγχρονων εργοστασίων. Το χρώμα των μαλλιών, οι πλαστικές εγχειρίσεις, το αδυνάτισμα ή η πάχυνση, τα κραγιόν, τα ρούχα και οι νέες κολεξιόν, το σολάριουμ, τα καλλυντικά και οι κρέμες, τα γυαλιά ηλίου κ.α. Το μόντελινγκ βασίζεται εξ ολοκλήρου στην τεχνολογία προκειμένου να πείσει τους καταναλωτές να αγοράσουν τα προϊόντα που προωθεί. Ειδικά στο φωτο – μόντελινγκ, παρεμβάσεις που γίνονται σε μια φωτογραφία ώστε να επιτευχθεί το άριστο αποτέλεσμα είναι απίστευτες. Πρόσφατο αμερικάνικο ριάλιτι μας έδειξε το τι διαδικασίες (πλαστικές εγχειρίσεις, αδυνάτισμα, αποτρίχωση, προσθετική μαλλιών, περιποίηση νυχιών, άσπρισμα δοντιών με οξυζενέ, κ.λπ.) περνούν οι γυναίκες ώστε να γίνουν όμορφες στα πρότυπα της βιομηχανίας μόδας.
Ο αθλητισμός επίσης συνεπικουρείται από την τεχνολογία: ντόπινγκ, εξειδικευμένα αθλητικά ρούχα και παπούτσια, ειδική διατροφή… Η φύση υποτάχθηκε χάρη στον τεχνολογικό εξοπλισμό των δυτών και των ορειβατών.
Η εξέλιξη των επικοινωνιών εντυπωσιάζει: από τον τηλέγραφο φτάσαμε στα κοινωνικά δίκτυα, το φορητό ίντερνετ και σε λίγο το ίντερνετ ενσωματωμένο σε ειδικά γυαλιά, ώστε να είμαστε στο δίκτυο ενώ κάνουμε άλλες δουλειές!
Το σεξ μηχανοποιήθηκε: βιάγκρα, ειδικά ρούχα, φωτισμοί, δωμάτια διακοσμημένα ανάλογα, φετιχιστικά αντικείμενα, διεγερτική διατροφή, ταινίες ερωτικές, λιπαντικά, προφυλακτικά κ.α.
Στην αναζήτηση της ηδονής υπάρχουν πολλές λύσεις: διαδικτυακές σελίδες πορνό, κρακ, ηρωίνη, ecstasy… Η μουσική έχει περάσει από τους συνθέτες στους Djs που εκμεταλλεύονται τα σύγχρονα μουσικά κουτιά για να παράγουν μονότονες ρυθμικές μουσικές. Το δε ροκ, από μουσική αμφισβήτησης έχει μετατραπεί σε ηχο – φωτο υπερπαραγωγή (χαρακτηριστικό παράδειγμα οι συναυλίες των U2).
Η επανάσταση των Αράβων στα πρώτα χρόνια του 21ου αιώνα έγινε κυρίως για να έχουν πρόσβαση στην τεχνολογία: το διαδίκτυο, τα αυτοκίνητα, τις σύγχρονες συνθήκες διαβίωσης των Αμερικανών και Ευρωπαίων.
Και ο κατάλογος των επιπτώσεων της τεχνολογίας είναι ατέλειωτος: σύγχρονα μέσα συγκοινωνίας, εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα που θα επιτρέψουν ταξίδια αναψυχής στο διάστημα, συστήματα συναγερμού, bar codes και τσιπάκια σε προϊόντα, κλωνοποίηση, βιοτεχνολογία τροφίμων, λούνα παρκ και ηλεκτρονικά παιχνίδια, ψυχολογικά τεστ, styling με ζελέ μαλλιών αντί για καπέλο, κινητά τηλέφωνα, κυκλική τηλεόραση που δέχεται προφορικές εντολές για να αλλάξει κανάλι, διοργάνωση υπερπαραγωγών για γάμους και βαφτίσια, συναλλαγές χρηματιστηρίου και αγορές προϊόντων (e bay) μέσω προσωπικού υπολογιστή, μηχανοργάνωση επιχειρήσεων κ.ο.κ. Τα επιτεύγματα της νέας τεχνολογίας μπορεί να τα βρει κανείς παντού: στα σούπερ μάρκετ, στα πολυκαταστήματα και στις μεγάλες κλαδικές εκθέσεις που πάντα γεμίζουν από ενδιαφερόμενους πελάτες!
Τα μικρά παιδιά υιοθετούν αμέσως τη νέα τεχνολογία και εντυπωσιάζουν με το πόσο γρήγορα μαθαίνουν να τη χειρίζονται. Έτσι κι αλλιώς έχουν πρότυπο τους γονείς τους  που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση, χάνονται ώρες στο διαδίκτυο, μιλούν συνέχεια στο κινητό τους, και οδηγούν με περηφάνια το καινούριο τους αυτοκίνητο.
Και η κοινωνικότητα; Χάθηκε, μαζί με τον παλιό τρόπο ζωής. Ο σύγχρονος άνθρωπος, χάρη στην τεχνολογία, δεν χρειάζεται την παρέα. Περνά μια χαρά και στο σπίτι του με την τηλεόραση, το τηλέφωνο και τον υπολογιστή του… θα θελήσει να βγει από το σπίτι μόνο για να πάει διακοπές, σε όποιο μέρος του κόσμου θέλει, γρήγορα και με άνεση, να διαμείνει σε 5άστερο ξενοδοχείο και να διασκεδάσει βολτάροντας με νοικιασμένο σπορ αμάξι σε μουσεία, εστιατόρια και μπαράκια.
Η γνώση (η επιστήμη) δεν χρειάζεται παρά μόνο για να παράγει τεχνολογικά νέα προϊόντα και υπηρεσίες. Συνεπώς η φιλολογία, η κοινωνιολογία και η φιλοσοφία είναι άχρηστες και θα εξαφανιστούν. Αντ’ αυτών οι νέοι θα συναγωνίζονται για το ποιό υπολογιστικό πρόγραμμα έμαθαν για τη μορφοποίηση εικόνων και ταινιών…
Ένας νέος πρότυπο για τους υπόλοιπους νέους σήμερα θα ήταν ο εξής: ντυμένος με ρούχα της μόδας, πίνει καφέ και παίρνει το πρωϊνό του στην καφετέρια (μετά τις 10.00 π.μ.), έχει ζελέ και styling στα μαλλιά του, σκουλαρίκι στο αριστερό αυτί, τάμπλετ, παρκαρισμένο διθέσιο αυτοκίνητο στο δρόμο, ενημερώνεται για τα νέα, τη μόδα και τις μουσικές επιτυχίες από την T.V. της καφετέριας, μιλάει στο κινητό, και κανονίζει το που θα διασκεδάσει το βράδυ. Συνήθως επιλέγει high technology μουσικά στέκια, με χορεύτριες σε ειδικά κλουβιά, χάπια έκστασι και αλκοόλ μπόμπα. Μετά θα επιχειρήσει να ξελογιάσει με τη «δυναμική» σέξι και τρέντι εμφάνιση του μία κοπέλα, και αν όλα πάνε καλά θα καταλήξει να κάνει έρωτα μαζί της στην άψογα διακοσμημένη και τεχνολογικά εξοπλισμένη γκαρσονιέρα του που του νοικιάζουν οι γονείς του. Και το επόμενο πρωί, θα επιχειρήσει να αποσυνδεθεί από τις «κραιπάλες» της προηγούμενης νύχτας, θα ξεχάσει τον έρωτα της προηγούμενης βραδιάς, και θα προσέλθει φρέσκος – φρέσκος στην καφετέρια για έναν επόμενο κύκλο διασκέδασης.
Φυσικά για να έχει κανείς πρόσβαση στην τεχνολογία και τα εκπληκτικά επιτεύγματα της χρειάζεται χρήματα.
Και εδώ ακριβώς ξεκινά το άλλο σκέλος της σύγχρονης παγκόσμιας θρησκείας… Η παραγωγή ανύπαρκτων χρημάτων…
(Συνεχίζεται)

2 σχόλια:

Fanypap είπε...

Πολύ ωραία ανάλυση και παρουσίαση του θέματος!Μπράβο!! Σοβαρές πληροφορίες με μια δόση χιούμορ!! Περιμένω τη συνέχεια με ανυπομονησία!! φιλάκια!!

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, QUALITY OF LIFE είπε...

Ευχαριστώ Φανή μου...ναι..δόση χιούμορ αλλά το παράδειγμα του νέου που έδωσα δεν είναι εντελώς φανταστικό...χα χα ...συναντιέται στις περισσότερες καφετέριες της Θεσσαλονίκης! Φιλιά!